کد مطلب:  18806 
1 نظر
1 نظر
زمان مطالعه: 9 دقیقه
گردشگری ایران در سال 2016

گردشگری ایران در سال 2016

همانطور که می دانید ایران کشوری است که در اقصی نقاط آن جاذبه های گردشگری و تاریخی و طبیعی بسیار زیبا و بکری...
زمان مطالعه: 9 دقیقه

iran-tourism1
iran-tourism1

همانطور که می دانید ایران کشوری است که در اقصی نقاط آن جاذبه های گردشگری و تاریخی و طبیعی بسیار زیبا و بکری دیده می شود. براساس آماری که اعلام شده، ایران در جمع 16 مقصد گردشگری در سال 2016 معرفی شده است. پورتال آسمونی در این بخش اطلاعات بسیار جامع و کاملی در مورد گردشگری ایران در سال 2016 را برای شما عزیزان تهیه و تنظیم کرده است که در ادامه می خوانید

در سال 2016 چه چشم اندازی برای صنعت گردشگری بین‌المللی پیش بینی شده است؟

بر اساس نظریه کارشناسان گردشگری  سال 2016 میلادی با تاکید فراوان بر صنعت گردشگری بین‌المللی آغاز شده و حالا که بیش از نیمی از سال میلادی می‌گذرد،  سازمان جهانی گردشگری از روند رشد مثبت این صنعت در سراسر جهان خبر می‌دهد.

در گزارش اخیر سازمان جهانی گردشگری آمده است، در حد فاصل ماه‌های ژانویه تا آوریل میزان حضور گردشگران بین‌المللی در مقاصد گوناگون با بیش از 5 درصد رشد همراه بوده است.

این آمار و ارقام مربوط به گردشگری تقریبا در همه مناطق جهان روند خوبی داشته و بسیاری از  مقاصد گردشگری با رشد دو رقمی نیز در تعداد بازدیدکننده رو به رو بوده‌اند.

براساس آمار  در طول فصل تابستان در نیمکره شمالی زمین، در مجموع حدود نیم‌میلیارد نفر در جهان سفر کرده اند، مقاصد گردشگری جهان در فاصله میان ماه‌های ژانویه تا آوریل 2016 در مجموع میزبان 348 میلیون گردشگر بین‌المللی (اقامت شبانه) بودند که در مقایسه با آمار مدت زمان مشابه در سال گذشته میلادی 18 میلیون نفر  (5.3 درصد) رشد داشته است.

در سال2015 میلادی صنعت گردشگری با رشد 4.6 درصدی همراه بود و در صورت ادامه این روند، سال 2016 هفتمین سال پیاپی خواهد بود که صنعت گردشگری رشد بالاتر از متوسط داشته است، ضمن اینکه حضور گردشگران خارجی در مناطق مختلف جهان از سال 2009 و پس از بحران اقتصادی هر ساله 4 درصد افزایش داشته است.

منطقه آسیا-پاسفیک در چهار ماهه نخست سال 2016 میلادی با 9 درصد رشد بالاترین میزان جذب گردشگران خارجی را داشته است و تمامی کشورهای آسیایی رشد 7 درصد به بالا را ثبت کرده‌اند.

از لحاظ منطقه‌ای نیز بخش جنوبی صحرای بزرگ آفریقا با 13 درصد رشد پیشگام رشد گردشگری در 4 ماه ابتدایی سال 2016 میلادی بوده، درحالی که سال گذشته رشد متوسطی را تجربه کرده بود.

سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) پیش‌بینی می‌کند، میزان سفر گردشگران بین‌المللی در کل سال 2016 رشدی بین 3.5 تا 4.5 درصد را تجربه کند که همگام با چشم‌انداز رشد متوسط 3.8 درصد سازمان جهانی گردشگری از سال 2010 تا 2020 است.

iran-tourism3
iran-tourism3

چالش های اساسی صنعت گردشگری در سال 2016

متخصصان بین المللی گردشگری می گویند صنعت گردشگری همواره با چند چالش جدی مواجه بوده است. اما از آغاز سال 2016 این چالش های قدیمی بعدی گسترده تر یافته به طوری که نوسانات اقتصادی، بحران سیاسی، قیمت نفت، تشدید مرزبندی ها و محدودیت ویزا و وحشت ناشی از تروریسم 5 مانع بزرگ گردشگری جهانی در سال جدید است.

با وجود بروز بحران های مختلف و حتی چندین حمله تروریستی و ناآرامی های گسترده سیاسی صنعت گردشگری از سال 2010 با رشد ثابتی در سطح جهانی رو به رشد داشته است. سازمان گردشگری جهانی حتی در سال 2015 خبر از رشد 4.4 درصدی حجم سفرهای بین المللی داده است که رکورد یک میلیارد و 200 نفر را ثبت کرده است. اما از اواخر سال گذشته میلادی با تسریع روند تحولات جهانی، این سوال فراروی فعالان این صنعت است که چه چیزی می تواند این روند رو به رشد را با مانع مواجه کند؟ صاحب نظران این چالش ها را عمدتا در 5 نکته خلاصه می کنند.

مشکلات اقتصادی

صنعت گردشگری عمدتا بر سلامت اقتصاد فردی استوار است. اتحادیه اروپا اخیرا نرخ بیکاری را در رکورد جدیدی 9.1 ثبت کرده که پایین ترین درصد از سال 2009 بوده است. کمپانی های گردشگر اروپا اکنون فرصت خوبی دارند تا مراجعان بیشتری را جذب کنند. مسافران از اروپای غربی و دیگر بخش های این قاره احتمالا یک بار دیگر قادر به خرید بیش تر کالا خواهند بود. پیش بینی شده است که با وجود بروز حوادث تروریستی اخیر نرخ رشد گردشگران و مسافران در اروپا یک درصد رشد کند.

بحران های دیپلماتیک

دیگر چالش رویاروی گردشگری جهانی که چالشی همیشگی است مشکل بی ثباتی سیاسی و بر هم خوردن توازن و روابط دیپلماتیک در برخی مناطق جهان است. ترکیه نمونه دست اولی از این مشکل است که چگونه تشدید مشکلات دیپلماتیک می تواند یک مقصد گردشگری را به گونه ای منفی تحت تاثیر قرار داده و دچار زیان و رکود کند. این کشور تنها در سال 2014 بیش از 4.4 میلیون گردشگر روس داشته که اکنون همه این شمار گردشگر را از دست داده است.

iran-tourism5
iran-tourism5

بحران قیمت نفت

طبق گزارش سازمان گردشگری جهانی، صنایع مسافرتی و مسافران از سقوط شدید قیمت نفت و گاز سود سرشاری می برند زیرا سبب ارزانی هزینه تمام شده کالا و خدمات در این صنعت می شود. علاوه بر این کاهش قیمت نفت سبب کاهش هزینه زندگی در اروپا نیز می شود. آن هم در شرایطی که در برخی کشورها همانند آلمان میزان درآمدها از نرخ تورم سریع تر شده است. بنابراین مردم می توانند پول بیش تری برای سفر و تعطیلات خرج کنند. با این حال روی دیگر سکه وضعیت کشورهای صادرکننده نفت است که با کاهش شدید درآمد ناشی از فروش نفت در بازارهای جهانی با مشکلات اقتصادی و کاهش درآمدها مواجه خواهند شد که به معنی کاهش توان سفر و گردشگری در این کشورها است.

تهدیدهای تروریستی

یکی از بزرگترین چالش ها در برابر گردشگری در سال 2016 تشدید تهدیدهای تروریستی است که سبب تشدید تدبیرها و محدودیت های امنیتی در بسیاری از مقصدهای گردشگری شده است. رفتارهای تروریستی سبب شده که برخی مقصدهای گردشگری برای ماه ها دچار شوک شوند. در تونس نرخ رزروها پس از مدت کوتاهی رشد به سرعت کاهش یافت. در اروپا نیز پس از حمله ماه نوامبر به پاریس میزان تقاضا برای سفر به پاریس و نیز بروکسل و از دیگر سو در استانبول ترکیه به شدت کاهش یافت. با این حال طالب رفاعی دبیرکل سازمان گردشگری جهانی می گوید که تجربه سال های اخیر نشان داده است که هرچه هم رخ دهد تاثیر آن بر گردشگری اثری کوتاه مدت است و رخدادهای تروریستی عموما تاثیر درازمدتی بر گردشگری ندارند. به گفته او متخصصان صنعت گردشگری همچنان اعتماد می کنند و مردم نیز هنوز به سفر می روند و تنها اثر این حوادث آن است که در کوتاه مدت مقصدهای دیگری را جایگزین مقصدهای مورد تهدید می کنند.

