زمان مطالعه: 11 دقیقه
ویژگی های یک لپ تاپ خوب چیست ؟

ویژگی های یک لپ تاپ خوب چیست ؟

در سال 1995 لپ تاپ ها بسیار زشت بودند، نه تنها زشت بلکه بسیار سنگین و گران قیمت. با پرداختن مقدار زیادی پول می توانستید یک لپ تاپ کوچک خریداری کنید.

لپ تاپ مناسب

در سال 1995 لپ تاپ ها بسیار زشت بودند، نه تنها زشت بلکه بسیار سنگین و گران قیمت. با پرداختن مقدار زیادی پول می توانستید یک لپ تاپ کوچک خریداری کنید که متشکل از یک صفحه نمایش کوچک و ضعیف، یک صفحه کلید نه چندان دلنشین و یک هارد درایو در مقیاس مگابایت و نه گیگا بایت بود.
خوشبختانه لپ تاپ های امروزی دستگاه هایی کاملا متفاوت نسبت به اجداد خود هستند. این لپ تاپ ها سبک تر، سریعتر متنوع تر و همین طور ارزانتر از گذشته هستند.اما تنوع فراوان لپ تاپ های امروزی که هر کدام قابلیت های خاص و منحصر به فرد خود را دارند، انتخاب گزینه مناسب را بر هر کسی مشکل کرده است. لپ تاپ هایی وجود دارند که پیشرفته ترین تکنولوژی ها و دست آورد های دنیای فناوری را دارا می باشند تا بازیباز ها از بازی های کامپیوتری بیشترین لذت را ببرند که صد البته قیمت این نوع لپ تاپ ها گران است.

برای خرید لپ تاپ باید به چه چیزهایی دقت کنیم

1- نیاز ها و توانایی های خود را تجزیه و تحلیل کنید
همه ما به دنبال کیفیت های یکسان در لپ تاپ نمی گردیم. هر کدام از ما بر اساس کار و نیازمان به دنبال ویژگی های خاصی در لپ تاپ ها هستیم، مثلا آیا این لپ تاپ نرم افزار مورد نیاز ما را اجرا می کند؟ یا این که کدام لپ تاپ به بهترین نحو نیاز های ما را برآورده می کند؟ پس اولین قدم این است که درک درستی از نیاز های خود داشته باشید.
آیا می خواهید با لپ تاپ خود از طریق نرم افزار PowerPoint کنفرانس بدهید؟ آیا می خواهید کار های ساده اداری خود مثل یادداشت برداری را انجام دهید؟ یا تصمیم دارید فیلم ها را با کیفیت HD در لپ تاپ خود تماشا کنید و مشغول بازی کردن یا ارتباط تصویری با دوستانتان شوید؟
تصمیم بگیرید که چه مقدار پول برای خرید لپ تاپ کنار خواهید گذاشت و بعد بر اساس بودجه خود بهترین سیستم را که برطرف کننده نیاز های شماست انتخاب کنید. به عنوان مثال برای انجام کارهای اداری ساده، چندان هم لازم نیست ول خرجی کنید.

2- عمر باطری
اساس سودمندی و کارایی لپ تاپ ها، قابل حمل بودن آنهاست و بنابراین طول عمر باطری می تواند مهم ترین موضوع در انتخاب یک لپ تاپ باشد که قرار است دائما در زمان ها و مکان های مختلف از آن استفاده کنید. اگر قرار است که از لپ تاپ خود درست مثل کامپیوتر های دسکتاپ استفاده کنید و قصد دارید لپ تاپ خود را از روی میز کارتان تکان ندهید که هیچ… اما اگر می خواهید مثل هر کس دیگری که لپ تاپ دارد، لپ تاپ خود را با خود حمل کنید و در زمان و مکان لازم از آن استفاده کنید، پس حتما به طول عمر باطری دقت کنید.
سازندگان سعی می کنند لپ تاپ ها را نازک تر کنند و طراحان نیز سرگرم جمع و جور تر کردن و همین طور براق تر و چشم نواز تر کردن آنها هستند. اما همه آنها به فکر بالابردن طول عمر باطری دستگاه های خود نیز هستند. در واقع ارائه طول عمر باطری بیشتر، تبدیل به یک عرصه رقابت در میان شرکت های سازنده لپ تاپ ها شده است. باطری برخی از لپ تاپ ها حداکثر 2 تا 3 ساعت عمر دارد و بعد از آن شما مجبورید دوباره باطری آنها را شارژ کنید.
اما لپ تاپ های بهتری هم هستند که 6 تا 7 ساعت طول عمر باطری را ارائه می دهند. بنابراین شما باید ببینید یک لپ تاپ در حالت های مختلف چقدر طول عمر باطری ارائه می دهند. این روزها دیگر اکثر شرکت ها اطلاعات لازم درمورد طول عمر باطری لپ تاپ های خود را در اختیار متقاضیان قرار می دهند، هر چند اگر هم چنین کاری نکنند یا شما به ادعا های این شرکت ها اطمینان نداشته باشید کافی است یک جست و جو در اینترنت انجام دهید.
خوشبختانه امروزه سایت هایی زیادی وجود دارند که اطلاعات لازم در مورد طول عمر باطری لپ تاپ های مختلف را به شما نشان می دهند. این اطلاعات بسیار مهم است، اطلاعاتی مثل طول عمر متوسط باطری در زمان بازی کردن، تماشای فیلم، جست و جوی اینترنت یا طول عمر متوسط باطری در زمانی که لپ تاپ در حالت آماده به کار می باشد.

