زمان مطالعه: 4 دقیقه
موسیقی بر جنین چه تاثیراتی دارد؟

موسیقی بر جنین چه تاثیراتی دارد؟

بسیاری از مادران باردار دوست دارند حتی در 9 ماه بارداری با کودکشان رابطه برقرار کنند و راه های زیادی را برای...

بسیاری از مادران باردار دوست دارند حتی در 9 ماه بارداری با کودکشان رابطه برقرار کنند و راه های زیادی را برای این منظور امتحان می کنند. یکی از راه های برقراری ارتباط مادر و جنین از طریق موسیقی است. اما چگونه؟ پزشکان پی برده اند که جنین از اواخر ماه دوم یا سوم توانایی شنیدن را به دست می آورد و می تواند موسیقی و صداهای اطرافش را بشنود. بعضی مادران باردار نیز با آگاهی از این موضوع در دوران بارداری با کودکشان حرف می زنند و عده ای هم برای نوزادشان موسیقی پخش می کنند. اما تاثیر موسیقی بر جنین چگونه است؟ پورتال آسمونی در این بخش به تشریح همین موضوع می پردازد.

جنین شما در پایان سه ماهه دوم یا آغاز سه ماهه سوم شروع به شنیدن می کند. بعضی از تحقیقات نشان می دهند که با وجود اینکه نوزاد بلافاصله بعد از تولد موسیقی را تشخیص می دهد اما یک ماه بعد به فراموشی می سپارد، بنابراین ممکن است تمام تلاش های شما تنها باعث تقویت رابطه تان با جنین شود.

از زمانی که خبرهای مربوط به توانایی یادگیری جنین منتشر شده است تاجران، وسایلی برای بالا بردن قدرت شنوایی جنین به بازار ارائه داده اند. با پرداخت هزینه زیاد می توانید یک کمربند ویژه بخرید که دور شکم شما بسته می شود و با پخش موسیقی خاص جنین شما را فعال تر می کند. اما شما می توانید بدون اینکه پول زیادی خرج کنید عضلات فرزندتان را تمرین دهید تا صداها را بشنود. خواندن آواز، پخش موسیقی زیبا و صحبت با جنین برای او هیچ ضرری نخواهد داشت. این فعالیت ها شما و خانواده تان را وارد فرایند ایجاد رابطه عمیق با کودک می کند. بنابراین به جای آنکه سعی کنید چیزی آموزش دهید، بر روی دوست داشتن فرزندتان پیش یا پس از تولد تمرکز کنید.

برخی محققان معتقدند آنچه جنین در داخل رحم می شنود بر انتخاب های او بعد از تولد تاثیر می گذارد. بعضی نیز معتقدند جنین در رحم یاد می گیرد اما مشکل این است که یادگیری برای مدت زیادی باقی نمی ماند مگر اینکه پس از تولد نیز ادامه یابد. مطالعات در مورد دانش آموزان و بزرگسالان نشان داده است که گوش دادن به موسیقی می تواند اثرات زیر را در پی داشته باشد:

کودکان را آرام می کند. فشار خون را پایین می آورد و گرفتگی های عضلانی را کاهش می دهد. اثری به اندازه 10 میلی گرم والیوم دارد. موسیقی باروک همچنین سرعت تنفس و ضربان قلب را نیز کاهش می دهد.

هماهنگی و بهره وری را افزایش می دهد. یک کلاس ورزش بدون موسیقی را تصور کنید، سکوت می تواند به اندازه کار خسته کننده باشد.

  • ذهن را برای موضوعات پیچیده مانند ریاضیات و شطرنج آماده می کند.
  • مقدار اندومورف ها را افزایش می دهد، این ماده باعث افزایش روحیه، کاهش درد و در کل سرحال شدن می شود.
  • تمرکز و حافظه را بهبود می بخشد.

پخش موسیقی های خشن چه ضرری برای جنین دارد؟

تحقیقات انجام شده روی 150 نوزاد نشان می دهد آنها حتی یک ماه پس از تولد موسیقی پخش شده توسط مادر در دوران بارداری را درک میکنند و به یاد می آورند. محققان 3 هفته قبل از تولد نوزادان، 15 دقیقه در روز برای آنها موسیقی پخش میکردند. پس از تولد دیگر آن موسیقی برای نوزادان پخش نمی شد تا این که به یک ماهگی برسند و بار دیگر موسیقی دوران جنینی را بشنوند. محققان دریافتند ضربان قلب نوزادان با شنیدن این موسیقی بلافاصله آرام می شود.

