
لباس عروس در کشورهای مختلف چگونه است؟
همه کشورها آداب و رسوم خاص خود را دارند و برای همه مراسمی که دارند سنن خاص خود را اجرا می کنند. یکی از این موارد لباس عروس است که در کشورهای مختلف مدل های مختلف و متنوعی دارد. پورتال آسمونی در این بخش مدل های مختلف لباس عروس در کشورهای جهان را برای شما عزیزان تهیه کرده است. از شما کاربران خوب و عزیز آسمونی دعوت می کنیم در ادامه این مقاله ما را همراهی کنید.
عروسی هندی
در فرهنگ هندی لباسهای عروسی معمولا به رنگ صورتی یا قرمز هستند. زنان متاهل در شمال کشور معمولا با یک خال قرمز در وسط پیشانی خود شناخته میشوند.
نیجریه یک کشور بزرگ با حدود 250 گروه قومیو بیش از 500 زبان است. بنابراین مراسم عروسی براساس منطقه، مذهب و نژاد تغییر میکند. با این حال عروسهای نیجریه اغلب رنگهای روشن میپوشند. هم چنین آنها اغلب یک سربند به نام Gele میپوشند.
مراسم سنتی ازدواج در غنا اغلب بسیار رنگارنگ است و هر خانواده طرح پارچه مخصوص به خود ار دارد که با آن لباس عروس و داماد دوخته میشود.
در عروسیهای سنتی قزاقستان، عروسها معمولا یک روسری «Saukele» برای حجاب صورت استفاده میکنند. این روسری بلند قبل از اینکه دختران به سن ازدواج برسند آماده میشوند.
در عروسیهای سنتی مغولستان عروس و داماد هرکدام لباسی میپوشند که «Deel» نام دارد. دیل شکلی از لباسهای طرح دار است که قرنهاست توسط مغولها و دیگر قبایل کوچ نشین آسیای مرکزی پوشیده میشود.
عروسی ژاپنی
در مراسم عروسی سنتی ژاپنی، عروس اغلب برای مراسم رسمییک کیمونوی سفید میپوشد که نماد پاکی و دوشیزگی میباشد. بعد از مراسم عروس ممکن است لباسش را به رنگ قرمز تغییر دهد.
مردان در اسکاتلند به طور سنتی دامن قبیله خود را میپوشند. بعد از مراسم عروس شالی به رنگهای قبیله همسرش به نشانه انتقال او به خانواده جدید میپوشد.
عروسیها در این منطقه یک رویداد مهم در شمال غرب ترانسیلوانیا به حساب میآیند. عروسی توسط والدین سازماندهی میشود و عروس و داماد آماده رسوم متنوعی از جمله آماده کردن جهیزیه و لباس، انتخاب والدین تعمیدی و آماده کردن پرچم عروسی میشوند.
در چین رنگ قرمز نماد خوشبختی است. هم چنین معتقدند این رنگ ارواح شیطانی را دور نگه میدارد. بنابراین جای تعجب نیست که لباس عروسهای چینی اغلب به رنگ قرمز باشند.
مردم گورانی اغلب مسلمانهای باایمانی هستند اما سنتها و آداب و رسوم آنها حاوی عناصر مختلف کفر است. عروس با یک اسب سفید مزین به روسری و چتر تزئینی حمل میشود و با خانواده اش به خانه همسایه داماد همراهی میشود.
یاکان یک گروه قومیزبانی است که عمدتا در جزیره باسیلان در فیلیپین ساکن هستند. مراسم سنتی ازدواج معمولا شامل دو مراسم است، یکی مراسم اسلامیو دیگری مراسم سنتی پیش از اسلام. مراسم توسط پدر و مادر مدیریت میشود و چهره عروس و داماد برای مراسم نقاشی میشود.
لباس سنتی عروس در کوههای آند معمولا روشن است و شامل ردا و کلاه بافته شده و تزئین شده با منگوله و مواد بازتابنده است. یک دامن مخصوص و پانچو برای عروس و داماد در روز عروسی ساخته میشود.
در مراسم سنتی عروسی در مجارستان یک لباس عروس معمولا یک پیراهن گلدوزی شده با طرحهای گل و سه رنگ روشن است. او اغلب آرایش مویی که به زیبایی و استادانه بافته و با گندم تزئین شده بر سر میگذارد.
در نروژ لباس سنتی عروسی بوناد نام دارد. این لباس همچنین برای مراسم دیگری مثل مهمانیهای تعمید پوشیده میشود.
این هم تصویری از یک عروس نروژی است. بسیاری از ما فکر می کنیم که اروپایی ها لباس سنتی ندارند اما مردمان کشورهای اسکاندیناویایی از جمله مردم اروپا هستند که لباس هایی کاملا سنتی برای مراسم ازدواج خود دارند و در فرهنگ آنها لباس سفید توری وجود ندارد. هنوز هم بسیاری از دختران نروژی ترجیح می دهند که در روز ازدواجشان لباس های سنتی بپوشند ، مثل این یکی که البته یک تاج سنتی را هم بر سر نهاده:
این دختر هم یک عروس اندونزیایی است، بدون هیچ آرایشی و بدون هیچ زرق و برقی…. او لباسی ساده اما بسیار سنتی در روز عروسی خود به تن کرده است:
روسیه بیش از 185 قومیت مختلف دارد که هر کدام ممکن است برای خود آداب و رسومی داشته باشند. عروس و دامادی که در زیر می بینید مربوط به یکی از همین قومیت ها هستند. هر دو در روز ازدواج خود لباسی کاملا سنتی و قدیمی به تن کرده اند:
این هم عروس ازبکستانی و یک لباس کاملا سنتی با رنگ های شاد و طرح های مختلف….
این هم یک عروس مراکشی دیگر…
در قزاقستان دخترها در روز عروسی خود یک لباس کاملا سنتی به نام “سائوکله” می پوشند که سفید است… این لباس بخشی از فرهنگ و سنت مردم قزاق به شمار می رود:
یک عروسی کاملا سنتی در ژاپن. عروس و داماد هر دو لباس سنتی و مشهور ژاپنی ها یعنی کیمونو را می پوشند:
این دختر هم یک عروس کنیایی اهل “ماسای” است. به چیزی که دور گردن او قرار گرفته و سر تراشیده اش دقت کنید. عروس های کنیایی یک شنل رنگی و طرح دار روی شانه خود می اندازند و چیزهای زیادی را به گردن و گوش خود آویزان می کنند. این عروس کنیایی کاملا طبق آیین و رسم قوم خودش لباس پوشیده است و البته هیچ گونه آرایشی هم نمی کند:
اما می رسیم به آداب عروس در چین. چینی ها که فرهنگی غنی دارند در روز عروسی بر تن تازه عروس ها لباسی قرمز می کنند. رنگ قرمز در فرهنگ چینی ها نمادی از خوشبختی است. همچنین چینی ها اعتقاد دارند رنگ قرمز شیطان و اصلا بدی را از زندگی زوج تازه ازدواج کرده دور نگه می دارد:
این دختر یک عروس از کره جنوبی است. دخترهای کره ای در روز عروسی خود یک لباس سنتی و باستانی به نام هانبوک را می پوشند:
این هم نمایی دیگر از لباس عروس های کره ای….