3- وزن
لپ تاپ های سنگین، به قابل حمل بودن آنها صدمه می زند. برخی از لپ تاپ ها با حذف بعضی از قسمت ها مثل دیسک درایو وزن کمتری نسبت به دیگر لپ تاپ ها دارند ( مثل اولترابوک ها و برخی از نوت بوک های شرکت اپل مانند مک بوک ایر ).
اما بسیاری از افراد حذف دیسک درایو از لپ تاپ ها را چندان معقول نمی دانند و به وجود دیسک درایو را فدای وزن سبک تر نمی کنند. به عقیده این افراد اولترابوک ها زیاد قوی نیستند و به درد آنها نمی خورند، آنها به دنبال لپ تاپ هایی هستند که همه فاکتور ها از جمله دیسک درایور ها و انواع و اقسام درگاه ها را داشته باشد.
به هر حال وزن لپ تاپ ها متفاوت است و با توجه به امکانات آنها، وزن آنها نیز تغییر می کند. اینجا باید کمی دقت کنید. یکی از اهداف اصلی شما از خرید یک لپ تاپ قابل حمل بودن آن است. اما اگر لپ تاپی بیش از حد سنگین باشد، دیگر قابل حمل نیست.
از سوی دیگر لپ تاپ های سبک مثل اولترابوک ها یا نوت بوک های فوق العاده سبک مک بوک ایر از نظر وزن بسیار ایده آل هستند اما این لپ تاپ ها برای کاهش وزن خود مجبور شده اند برخی از موارد را نادیده بگیرند.
تا اینجا کمی در مورد وزن لپ تاپ و دیگر مواردی که ذکر شد به فکر فرو رفته اید.  

4- اندازه صفحه نمایش
سه اندازه استاندارد صفحه نمایش در دنیای لپ تاپ ها وجود دارند : 13 اینچی، 15 اینچی و 17 اینچی. مدل های 13 اینچی مطمئنا سبک تر هستند و اکثرا فاقد دیسک درایو می باشند تا بدنه آنها سبک تر و باریکتر و هماهنگ با صفحه نمایش کوچک آنها باشد. 15 اینچی ها تنوع بیشتری دارند: برخی از آنها سنگین هستند ولی برخی دیگر وزن سبک تری دارند.
دسته آخر یعنی 17 اینچی ها از همه سنگین تر هستند. این دسته از لپ تاپ معمولا بیشترین وضوح تصویر و قوی ترین سخت افزار را دارا می باشند ولی نزدیک به 4٫5 تا 5 کیلوگرم وزن دارند.معمولا مدل های 15 و 17 اینچی برای مشاهده تصاویر با کیفیت و وضوحی بالا مناسب هستند، مخصوصا اگر بخواهید فیلم یا یک فایل ویدیویی را تماشا کنید. اما 13 اینچی ها یا لپ تاپ هایی با اندازه صفحه نمایش غیر معمول مثل 14 اینچی ها یا حتی 11 اینچی ها برای تماشای ویدیو کمی کوچک هستند، البته این مسئله تا حدودی به سلیقه شما نیز بستگی دارد.
اما مهم تر از این، لپ تاپ هایی با صفحه نمایش کوچکتر وضوح تصویر کمتری دارند. منظور از وضوح تصویر، تعداد پیکسل هایی است که بر روی یک صفحه نمایش به نمایش در می آیند. هر چه تعداد پیکسل ها بیشتر باشد، وضوح و همین طور کیفیت تصاویر نیز افزایش می یابد. به هر حال اگر دو لپ تاپ را با هم مقایسه می کنید، همیشه به دنبال لپ تاپی باشید که وضوح تصویر بالاتری دارد.