انتشار بیانیه های هشدار، مرزبندی و محدودیت ویزا

پس از حملات اخیر تروریستی برخی کشورها دست به انتشار هشدارها زده و یا پروزاهای خود را به برخی مقصدهای گردشگری محدود کردند. به گفته دبیر کل سازمان گردشگری جهانی این نگرانی مهمی برای گردشگری است که برخی دولت ها از ترس حملات تروریستی دست به انتشار بیانیه های هشدار آمیز می زنند. اگر این روند ادامه یابد کشورهای زیادی که قربانی تروریست ها شده اند، دوبار قربانی می شوند. بار نخست فشار و رنج ناشی از رخدادهای مرگبار و ترسناک تروریستی و بار دیگر به دلیل تحریم سفر از سوی کشورها یا جامعه جهانی!

علاوه بر این بحران پناهندگان جاری در اروپا نیز به تشدید مرزبندی ها و کنترل مرزی و محدودیت صدور ویزا در بسیاری از کشورهای اروپایی منجر شده است که در سال 2016 این روند شدت گرفته است. بی تردید بازگشت به مرزبندی های گذشته برای صنعت گردشگری وضعیت خوبی نیست.

iran-tourism7
iran-tourism7

وضعیت گردشگری ایران در سال 95

براساس اعلام رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آمار ورود گردشگران خارجی در دو سال گذشته به کشور 4.6 دهم درصد گردشگران دنیا بوده است و در این مدت به طور میانگین حدود 12درصد رشد گردشگر خارجی به ایران ثبت شده است. همچنین سرمایه‌گذاری بخش خصوصی حوزه گردشگری در سال 95 رشد 20 تا 30درصدی را تجربه می کند.

در سال 2016 ایران یکی از مقاصد فوق العاده جذاب گردشگری دنیا معرفی شده است و تمام رسانه های مختلف دنیا بر این موضوع تاکید داشته اند که ایران یکی از سه مقصد جذاب برای سال 2016 است.

اما علت رونق در ورودی گردشگر به ایران چه چیزی بوده است ؟

گردشگری بیش ترین ظرفیت را برای درآمدزایی و رشد اقتصادی کشور دارد؛ به ویژه در شرایطی که کشورهای همسایه ما درگیر جنگ و بحران هستند، ایران مقصدی امن برای گردشگران خارجی است.

امروز در بخش گردشگری کشور بیش از 950 پروژه با اعتباری بالغ 300 هزار میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در حال اجراست. اکنون بیش از 500 هتل و هتل آپارتمان توسط بخش خصوصی در دست ساخت می باشد که نشانگر رونق و رشد در این بخش است.

همچنین در برنامه ششم توسعه یک ردیف مهم برای گردشگری کشور معین شده که بسیار مطلوب است و می تواند برای رفع بسیاری از مشکلات در این حوزه یاری رسان باشد.

با توجه به شرایط امن کشورمان در منطقه و توجه گردشگران خارجی به ایران پس از برجام، انتظار ورود گردشگران خارجی و رونق این صنعت بیش از پیش شده است. در همین زمینه علاقه سرمایه گذاران خارجی به سرمایه گذاری در این حوزه نیز وجود دارد که حضور این سرمایه گذاران در کنار حمایت از سرمایه گذاران داخلی می تواند نویدبخش رشد و ارتقای هرچه سریع تر زیرساخت های گردشگری باشد.

به اذعان بسیاری از فعالان این عرصه و بر اساس شواهد و آمارهای رسمی، گردشگران داخلی نیز در نوروز امسال بیش از سال های گذشته در هتل ها و مراکز اقامتی دارای مجوز اقامت داشته اند. این امر نیز نشان از بالا رفتن فرهنگ گردشگری و سفر در کشور است؛ ظرفیتی که در کنار ورود گردشگران خارجی می تواند تاثیر بسزایی در رشد پایدار و حمایت از جوامع محلی و بومی داشته باشد.

