کد مطلب:  56070 
درج نظر
درج نظر
زمان مطالعه: 4 دقیقه
استفاده از ماسک هنوز اصولی ‌ترین راه پیشگیری از کرونا است

استفاده از ماسک هنوز اصولی ‌ترین راه پیشگیری از کرونا است

با شروع شهریور و کاهش رعایت موارد پیشگیرانه و فاصله گذاری اجتماعی و همچنین افزایش سفرها و افزایش تجمعات مجددا موارد بیماری در اغلب نقاط کشور افزایش پیدا کرد، اکنون اغلب استان‌های کشور موارد بالای بستری و متاسفانه مرگ ناشی از این بیماری دارند.

زمان مطالعه: 4 دقیقه

به گزارش آسمونی، عضو هیئت‌ علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: هنوز در دنیا رعایت فاصله ‌گذاری اجتماعی، عدم تجمعات، شستشوی مکرر دست‌ها و استفاده از ماسک اصولی ترین و کارآمدترین و اساسی ترین راه پیشگیری و مبارزه با ویروس کرونا است.

قباد مرادی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص وضعیت اپیدمی کرونا در کشور، اظهار کرد: در اسفندماه سال 98 اپیدمی کرونا به صورت پراکنده‌ای و با سرعت زیادی در سطح کشور ایران شروع شد، موارد بیماری شامل سرپایی، بستری و مرگ تا پایان اسفندماه از اغلب نقاط کشور گزارش می‌شد، این بیماری چون سرایت پذیری زیادی دارد، به سرعت در همه جا منتشر شد، در بعضی از استان ها و نقاط کشور در همان موج اول تعداد موارد بیماری نسبت به سایر جاها بیشتر بود.

وی افزود: از آنجا که این بیماری، یک بیماری نوپدید است و راه های مقابله و کنترل و درمان آن به خوبی معلوم نیست، در ابتدا راهکارهای متفاوتی برای مقابله و کنترل آن در دنیا توصیه و اجرا می‌شد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیان کرد: برخی از مهم‌ترین اقداماتی که از اوایل اپیدمی این بیماری آغاز و در اوایل فروردین با شدت بیشتری در کشور صورت گرفت و موجب کنترل موج اول اپیدمی شد شامل رعایت دستورات فاصله گذاری اجتماعی، کمپین در خانه بمانیم، بسته شدن اماکن تجمع، محدودیت هایی در سفرها و حتی بسته شدن بعضی از اماکن صنفی بود که به این دلیل در اواخر فروردین موارد بیماری در ایران کاهش یافت.

مرادی با اشاره به پیک دوم کرونا در خردادماه، بیان کرد: اما از اواخر فروردین بازگشایی ها شروع شد و رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از این بیماری در بین مردم کاهش یافت، به این دلیل به تدریج موج جدیدی از بیماری از اواسط اردیبهشت به بعد آغاز شد و در خرداد و تیر به اوج رسید. در استان کردستان هم بیشترین موارد بستری و متاسفانه مرگ در این ماه ها اتفاق افتاد اما با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و نکات پیشگیرانه این موج اندکی کاهش یافت.

وی ذکر کرد: با شروع شهریور و کاهش رعایت موارد پیشگیرانه و فاصله گذاری اجتماعی و همچنین افزایش سفرها و افزایش تجمعات مجددا موارد بیماری در اغلب نقاط کشور افزایش پیدا کرد، اکنون اغلب استان‌های کشور موارد بالای بستری و متاسفانه مرگ ناشی از این بیماری دارند. این موج و افزایش با توجه به شروع فصل سرما و احتمال تجمعات بیشتر در این فصل و افزایش احتمال آلودگی سایر بیماری های تنفسی مانند آنفلوآنزا و سرما خوردگی می‌تواند خطرناک تر و طولانی تر باشد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، عنوان کرد: دانش بشر در خصوص این بیماری روز به روز بیشتر می‌شود، اکنون کاملا مشخص شده است که افزایش موارد، ایجاد موج‌های جدید با افزایش تجمعات، تماس مردم، کاهش فاصله گذاری اجتماعی و عدم رعایت نکات بهداشتی رابطه مستقیم دارد. هر چقدر اصول بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی کمتر رعایت شود به دنبالش تعداد مبتلایان و بستری شدگان افزایش می‌بابد.

مرادی گفت: کماکان بعد از 9ماه از شروع شیوع ویروس کرونا هنوز دارویی قطعی برای درمان این بیماری وجود ندارد، اگر چه درمان ها و داروهایی مانند رمدسیویر، کورتون و تعویض پلاسما تأثیراتی در درمان به خصوص در موارد شدید بیماری دارند.

وی در خصوص واکسن ویروس کرونا نیز گفت: پروژه‌های متعددی در دنیا در زمینه ساخت واکسن در دست اجرا است، اگرچه پیشرفت‌های امیدوار کننده‌ای در این زمینه در دنیا ایجاد شده است، اما هنوز واکسنی تایید شده کرونا در دنیا تولید نشده است با شرایط فعلی هنوز بهترین راه و مسیر مبارزه با این بیماری، پیشگیری از کرونا است.

مرادی گفت: بنابراین هنوز در دنیا رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، عدم تجمعات، شستشوی مکرر دست‌ها و استفاده از ماسک اصولی ترین و کارآمدترین و اساسی ترین راه پیشگیری و مبارزه با کرونا است.

مرادی ذکر کرد: یک نکته در خصوص این بیماری نوپدید مهم است؛ دانش بشری در خصوص این بیماری به تدریج بهبود می‌یابد و دستورات بهداشتی و حتی درمانی در خصوص این بیماری تغییر می‌کند و معمولا بهبود می‌یابد لذا در اوایل شیوع کرونا گفته می‌شد استفاده از ماسک برای افرادی که مبتلا نیستند ضرورتی ندارد اما اکنون با توجه به شواهد استفاده از ماسک برای همه افراد الزامی است و در همه کشورها آن را به‌عنوان یک قانون اجرا می‌کنند.

به گفته مرادی، استفاده از ماسک حدود 30 تا 60 درصد، احتمال انتقال این بیماری را کاهش می‌دهد و این بسیار قابل‌ملاحظه است. بنابراین لازم است که مردم سلامتی خود و کاهش آسیب ناشی از این بیماری را برای جامعه مهم بدانند و پوشیدن ماسک را به عنوان یک پیشگیری حداقلی هیچوقت فراموش نکنند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: در اوایل این بیماری تصور می‌شد که ویروس کرونا همانند ویروس آنفلوانزا ممکن است فصلی باشد و در فصل گرما فعالیت آن کاهش یابد. اما روند و انتقال این بیماری نشان داد که این بیماری فصلی نیست و در گرمای تابستان هم انتقال زیادی داشت. اکنون به نظر می‌رسد که باید این موضوع را قبول کنیم که بیماری کرونا همیشه با ما خواهد ماند و ما باید آمادگی مقابله با آن را داشته باشیم، در حال حاضر مهمترین راه مقابله با آن پیشگیری است که امیدواریم به زودی واکسن و درمان آن کشف شود.

مرادی به مردم استان توصیه کرد که باید بیشتر مراقب بیماران آسیب‌پذیر ازجمله افراد سالمندان باشند. همچنین از بیماری‌های شایع در فصل سرد مانند آنفلوانزا و سرما خوردگی پیشگیری کنند، چون ممکن است هم ابتلایی این بیماری ها وضعیت افراد مبتلا را وخیم تر کند.

وی همچنین به تزریق واکسن آنفلوانزا در شهریور و مهرماه اشاره کرد و افزود: تزریق واکسن آنفلوانزا برای افراد آسیب‌پذیرتر ازجمله سالمندان، مادران باردار و کسانی که بیماری زمینه ای دارند توصیه می‌شود. البته تزریق این واکسن برای همه افراد به خصوص افراد جوان و سالم خیلی ضروری نیست.

: برای دریافت مشاوره درباره استفاده از ماسک هنوز اصولی ‌ترین راه پیشگیری از کرونا است فرم زیر را تکمیل کنید
واریز هزینه و دریافت مشاوره توسط آسمونی
نظر خود را درباره «استفاده از ماسک هنوز اصولی ‌ترین راه پیشگیری از کرونا است» در کادر زیر بنویسید :
2 + 6 = ?
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید