زمان مطالعه: 7 دقیقه
استخدام دانشگاه ها

استخدام دانشگاه ها

در این مقاله از آسمونی در بخش استخدام مشاغل ، به معرفی شغل دانشگاهی برای کسانی که به دنبال آگهی استخدام...
استخدام دانشگاه ها
استخدام دانشگاه ها


در این مقاله از آسمونی در بخش استخدام مشاغل ، به معرفی شغل دانشگاهی برای کسانی که به دنبال آگهی استخدام دانشگاهی هستند، می پردازیم. قصد داریم در این مقاله همه ابعاد شغل دانشگاهی از جمله، معرفی شغل دانشگاهی ، وظایف شغل دانشگاهی ، بازار کار شغل دانشگاهی و ... را بررسی کنیم. از شما همراهان عزیز آسمونی دعوت می کنیم تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

معرفی شغل دانشگاهی (استخدام دانشگاهی)

استاد دانشگاه ، مدرسی است که در دانشگاه به دانشجویان آموزش می دهد و در عین حال به تحقیق و پژوهش در دانشگاه اشتغال دارد. شغلی که بسیاری از دانشجویان در آرزوی آن به سر می برند.

اگرچه عنوان ” عضو هیئت علمی ” یا ” مدرس دانشگاه” برای این شغل دقیق تر از عنوان ” استاد دانشگاه ” بوده و به عبارتی استاد دانشگاه یکی از مراتب عضو هیئت علمی است، اما در اینجا از عبارت ” استاد دانشگاه ” که در نگاه عموم  رایج تر می باشد، استفاده شده است.

همچنین یک عضو هیئت علمی ممکن است در یک مرکز آموزش عالی غیر از دانشگاه (نظیر پژوهشگاه، پژوهشکده، سازمان، شرکت دانش بنیان و نظایر آن) مشغول به کار شود که باز هم به جهت عمومیت فعالیت در دانشگاه، عنوان استاد دانشگاه به آن داده شده است. در هر حال شرایط کلی و تعاریف مربوطه به طور معمول در اکثر سازمان ها صدق می کند.

در یک دسته بندی کلی، اساتید دانشگاه به دو گروه آموزشی و پژوهشی تقسیم بندی می شوند. بخش عمده فعالیت اساتید آموزشی تدریس و بخش کوچکتری از آن تحقیق و پژوهش است. در حالی که برای اساتید پژوهشی شرایط برعکس بوده و عمده کار آنها پژوهش می باشد.

از نظر رتبه علمی نیز می توان اساتید دانشگاه (یا بهتر بگوییم اعضای هیئت علمی) را در 4 گروه جای داد که به ترتیب عبارتند از مربی، استادیار، دانشیار و استاد. به طوری که به صورت معمول، یک فرد با مدرک کارشناسی ارشد و در بدو خدمت در مرتبه مربی و فردی با مدرک دکترا ( بسته به سابقه

خدمت و فعالیت های علمی، پژوهشی و اجرایی قبلی) در یکی از مراتب سه گانه بعدی قرار می گیرد.

بدیهی است که هر عضو هیئت علمی علاوه بر نیات متعالی علمی و آموزشی، تمایل به پیشرفت و ارتقاء به مرتبه بالاتر و استادی نیز دارد و این یعنی تلاش مستمر برای به روز نگه داشتن معلومات و ارایه فعالیت های علمی لازم مثل مقاله، کتاب، کنفرانس و… . این تلاش، یکی از رموز پویایی علمی هر دانشگاهی است.

ساعت کار و محل کار استاد دانشگاه / شغل دانشگاهی (استخدام دانشگاهی)

ساعت کار استاد دانشگاه به طور معمول و در ابتدای کار 40 ساعت در هفته ( 8 ساعت در روز) و تمام وقت است. (برای اساتید گروه پزشکی این میزان تا 56 ساعت در هفته افزایش می یابد که به آن طرح تمام وقت جغرافیایی می گویند). به تدریج و با بالا رفتن سطح علمی از این میزان ساعت موظف

کاسته می شود و استاد دانشگاه وقت آزادتری خواهد داشت. ساعات موظف یک استاد دانشگاه همانطور که بیان شد باید صرف تدریس، تحقیق، فعالیت های مدیریتی و اجرایی و پاسخگویی به دانشجویان و راهنمایی آنان و نیز ارتقاء علمی خود از طریق مطالعه، تألیف و … شود.