این تحقیق مفید بودن موسیقی را ثابت می کرد. در واقع نتیجه این بود که جنین تا هفته 32 بارداری - زمانی که رشد حلزون شنوایی کامل شده و به پایان رسیده است- نسبت به تمام اصواتی که تا آن لحظه شنیده آگاهی دارد، مخصوصا اگر مادر هدفون را مستقیما روی شکم خود بگذارد.

پزشکان در این مورد به توافق رسیده اند که پخش موسیقی با صدای بسیار بلند و به مدت طولانی برای جنین موجب اختلال در رشد گوش داخلی او خواهد شد. در هفته 28 بارداری، قرار دادن مستقیم موسیقی روی شکم مادر واقعا می تواند به رشد گوش های جنین آسیب برساند. باید تعادل را رعایت کرده و زمان خاصی را برای پخش نوع خاصی از موسیقی با صدای آرام برای جنین انتخاب کنید.

واکنش های جنین نسبت به موسیقی

تحقیق دیگری توسط توماس آرورنی و رنه فان در کار (محققان سرشناس رشد کودک) انجام شد که در آن با استفاده از امواج اولتراسوند و تکنولوژی فیبراپتیک به بررسی واکنشهای جنین نسبت به موسیقی پرداختند. آنها دریافتند جنینی که در رحم مادر تحریک میشود، در زندگی آینده خود از نظر بینایی، شنوایی، زبان و مهارتهای حرکتی پیشرفت قابل توجهی خواهد داشت. آنها همچنین دریافتند موسیقی جنین را آرام کرده و کمک می کند او قبل و پس از تولد راحتتر بخوابد.

با جود تحقیقات فراوان و یافته های گوناگون، والدین واقعا نمیدانند باید چه کار کنند. نکته اصلی این است که باید جنین متولد نشده خود را طوری تحریک کنید که احساس راحتی کند.اگر فکر میکنید پخش آثار موتسارت برای جنین، جهش بزرگی در زندگی بعدی او به حساب میآید، پس باید به قضاوت خودتان اعتماد کنید.

موسیقی تنها زمانی برای جنین خطرآفرین است که با صدای بلند یا به مدت طولانی پخش شود.به عبارت دیگر،به جای اینکه در اتاق خود کنسرت و سمفونی راه بیندازید، جنین را با صدای آرام موسیقی مورد علاقه خود آشنا کنید.

The-impact-of-music-on-the-fetus1
The-impact-of-music-on-the-fetus1

برقراری ارتباط با جنین

همه مادران میدانند که جنین میتواند بشنود. هر بار که یک خانم باردار به یک موسیقی بلند یا ترسناک گوش میکند، جنین در رحم حرکت میکند یا خودش را جمع میکند. نکته مهم در برقرار ارتباط با جنین این است که تنها به صحبت کردن، آواز خواندن یا زمزمه کردن برای او اکتفا نکنید، بلکه شکم خود را به آرامی فشار دهید و نوازش کنید. در 3 ماهه پایانی بارداری متوجه جنبیدن و نوسان جنین در شکم خود میشوید. او قطعا میتواند صدای شما را بشنود و لمس کند و حتی به طرز شگفت انگیزی نسبت به آن واکنش نشان دهد.

از هر خانم بارداری که سوال کنید به راحتی میگوید جنین او آنچنان واضح نسبت به اصوات واکنش نشان میدهد که گویی فلفل یا غذای تندی خورده باشد. بارداری دورانی خاص نه فقط برای شما بلکه برای زندگی کودکتان است. با وجود پیشرفت چشمگیر علم پزشکی، دنیای پیش از تولد همچنان مرموز و پیچیده باقی مانده است.

 هنوز محققان همه چیز را درباره احساسات جنین یا نقش تجارب درون رحم در زندگی آینده کودک نمیدانند. به عنوان یک مادر هرگز فکر نکنید که برای نشان دادن عشق و علاقه و آموزش چیزهای قشنگ زندگی به کودک خود هنوز زود است.   

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «موسیقی بر جنین چه تاثیراتی دارد؟» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره موسیقی بر جنین چه تاثیراتی دارد؟ فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.