5- پردازنده و گرافیک
پردازنده یک کامپیوتر یا CPUاست که سرعت اجرای نرم افزار ها، عملکرد های چند وظیفه ای و کلا هر آنچه ما از یک کامپیوتر مدرن انتظار داریم را فراهم می کند. هر ساله پردازنده ها سریعتر و کارآمد تر می شوند، از پردازنده های دو هسته ای تا پردازنده های قدرتمند چهار هسته ای.پردازنده های چهار هسته ای قدرت اجرایی بالایی را به ارمغان می آورند، اما یک پردازنده دو هسته ای هم برای اجرای یک ویدیو با کیفیت HD و نرم افزار سنگینی مثل فتوشاپ به طور همزمان کافی است.
پردازنده گرافیکی یا GPU در زمان پخش فایل تصویری با کیفیت HD و یا اجرای بازی های کامپیوتری نقش مهمی بازی می کند. پردازنده های گرافیکی بسته به مدل خود برتری هایی نسبت به مدل های دیگر دارند. اگر مثل گیمر ها جزو آن دسته از کاربرانی هستید که گرافیک برایتان بسیار اهمیت دارد، سعی کنید لپ تاپی را انتخاب کنید که قوی ترین پردازنده گرافیکی را دارد.

6- حافظه
در گذشته لپ تاپ ها تمام اطلاعات را روی دیسک فیزیکی به نام هارد درایو ها ذخیره می کردند و این اوضاع برای سال ها ادامه داشت. حتی هنوز هم برخی از لپ تاپ ها از همین روش برای ذخیره اطلاعات استفاده می کنند.
اما حافظه های حالت جامد یا همان SSD ها که سیلیکونی می باشند و بسیار پر سرعت هستند این روزها در صنعت کامپیوتر های قابل حمل کارآمد تر و سودمندتر هستند. این حافظه ها در برابر ضربه بسیار مقاوم هستند و برای استفاده در کامپیوتر های قابل حمل که هر لحظه ممکن است ضربه ای به آنها وارد شود گزینه مناسبی به شمار می رود، اما نکته منفی این حافظه ها آن است که قیمت آنها بسیار گران است.
فضای حافظه ذخیره سازی یا همان Storage چندان نکته نگران کننده ای نیست— اگر شما بیشتر اطلاعات خود را بر روی سیستم های ابری ذخیره می کنید و قصد ندارید کامپیوتر خود را با گیگابایت ها آهنگ و ویدیو بالا بیاورید، یک SSD یا حتی یک HDD کوچک می تواند کافی باشد. اما حافظه با دسترسی تصادفی یا همان RAM جریان دیگری دارد. هر جزء از نرم افزار های یک کامپیوتر و حتی خود سیستم عامل اطلاعات را بر روی RAM ذخیره می کنند. هر چه حافظه RAM بیشتر باشد بهتر است. برای اجرای ویندوز 7، حداقل 4 گیگابابت RAM مقدار قابل قبولی به نظر می رسد.
ممکن است بخواهید لپ تاپ شما بیشترین فضای حافظه را داشته باشد، اما باید دقت کنید که حافظه بیشتر لپ تاپ را سنگین تر هم می کند. همان طور که می دانید برای داشتن لپ تاپی سبک باید بر اساس نیاز خود یک سری از موارد مثل درایو دیسک نوری، حافظه زیاد یا صفحه نمایش بزرگ را نادیده بگیرید. آیا واقعا داشتن فضای حافظه بسیار زیاد برایتان مهم است یا حافظه های با اندازه معمولی هم کفایت می کند؟ این دیگر انتخاب شماست…  

 7- آیا به دیسک درایور نیازی هست؟
دیسک درایو ها سال های سال است که نقش مهمی در کامپیوتر ها ایفا می کنند. اما با پیشرفت فناوری و به وجود آمدن حافظه های فلش به شکل USB و همین طور سرویس های ذخیره سازی ابری از اهمیت دیسک درایو ها کاسته شده است.
آخرین باری که اطلاعات را روی یک CD رایت کردید کی بود؟ آیا برای تماشای فیلم های ویدیویی از دی وی دی ها استفاده می کنید یا فیلم های مورد علاقه خود را روی فلش مموری یا هارد اکسترنال خود می ریزید تا هر زمان که خواستید هر فیلمی که خواستید را به تماشا بنشینید؟ اگر هنوز هم از سی دی ها و دی وی دی ها استفاده می کنید یا نیاز دارید که اطلاعات و فایل های خود را بر روی آنها رایت کنید، بنابراین باید دنبال لپ تاپی بگردید که دارای سی دی/ دی وی دی درایور باشد.
اما اگر جزو افرادی هستید که خود را با پیشرفت تکنولوژی وفق می دهید، پس باید به استفاده از سرویس های ذخیره سازی ابری عادت کنید. خوشبختانه امروزه انواع و اقسام سرویس های ابری با اهداف و امکانات خاص خود ایجاد شده اند که شما می توانید بر اساس نیاز خود از آنها استفاده کنید. از سوی دیگر می توانید از هارد های اکسترنال و فلش مموری ها که امروزه انتقال اطلاعات و فایل ها را بسیار راحت تر و ایمن تر کرده اند نیز استفاده کنید.