این صنعت می‌رود تا در سال جاری در مقایسه با سال‌های گذشته رشد قابل توجهی را تجربه کند. صنعتی که در رشد اقتصادی کشور به آن چشم دوخته شده و برخی معتقدند می‌تواند جایگزین نفت باشد.

iran-tourism2
iran-tourism2

ایران در جمع 16 مقصد گردشگری 2016

پایگاه خبری سی ان ان در گزارشی 16مقصد گردشگری را برای سفر در سال 2016 میلادی به گردشگران پیشنهاد کرده و ایران نیز در میان این 16مقصد حضور دارد.

 

پس از «نشنال جئوگرافیک» و برخی دیگر از رسانه ‏های تاثیرگذار جهانی این بار ایران به لیست 16مقصدی سفرهای 2016 سی ان ان راه یافته است.

 

این اتفاق درحالی به وقوع می‏پیوندد که به تازگی قانون محدودیت ویزا برای سفر به آمریکا در کنگره این کشور به تصویب رسیده است تا این فرضیه ایجاد شود که محدودیت‏های جدی برای سفر اروپایی‏ها و استرالیایی‏ها به ایران به‌وجود خواهد آمد؛ گرچه جان کری، وزیرامورخارجه ایالات متحده آمریکا، این قول را به دکتر ظریف داده که مانع اجرای این قانون شود.

 

حالا سی ان ان در گزارش خود آورده است: «بهترین داستان‏ها از جاده‏ هایی شروع می‏شود که در آن سفرهای کمی انجام شده است. با ساخت راه‏های جدید، کشورهای در حال توسعه از آمدن گردشگران جدید استقبال خواهند کرد.پس برای 2016 چه مکان‏هایی جذاب هستند؟! این سوال را از متخصصانی که در رابطه با مناطق مسافرتی جدید تحقیق می‏کنند پرسیدیم و به فهرستی از 16 کشور رسیدیم.» این گزارش با معرفی مقاصدی همچون مغولستان در آسیا، پاپوآ گینه نو در اقیانوسیه، قطب شمال، ماداگاسکار در آفریقا، ایران در آسیا، تایوان در آسیا، هند در آسیا، اوگاندا در آفریقا، گرجستان در آسیا، ایالات متحده آمریکا، پاتاگونیا در آمریکا، پالائو در اقیانوسیه، قطب جنوب، هندوراس در آمریکا، گابون در آفریقا و رومانی در اروپا، درباره ایران نوشته است: «هیچ مکانی به اندازه ایران تصورات شما را تغییر نخواهد داد؛ به اسکی بروید یا به ساحل، مساجد باشکوه را ببینید، به بازار بروید، شعرهای فارسی را بشنوید و چاشنی‏های موجود در غذاها را مزه مزه کنید. شیراز و اصفهان نیز شهرهایی‏ هستند که به خاطر حکایت‏های عاشقانه‌شان محبوبند؛ پوشیده از روستاها و زمین‏های نیمه عشایری.

 

همچنین معمولا مسافرانی که به ایران رفتند از میهمان‏نوازی مردم می‏گویند.» گزارش سی ان ان همچنین با اشاره به 19 اثر تاریخی و باستانی ثبت جهانی یونسکو، مانند تخت جمشید یادآور شده که تعداد توریست‏های ایران روبه افزایش است و مسوولان این کشور پیش‏بینی می‏کنند تا سال 2025 تعداد توریست‏ها به 20 میلیون نفر برسد. این گزارش با طرح این سوال که چه چیزی در رابطه با ایران جدید است، تصریح کرده است: «بهتر شدن ارتباطات دیپلماتیک نتایجی مانند تسهیل سفر کردن به ایران را در پی دارند. باز شدن سفارت انگلیس هم برای گردشگری مهم است. یکی از کارمندان یک مرکز گردشگری گفته با لغو شدن هشدار انگلیس برای سفر به ایران، این گنج بیشتر قابل دسترس خواهد بود.» سی ان ان همچنین ماه‏های مارس تا مه و سپتامبر تا نوامبر را بهترین زمان برای سفر به کشورمان دانسته است.

: برای دریافت مشاوره درباره گردشگری ایران در سال 2016 فرم زیر را تکمیل کنید
واریز هزینه و دریافت مشاوره توسط آسمونی
نظر خود را درباره «گردشگری ایران در سال 2016» در کادر زیر بنویسید :
4 + 8 = ?
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید