زمان مطالعه: 3 دقیقه
روش آبیاری گیاهان آپارتمان

روش آبیاری گیاهان آپارتمان

گیاهان زینتی خانگی موجود در منازل آنچنان که باید شاداب نیستند، یکی از عوامل این بی طراوتی را باید در عدم...

گیاهان زینتی خانگی موجود در منازل آنچنان که باید شاداب نیستند، یکی از عوامل این بی طراوتی را باید در عدم اطلاع از نیاز آبی گیاهان به عنوان یکی از اساسی ترین عوامل مؤثر در بقا و رشد و به عنوان مهمترین ترکیبی که حدود 90% وزن گیاه را تشکیل می دهد جستجو نمود.

لازم است دوستداران گل و گیاه خانگی با اطلاع باشند که اکثر گلهای آپارتمانی قبل از اینکه از تشنگی تلف شوند از آبیاری زیاده رنج می برند. شناخت نیاز آبی گیاه بدون توجه به بافت خاک مورد استفاده و قدرت در نگهداری قوی یا ضعیف مولکولهای آب و همچنین موقعیت زهکش گلدان امکانپذیر نیست.

میزان آبیاری و دفعات آن در خاک شنی و خاک برگ و خاک باغچه با هم متفاوت است و گونه های گیاهی هم در این امر نقش بسیار مهمی دارند،خاک گلدان در گونه ای از گیاه را باید همیشه مرطوب نگه داشت و این در حالی است که در گیاه دیگر باید به خاکهای سطحی گلدان آن اجازه داد تا در زمان حدفاصل بین دو آبیاری کاملا" خشک شود.آبیاری معمولی،گلدان آزالیا را سیراب نمی کند و باید گلدان را به مدت 10 دقیقه درون تشت یا سطل پر از آب قرار داد ولی گلدان در حال استراحت کالادیوم بدون آبیاری زمستان گذرانی می نماید.

به طور خلاصه نکات مهم را برای آبیاری گیاهان در این مطلب آسمونی برای شما شرح داده ایم . 

1- نیاز آبی گیاه خانگی خود را از فروشنده گل و گیاه سوال کنید، در منابع و ماخذ با روش اصولی آن آشنا شوید و به جمله ی هفته ای یکبار یا هفته ای دوبار اکتفا نکنید چون نیاز آبی با درجه حرارت و رطوبت و فصل رشد و استراحت رابطه ای نزدیک دارد.

2- در صورتی که از گیاه به عنوان سبد آویزان استفاده می نمائید ارتفاع سبد به آن میزان انتخاب کنیدکه بتوانید رطوبت خاک گلدان را مرتبا" بازدید نمائید.

3- خاک گلدان را مرتبا" بازدید کرده و با انگشت و یا فروبردن یک مداد به داخل خاک و آزمایش میزان چسبندگی آن میزان رطوبت را اندازه گیری نمایید.

4- فصل رشد و استراحت و درجه حرارت و رطوبت محیط را دقیقا" مد نظر داشته باشید.

5- در هنگام آبیاری دقت داشته باشید که برگهای گیاه مخصوصا" آناناس که قاعده برگها همگی در یک نقطه به همدیگر می رسند، خیس نگردد چون در غیر این صورت پوسیدگی برگها را به دنبال دارد. در صورت خیس شدن برگها با تکان دادن آنها پس از آبیاری قطرات آب را از آنها دور کنید.

6- آب زیادی باید حداکثر پس از 15 دقیقه در زیر گلدانی جمع شود، در صورت عدم خروج و یا تاُخیر در آن باید زهکش ها را بازدید نمود.

7- در صورت تشنگی مفرط گیاه و خشکی شدید خاک و در صورتی که برگها در برابر خیس شدن مقاومت دارند، بهتر است گلدان را به مدت ربع ساعت درون تشت و یا سطل پر از آب قرار داد، سپس گیاه را خارج نمود تا آب اضافی از طریق زهکش دفع گردد، در این حالت آبیاری توام با غبار پاشی ضرورت دارد.

8- در صورت عدم مقاومت برگهای گیاه در برابر غرق شدن در آب،آبیاری گلدان با پر کردن زیر گلدانی و جذب تدریجی آب از طریق انتهای گلدان توصیه می شود.بدیهی است پس از سیراب شدن گیاه، آب اضافی را باید از زیر گلدانی خارج نمود، مگر اینکه یزر گلدانی دارای سنگ ریزه بوده و ته گلدان هیچگونه ارتباطی با آب نداشته باشد.

9- گلدان سفالی و نو را قبل از کاشت در آنها به مدت 15 دقیقه درون آب بخوابانید و گرنه میزان زیادی از اب آبیاری و رطوبت خاک قبل از اینکه نیاز آبی گیاه را برطرف نماید جذب گلدان خواهد شد.

10- با شروع فصل پائیز اکثر گیاهان به استراحت نسبی رفتهو نیاز کمتری به آب دارند و در بعضی از گیاهان ریزوم دار پس از ریزش برگها باید آبیاری آنها متوقف گردد.

11- آبیاری با آب سرد باعث ایجاد شوک در گیاه می گردد همیشه با آب ولرم آبیاری نمایید.

12- بعضی از گیاهان حتی نسبت به املاح موجود در آب آشامیدنی هم حساس هستند، در صورت امکان ازآب باران ذخیره شده و یا آب جوشیده سرد شده استفاده نمایید.

13- جهت پخش بهتر آب سطح خاک گلدان را با گیاهان پوششی دارای ریشه های سطحی بپوشانید.

14- از کاشت گیاهانی که نیاز آبی آنها با بقیه گیاهان تفاوت چشمگیر دارد به صورت گروهی و درون گلدانهای بزرگ پرهیز نمایید. در صورت نیاز یا اجبار گیاه گیاه را باگلدان خود درون گلدان بزرگتر کاشت نماییدتا آبیاری آن به صورت مجزا عملی گردد.

15- در هنگام مسافرت کلیه گیاهان را در یک جا جمع نموده، به کلیه زیرگلدانی ها به طوری که ته گلدان با آب درارتباط نباشد آب اضافه کنید و آبیاری را به روش فیتیله ای انجام دهید.

روش کار بدین ترتیب است :

1- کلیه گلدانها را به صورت دایره و دور همدیگر قرار دهید و به طریقی همه آنها را هم سطح کنید.

2- تشت پر ازآبی را انتخاب و در وسط دایره طوری قرار دهید که سطح آن کمی بالاتر از بقیه گلدانها و در تماس با انها باشد.

3- فتیله های پنبه ای و یا پارچه پنبه ای، پشم شیشه ای به ضخامت مداد تهیه و با آنها خاک سطح گلدان را با آب تشت ارتباط دهید، بدین ترتیب آب به تدریج به طرف خاک هدایت خواهد شد.

نظر خود را درباره «روش آبیاری گیاهان آپارتمان» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره روش آبیاری گیاهان آپارتمان فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.