معمولاً چند استاد دانشگاه در یک رشته تحصیلی یا تخصصی مشترک، تشکیل یک گروه آموزشی را می دهند. یک دانشکده مرکب از چندین گروه آموزشی است و وظیفه هماهنگی بین اعضای یک گروه آموزشی را فردی با عنوان “مدیر گروه” بر عهده دارد.

وظایف استاد دانشگاه / شغل دانشگاهی (استخدام دانشگاهی)
  • تهیه طرح درس (برنامه تدریس) منطبق بر سرفصل دروس دانشگاه
  • تدریس سرفصل های تعیین شده و راهنمایی دانشجویان و رفع اشکالات آنها
  • ارزیابی آموخته های دانشجویان و تعیین نمرات آنها
  • همراهی و هدایت دانشجویان در فعالیت های علمی هر درس (پروژه، آزمایشگاه، بازدید علمی و …)
  • تلاش برای توسعه رشته های دانشگاهی در مقاطع مختلف
  • هماهنگی و همکاری با مسؤولین دانشگاه در جهت پیشبرد اهداف علمی و شرکت در جلسات مربوطه
  • به روز نگه داشتن دانش خود از طریق شرکت در فعالیت های علمی و ارایه مقالات و تحقیقات علمی و پژوهشی
universities-hire
universities-hire


شخصیت شناسی استاد دانشگاه / شغل دانشگاهی (استخدام دانشگاهی)

در نگاه کلی، می توان گفت اگر به تدریس در بالاترین سطح آن یعنی سطح آکادمیک علاقه مندید و یا اگر مایلید با تحقیق و پژوهش در دانشگاهها و دیگر مراکز آموزش عالی مرزهای دانش را درنوردید، باید گفت این شغل مناسب شماست! اما در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و … برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

شخصیت شناسی استاد دانشگاه بر اساس تست MBTI

ENFJ این تیپ شخصیتی دوست دارند به دیگران کمک کنند تا رشد کنند. آنها دوست دارند با اشخاص سر و کار داشته و بیشتر مطالبی را تدریس کنند که بتوانند به معنای آنها توجه داشته باشند مانند علوم انسانی.

INFP  این تیپ شخصیتی دوست دارد به دیگران کمک کند در زندگی شان به رشد، دانش و فراست بیشتری دست پیدا کند. او از فرآیند آموزش و یادگیری لذت می برد به خصوص در حوزه های هنر و علوم انسانی.

ENTJ این تیپ شخصیتی از استقلال و تنوع این شغل لذت برده و دوست دارد با انواع مردم در مشاغل مختلف سر و کار داشته باشد. او معمولا محیطی چالشی با طرح های خلاق و جلسات پویا بوجود می آورد. این تیپ شخصیتی از آموزش دادن افراد با انگیزه و مشتاق لذت می برد.

INTJ این تیپ شخصیتی علاقه مند به تدریس در سطح عالی و دانشگاهی است زیرا تدریس در دانشگاه اغلب در زمینه های نظریه های پیچیده با دیدگاه های فراگیرتر است. او همچنین علاقه دارد در محیطی کار کند که بتوان میزان دانش و صلاحیت خود را افزایش دهد.

INTP این تیپ شخصیتی به محیط جذاب آکادمیک علاقه دارد. کاری همراه با بررسی و پژوهش و بدور از بوروکراسی و مقررات اضافی مطلوب او می باشد.

مهارت  و دانش مورد نیاز برای استاد دانشگاه / شغل دانشگاهی (استخدام دانشگاهی)
  • علاقه مندی به امر تدریس، آموزش و پژوهش
  • توانایی ارتباط با جوانان و درک ویژگی ها، استعدادها و توانمندی های آنان
  • توانایی مدیریت کلاس های درس دانشگاهی
  • داشتن مدرک تحصیلی مناسب (به شرح زیر)
  • تسلط بر فناوری ها و تخصص های ویژه رشته تحصیلی خود و آشنایی با تحولات علم روز دنیا در آن رشته
استخدام دانشگاه ها
استخدام دانشگاه ها


تحصیلات لازم و  نحوه ورود به شغل استاد دانشگاه

در حال حاضر در عمده رشته ها به ویژه در کلان شهرها داشتن مدرک دکترای تخصصی(PhD) و یا دانشجوی مقطع دکترا بودن، شرط اصلی ورود به شغل استاد دانشگاه است. البته در برخی دانشگاه های آزاد، پیام نور، علمی – کاربردی و همچنین در موسسات غیر انتفاعی و بسیاری از دانشگاه های شهرستان ها و یا برای برخی رشته های خاص، از فارغ التحصیلان توانمند کارشناسی ارشد نیز برای تدریس استفاده می شود.

وضعیت استخدام استاد دانشگاه ( عضو هیئت علمی )

عضویت در هیئت علمی یا آنگونه که مصطلح است، ” استخدام استاد دانشگاه “، چند سالی است که دستخوش تغییر شده و به شیوه متمرکز و از طریق مرکز جذب وزارت علوم یا وزارت بهداشت (بسته به این که رشته شما  در گروه غیر پزشکی یا پزشکی باشد) و البته با همکاری دانشگاهها انجام می شود ضمن این که دانشگاهها در این مسیر از استقلال نسبی خوبی در جذب و استخدام عضو هیئت علمی برخوردارند. در این راستا، اغلب رشته های تحصیلی مورد نیاز است و آنچه تغییر می کند مقطع تحصیلی مورد پذیرش است که هر از چند گاهی ارتقاء می یابد و معمولاً کار را برای افرادی که در مدارج علمی پایینتری هستند سخت تر می کند.

مراحل استخدام استاد دانشگاه / شغل دانشگاهی (استخدام دانشگاهی)

روند کار بدین صورت است که شما طی فرایندی که حدود 4 تا 6 ماه به طول خواهد انجامید باید توانایی های علمی و صلاحیت عمومی (گزینش) خود را برای گروهی از داوران به اثبات برسانید و در عین حال تا حدودی از رقبای خود عملکرد بهتری داشته باشید تا بتوانید استخدام شوید.

خبر خوب این که با گذشت این سالها و نظام مند شدن هرچه بیشتر روند سنجش توانایی علمی و عمومی (گزینش) داوطلبان، امروزه معیارها و شاخصهای مد نظر داوران در هر دو بخش صلاحیت علمی و عمومی در دسترس علاقه مندان این شغل قرار دارد تا افراد با آمادگی بیشتری در جلسات ارزیابی حضور یابند و تضییع حق ناشی از عدم آمادگی قبلی به حداقل برسد.

درآمد استاد دانشگاه در ایران

درآمد استاد دانشگاه به عوامل مختلفی از قبیل مرتبه علمی ، سابقه خدمت ، فعالیت های جنبی ، اقدامات پژوهشی ، سمت های اجرایی و… برمی گردد. اما همه این موارد در عین گستردگی و تنوع، از نظم و فرمول خاصی برای تعیین حقوق و مزایا تبعیت می کند که در راهنمای شغلی استاد دانشگاه به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است و در قالب یک جدول ارایه شده است.

درآمد استاد دانشگاه در برخی کشورهای جهان

آمریکا – درآمد سالیانه یک استاد دانشگاه (University Professor ) در این کشور در سال 2013 میلادی، 62.050 دلار اعلام شده است.

 
ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «استخدام دانشگاه ها» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره استخدام دانشگاه ها فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.