
نقد فیلم خوب بد جلف
فیلمبرداری فیلم خوب بد جلف در زمستان 1394 انجام شد و اولین بار در بهمن 1395 در سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر بنمایش درآمد. این فیلم از تاریخ 27 بهمن 1395 در سینماهای ایران اکران شده است.
یک کارگردان هنری سینما از طرف تهیه کنندهاش تحت فشار است تا از دو بازیگر تجاری برای بازی در نقشهای اصلی فیلمش استفاده کند. از نظر کارگردان آنها بدترین انتخابهای ممکن هستند، اما اگر میخواهد که فیلم را بسازد مجبور است در مدت کوتاهی آنها را به نقشهایشان نزدیک کند و این کار آسانی نیست.
- حمید فرخنژاد
- پژمان جمشیدی
- سام درخشانی
- ویشکا آسایش
- مانی حقیقی
- حسین پاکدل
- بهاره رهنما
- نیوشا ضیغمی
- آزاده صمدی
- امیرمهدی ژوله
- مهراب قاسمخانی
- نسیم ادبی
- سپند امیرسلیمانی
- مجید مظفری
- رضا رویگری
- دیپلم افتخار بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر - 1395
نقد فیلم خوب بد جلف
نخستین فیلم پیمان قاسم خانی در مقام کارگردانی آن اثری نیست که از او انتظار می رفت. «خوب ، بد ، جلف » را می توان دنباله روی سریال موفق « پژمان » دانست که از محبوبیت زیادی نزد مردم برخوردار بود چراکه پژمان جمشیدی فوتبالیست را به عنوان بازیگری مستعد به مقابل دوربین آورد و نتیجه قابل قبولی هم حاصل شد. در فیلم جدید قاسم خانی بار دیگر پژمان جمشیدی در نقش خودش ظاهر شده و سام درخشانی اگرچه همبازی جمشیدی در سریال « پژمان » بوده، اما در این فیلم در نقش واقعی خودش به عنوان بازیگر حضور دارد.
شوخی های فیلم که عمدتاً با سینما و سینمایی ها انجام شده، بُرندگی لازم را ندارند و بیشتر شبیه به شوخی هایی است که در یک دورهمی صمیمی میان اهالی سینما انجام شده است. قاسم خانی حتی در مورد صنف خود نیز رویه ای آرام را پیش گرفته تا احتمالاً هیچیک از سینمایی ها از بابت این شوخی ها ناراحت شوند. خنثی بودن داستان و شوخی های « خوب ، بد ، جلف » از جمله عواملی هست که تماشاگر را که سابقاً فیلمنامه های بهتری را از قاسم خانی دیده، ناامید می کند.
بازی بازیگران پرتعداد فیلم که می توانست سبب نجات دادن این فیلم از حالت خنثی بودن شود، چنگی به دل نمی زند. حمید فرخ نژاد عنصر نامطلوبی در فیلم است و نمی تواند با فضای فیلم سازگار شود. پژمان جمشیدی و سام درخشانی نیز چیزی بیشتر از آنچه که قبلا در « پژمان » به تصویر کشیده بودند نیستند و حتی گاهاً شوخی های کلامی آنان نیز یادآور آن مجموعه می باشد. بازیگران مشهور بسیار زیادی هم در فیلم در نقش های کوتاه حضور یافته اند که می توان آن را به سبب جایگاه پیمان قاسم خانی در میان اهالی سینما برشمرد.
نخستین تجربه پیمان قاسم خانی چندان تماشایی و بُرنده نیست و در بهترین حالت ممکن کمدی متوسطی است که در معدود دفعات، قابلیت خنداندن مخاطبش را دارد اما در بیشتر دقایق فاقد توانایی لازم برای ایجاد موقعیت کمیک می باشد. انتظار می رفت که پیمان قاسم خانی برای نخستین تجربه کارگردانی اش فیلمنامه کمدی منسجم تری را نوشته و کارگردانی کند اما این اتفاق رخ نداده و « خوب ، بد ، زشت » تبدیل به یک اثر کمدی ساده شده که معمولاً کسانی غیر از پیمان قاسم خانی آن را می نویسند و کارگردانی می کنند.