
فینال جام جهانی زنان ؛ سنت شکنی آمریکا و تقلید دختران هلندی از مردان هلندی !
فینال جام جهانی زنان / اختصاصی ورزشی آسمونی - مهدی زارعی
سنت شکنی آمریکا و تقلید دختران هلندی از مردان هلندی !

سرانجام پس از هشت دوره برگزاری مسابقات فوتبال جام جهانی زنان، آمریکایی ها سنت شکنی کردند و برای نخستین بار از عنوان قهرمانی خود دفاع نمودند. یانکی ها در تمامی دوره ها مدعی اصلی عنوان قهرمانی بازی ها بودند. اما بهترین آمار آنها دو قهرمانی در سه حضور پیاپی در فینال بازیها بود. آنها در اولین دوره مسابقات جهانی قهرمان شدند و پس از یک نایب قهرمانی، مجددا در سال 1999 عنوان قهرمانی را از آن خود ساختند. در سالهای 2003 و 2007 آنها از رسیدن به فینال بازیها بازماندند اما از سال 2011 دوران اقتدار آنها در جام جهانی از سر گرفته شد. آسمونی ، آمریکا در سال 2011 به شکلی معجزه اسا تا فینال صعود کرد. این تیم در مرحله گروهی (2-1) از سوئد باخت و در دور یک چهارم نهایی حریف برزیل شد. با گلی که مارتای برزیلی در دقیقه دوم وقت های اضافی به آمریکای ده نفره زد، به نظر می رسید امریکا از گردونه مسابقات خارج خواهد شد اما ابی وامبک در دقیقه 2+120 کار را به تساوی کشاند و ان گاه نوبت به برد (5-3) آمریکا در ضربات پنالتی رسید. اما فینال برای آمریکا همین گونه دراماتیک پیش نرفت. آن ها دو بار در طول 120 دقیقه از ژاپن پیش افتادند ولی با سه ضربه ای که شانون باکس، کارلی لوید و توبین هیث از دست دادند، امریکا سرانجام در ضربات پنالتی (3-1) از ژاپن باخت. حضور تنها سه امریکایی در لیست 21 نفره بهترین های جام نشان می داد که امریکا هنوز راه درازی تا رسیدن به اقتدار گذشته دارد.

چهار سال بعد امریکا و ژاپن یک بار دیگر فینالیست جام جهانی شدند. این دو تیم در بین دو فینال جام جهانی، یک بار هم در المپیک 2012 فینالیست شدند که بازی نزدیک دو تیم با وجود حملات فراوان ژاپنی ها(2-1) به سود امریکا خاتمه یافت. با این حال شرایط فینال جام جهانی 2015 با دو فینال قبلی متفاوت بود. در دقیقه سوم بازی کارلی لوید یانکی ها را پیش انداخت و دو دقیقه بعد همین بازیکن برتری امریکا را دو برابر کرد. در دقیقه 14 لورن نیکول هالیدی گل سوم امریکا را زد و در دقیقه 16 لوید هت تریک کرد و امریکا را با چهار گل پیش انداخت. حتی معجزه هم نمی توانست در ادامه به کمک ژاپن بیاید و با این که سامورایی ها در دقیقه 27 توسط یوکی اوگیمی گلزنی کردند و در دقیقه 52 هم با گل به خودی جولی جانستون اندکی امیدوار شدند اما توبین هیث تنها دو دقیقه بعد، گل پنجم امریکا را به ثمر رساند و این تیم اسان تر از همیشه قهرمان جهان شد. این بار تعداد امریکایی های حاضر در تیم منتخب به 5 نفر افزایش یافته بود و این نشان از اقتدار امریکا در این مسابقات می داد. اگر امسال هم ژاپن می توانست بازیهای خود را با پیروزی در مراحل حذفی پشت سر بگذارد، یک بار دیگر می توانست حریف امریکا در دیدار نهایی شود. اما ژاپن در مرحله یک هشتم(2-1) از هلند باخت و از جام کنار رفت. هلند در مرحله گروهی 3 برد کسب کرده بود اما از مرحله حذفی بود که با برتری مقابل ژاپن ایتالیا و سوئد خود را به عنوان یک مدعی مطرح کرد و سرانجام به فینال مسابقات رسید. اما ظاهرا دختران هلندی هم مثل مردان هلند توان فتح جام ندارند و باید به نایب قهرمانی قناعت کنند. آسمونی ، مردان هلند سه بار تاکنون به فینال جام جهانی رسیده و هر سه بار مغلوب شده اند. زنان هلند هم هرچند تا دقیقه 61 پابه پای امریکا پیش رفتند، اما در این لحظه مغلوب پنالتی مگان راپینوئه شدند. در دقیقه 69 هم رز لیویل گل دوم امریکا را به ثمر رساند تا امریکا با برتری (2-0) مقابل هلند برای چهارمین بار قهرمان جهان شود.

از اتفاقات جالب این دوره، رقابت دو امریکایی برای رسیدن به کفش طلای تورنمنت بود. آلکس مورگان و مگان راپینوئه هر دو 6 بار گلزنی کردند و 3 بار نیز پاس گل دادند اما مورگان این آمار را در 490 دقیقه برجای گذاشت در حالی که راپینوئه آمار خود را در 428 دقیقه برجای گذاش تا توپ طلای تورنمنت به راپینوئه برسد. این بازیکن همچنین جایزه بهترین بازیکن تورنمنت را نیز به خود اختصاص داد. همچنین ساری فن فینندال از هلند برنده دستکش طلا، گیولیا گوین از المان برنده جایزه بهترین بازیکن جوان جام و تیم ملی فرانسه برنده جایزه بازی جوانمردانه فیفا شد.

اختصاصی آسمونی