زمان مطالعه: 3 دقیقه
جاذبه های گردشگری روستای هرانده

جاذبه های گردشگری روستای هرانده

روستای هرانده در 120 کیلومتری شرق تهران و 12 کیلومتری جنوب غربی فیروزکوه قرار دارد. روستایی با جاذبه‌های گردشگری فراوان مثل غارهای متعدد و رودخانه‌های پرآب...

روستای هرانده در 120 کیلومتری شرق تهران و 12 کیلومتری جنوب غربی فیروزکوه قرار دارد. روستایی با جاذبه‌های گردشگری فراوان مثل غارهای متعدد و رودخانه‌های پرآب و دره‌های زیبا و مردمی خونگرم. دشت بورنیک، مزارع منطقه و رودخانه نمرود نیز از دیگر دیدنی‌های روستای هرانده هستند. روستای هرانده از طریق جاده دماوند - فیروزکوه نرسیده به روستای نمرود قابل دسترسی است.

درباره روستای هرانده

در ضلع جنوبی این روستا برج سنگی مدوری وجود دارد که به امامزاده یحیی مشهور است. این امامزاده روی تپه‌ای به ارتفاع دو متر قرار دارد و مصالح به کار رفته در این بنا سنگ لاشه، ملات گچ و ساروج است. قدمت امامزاده یحیی روستای هرانده به قرون ششم و هفتم هجری می‌رسد و بنای آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

حفظ بافت قدیمی و سنتی هم از ویژگی‌های بارز روستای هرانده فیروزکوه است و هنوز هم با گذشت زمان، دری با قدمت بیش از 300 سال در این روستا وجود دارد. روی این در دو حلقه تعبیه شده که حلقه با صدای زیر از حضور مهمان زن و حلقه با صدای بم از حضور مهمان مرد در پشت در به صاحبخانه خبر می‌دهد. روستای کوهستانی هرانده بافت مسکونی متمرکزی دارد و در شیب دامنه کوهستان استقرار یافته است. مصالح به کار رفته در ساخت خانه‌های روستا شامل لاشه سنگ، گل، کاهگل، چوب و مانند این‌ها است. در ساخت خانه‌های جدید از مصالح سیمان، آهن و امثال این‌ها استفاده می‌شود.

روستای هرانده ـ منبع تصویر: karnaval.ir

رودخانه قزقان چای از میان روستا عبور می‌کند و منشاء برکت و آبادانی آن است. آثار به جا مانده از دوره‌های مختلف تاریخی سابقه روستای هرانده را به قبل از اسلام مربوط می‌سازد. غار تاریخی بورنیک، تپه باستانی، برج‌های دیده‌بانی و بنای امامزاده نشانگر قدمت تاریخی این روستا است. باغ ها و قلمستان‌های انبوه بید و تبریزی در مسیر رودخانه گسترده شده و چشم‌اندازهای زیبایی به وجود آورده‌اند. ارتفاعات البرز در فصول مختلف سال مناظر و چشم‌اندازهای جالبی را پیش روی گردشگران این روستا قرار می‌دهد. انواع گل‌ها و گیاهان طبیعی با تنوعی از رنگ‌های دلپذیر به ویژه در بهار، دیدار‌کنندگان را بر سر شوق می‌آورد.

درختکاری در حاشیه رودخانه و کوچه‌های روستا، چشم انداز عمومی آن را بسیار سرسبز و جالب توجه کرده است. روستای هرانده به دلیل موقعیت جغرافیایی ممتاز، جاذبه‌های طبیعی جالب توجهی دارد. جریان رودخانه‌های قزقان چای و نمرود طراوت و زیبایی ویژه‌ای به سیمای کلی این روستا بخشیده است.

منظره کوچ عشایر و اقامت ییلاقی آن‌ها، در کنار روستا هرانده بسیار زیبا است و از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری این روستا محسوب می‌شود. آرامگاه امامزاده یحیی در ضلع جنوبی روستای هرانده واقع شده است و قدمت آن به قرون ششم و هفتم هجری قمری می‌رسد. این زیارتگاه مورد توجه مردم منطقه است.

غار بورنیک در فاصله پنج کیلومتری روستای هرانده و در حد فاصل این روستا با روستای حمزه واقع شده است. این غار طبیعی و تاریخی به احتمال زیاد، محل سکونت انسان‌های اولیه بوده است و قدمت آن به دوره پیش از تاریخ می‌رسد.

دیدنی های تاریخی روستای هرانده

برج دیدبانی در شمال شرقی روستا واقع شده و از آثار قرون چهارم و پنجم هجری قمری است. این برج به منظور دیدبانی و حفاظت از منطقه احداث شده بود.

تپه باستانی شیردره در فاصله 1500 متری ضلع جنوب شرقی روستا قرار دارد و در اوایل دوره اسلامی به عنوان قلعه نگهبانی مورد استفاده بوده است.

پل نمرود هم مربوط به دوره پهلوی در فاصله دو کیلومتری روستای هرانده و در منطقه نمرود واقع شده که از نظر معماری بسیار جالب توجه است.

ویژگی‌های روستای هرانده

مردم روستای هرانده به زبان گیلکی سخن می‌گویند، مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند. در آمد بیشتر مردم روستای هرانده از طریق فعالیت‌های زراعی، باغداری، دامداری و کارگری تأمین می‌شود. گروهی نیز در امور خدمات و صنایع دستی اشتغال دارند.

مهم‌ترین محصول زراعی این روستا سیب‌زمینی است. پرورش انواع گل و پرورش ماهی قزل‌آلا در روستا رواج دارد. سیب گلاب و زردآلو از محصولات باغی روستا است. انواع لبنیات مانند پنیر، کره و ماست در این روستا تولید می‌شود. این روستا محل عبور و اتراق‌گاه ایل الیکایی و ایل اصانلو در فصل تابستان است.

از بازی‌ها و ورزش‌های محلی روستای هرانده می‌توان به کشتی محلی و چوبک اشاره کرد. صنایع دستی روستای هرانده مشتمل بر بافت انواع قالی و گلیم و کلاه و دستکش و شال‌گردن است. نی، ساز رایج در این روستا است که در مراسم مختلف همراه با خواندن ترانه‌های محلی نواخته می‌شود.

در روستای هرانده می‌توانید علاوه بر صنایع دستی، انواع کباب گزینه‌های خوبی برای یک ناهار روستایی هستند. طبخ انواع غذاها با ماهی هم در این منطقه رایج است. عسل و انواع لبنیات نیز به وفور در روستا یافت می‌شود.

 

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «جاذبه های گردشگری روستای هرانده» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره جاذبه های گردشگری روستای هرانده فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.