8- درگاه ها و قابلیت ارتقاء
هر کاربر کامپیوتری با درگاه USB آشنا هست، اما شاید خیلی ها هنوز اطلاعات زیادی درباره استاندارد جدید و پر سرعت این درگاه نداشته باشند: USB 3.0 ، که به آرامی در حال توسعه و همه گیر شدن در صنعت کامپیوتر است.
USB 3.0 با سرعتی 10 برابر بیشتر از استاندارد قدیمی توانایی انتقال 400 مگابایت در هر ثانیه را دارد! اگر هنوز دستگاهی با درگاه USB 3.0 ندارید بهتر است بدانید که در روزگاری نه چندان دور این استاندارد جایگزین استاندارد های قدیمی می شود. به هر حال داشتن حداقل یک درگاه USB 2.0 که در حال حاضر بسیار پر کاربرد است الزامی می باشد، اگر هم یک درگاه USB 3.0 در گوشه ای از لپ تاپ وجود داشته باشد که چه بهتر، ولی در حال حاضر لازم نیست زیاد نگران درگاه USB 3.0 باشید چون فعلا USB 2.0 حرف اول را می زند.

9- قابلیت های امنیتی
ما کوهی از اطلاعات شخصی و حساس خود را در کامپیوتر هایمان ذخیره می کنیم. در کامپیوتر های دسکتاپ نگرانی ما از لو رفتن این اطلاعات چندان زیاد نبود، اما لپ تاپ به دلیل قابل حمل بودنشان احتمال دزدیده شدن این اطلاعات را افزایش می دهند. برخی لپ تاپ ها که مخصوص برخی کارها ساخته شده اند تا جای ممکن مسائل امنیتی را فراهم آورده اند. به عنوان مثال اسکنر های اثر انگشت در برخی از PC های اداری یافت می شوند و کاربران برای دسترسی به این سیستم ها باید اثر انگشت خود را به سیستم بدهند تا در صورت مجاز بودن اثر انگشت، دسترسی به سرویس ممکن شود.
امکانات امنیتی زیادی برای انوع لپ تاپ ها طراحی شده است. مثلا شرکت اپل این امکان را برای کاربران محصولاتش فراهم کرده که اگر لپ تاپ خود را گم کردند یا آن را جایی جا گذاشتند از طریق اینترنت و با یکی دیگر از دستگاه های این شرکت از موقعیت دقیق لپ تاپ روی نقشه اطلاع پیدا کنند و در صورت لزوم تمامی اطلاعات موجود در لپ تاپ را از راه دور از روی لپ تاپ پاک کنند یا بر روی لپ تاپ یک رمز جدید بگذارند. اگر نگران فاش شدن اطلاعات شخصی خود هستید باید لپ تاپی را انتخاب کنید که قابلیت های امنیتی مورد نظر شما را داشته باشد.
با این که قابلیت های امنیتی به محفوظ نگه داشتن اطلاعاتمان کمک می کند اما بهترین راه برای محافظت از لپ تاپ، آن است که لپ تاپ ما پشتیبانی خوبی داشته باشد. 

10- پشتیبانی و حمایت شرکت سازنده
خوشبختانه این روزها دیگر برای هر شرکتی یک گروه نمایندگی ساخته شده است. در هنگام انتخاب یک لپ تاپ بعد از رعایت همه مواردی که تا کنون ذکر شد، باید به این موضوع نیز دقت کنید که شرکت سازنده تا چه حد به کاربران خود اهمیت می دهد، خدمات پس از فروش کدام شرکت بهتر است و در صورت بروز مشکل برای لپ تاپ، کدام شرکت و نمایندگی خدمات تعمیراتی بهتری را ارائه می دهد.
نکته مهم دیگر این است که لپ تاپی که شما انتخاب می کند باید ساخت شرکتی باشد که در کار خود جدی است. به این معنی که شرکت سازنده باید کارنامه موفقی داشته باشد و در به روز کردن محصولات خود کوشا باشد. در این صورت می توانید مطمئن باشید که لپ تاپی را که می گیرید از شرکتی معتبر و با سابقه ای درخشان خریداری می کنید و اگر چند سال بعد خواستید لپ تاپ خود را عوض کنید و مدل جدید تری بگیرید، لپ تاپ جدیدی از همان شرکت وجود دارد تا شما با اطمینان آن را انتخاب کنید.

نظر خود را درباره «ویژگی های یک لپ تاپ خوب چیست ؟» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره ویژگی های یک لپ تاپ خوب چیست ؟ فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.