زمان مطالعه: 3 دقیقه
چرا نباید دروغ بگوییم ؟

چرا نباید دروغ بگوییم ؟

افراد معمولاً در وهله ای اول به خود شان دروغ می گویند زیرا این کار باعث می شود تا دروغ گفتن به دیگران آسانتر...

telling-lie
telling-lie

افراد معمولاً در وهله ای اول به خود شان دروغ می گویند زیرا این کار باعث می شود تا دروغ گفتن به دیگران آسانتر گردد.

گفتنی است ریشه ی دروغ گویی در افراد به اجداد خانوادگی آنها برمی گردد که به خاطر برتری و حس مزیت جویی اقدام به دروغ گویی کرده اند و به این ترتیب از نسلی به نسل بعد منتقل شده است .

افرادی که مدام به دنبال خاطرات بد و افکار بد در خودشان هستند و به دلیل ناکامی ها و مشکلات شروع به دروغ گویی به خودشان می کنند و آنگاه دروغ گویی به دیگران.

روانشناسان به افراد توصیه می کنند تا چنانچه دچار مشکل دروغ گویی هستند ابتدا سعی می کنند دید مثبتی به خود داشته باشند و ویژگی های خوب دیگری به مشکلات نگاه کنند و دید مثبت داشته باشند تا دروغ گویی در انها از بین برود و در نسل های آتی آنها نیز نمودار نگردد.

که خود فریبی همیشه خوب نیست بویژه اگر رسیدن به هدف واقعاً محقق نباشد بر اساس نتایج علم زیست شناسی خود فریبی سبب عدم تکامل خود باوری در انسان می شود.

حتماً بارها و بارها با کسانی که به یکدیگر دروغ میگویند یا بهتر است بگوییم حقیقت را نمی گویند  مواجه شده ایم که بعضی از روی عمد و غرض و برای بهتر نشان دادن خود و برخی دیگر به صورت ناخودآگاه و غیر ارادی حقیقت را پنهان میکنند که گروه دوم از نظر بعضی ها همان افرادی هستند که دروغ مصلحتی میگویند ، ولی به نظر شما این کار ما انسان ها ریشه در چه چیزی دارد و چرا حقیقت را پنهان میکنیم و سعی میکنیم بعضی از چیزها را بهتر از آنچه که هستند نشان دهیم ؟

این مطلب را در پورتال آسمونی  تا انتها بخوانید تا پاسخ این سوالات را دریافت کنیم.

یکی دلایلی که باعث میشود انسان ها به یکدیگر دروغ بگویند این است که میخواهند خود را از آنچه که هستند بهتر نشان دهند و با این کارشان سعی در فریب دادن دیگران دارند ، شاید با انجام این کار شخصی بتواند در ظاهر و برای مدت کوتاهی احساس رضایت داشته باشد ولی گفتن یک دروغ هرچند کوچک هم باشد باعث میشود که فرد مجبور شود برای واقعی نشان دادن دروغ خود ، پس از آن دروغ های بیشتری بگوید و این عمل باعث میشود فرد به طور ناخودآگاه به گفتن دروغ عادت کند و دروغ گفتن به بخشی از زندگی او تبدیل میشود به طوری که برای هر چیز کوچکی سعی میکند حقیقت را پنهان کند و آن را بهتر از آنچه که هست نشان دهد.

دسته ای دیگر از افراد به طور کاملاً ناخودآگاه و غیر ارادی حقیقت را پنهان میکنند که در میان برخی از مردم به دروغ مصلحتی  مشهور شده و روانشناسان آن را دروغ دفاعی می نامند.

مثلا کسی در مورد لباس جدیدی که خریده است از ما می پرسد و نظر ما را میپرسد ، ما ممکن است حقیقت را به او نگوییم و بر خلاف چیزی که در ذهنمان است از لباس جدید او تعریف کنیم و با خود بگوییم با این کارمان او را خوشحال کرده ایم و به سلیقه اش احترام گذاشته ایم ، البته این عمل از نظر برخی روانشناسان کار غیر عادی نیست و بعضی از افراد برای حفظ و بهبود روابط اجتماعی خود با دیگران این کار را انجام میدهند ولی عده دیگری از روانشناسان بر این باورند که افراد باید در هر شرایطی همان چیزی را بگویند که در ذهنشان میگذرد.

عده ای از مردم برای اینکه چیزی را از دیگران پنهان کنند به دروغ روی می آورند ، مثل کودکی که کار اشتباهی را انجام داده است و سعی میکند با پنهان کردن آن از پدر و مادر خودش شرایط را بهتر کند اما نمیداند که اگر حقیقت بگوید پدر و مادرش به او کمک میکنند اگرچه ممکن است در ابتدا عصبانی شوند.

چرا نباید دروغ بگوییم ؟

ما با دروغ گفتن شاید به ظاهر در ابتدا احساس پیروزی و آرامش کنیم ولی باید بدانیم با این کار باعث میشویم که طرف مقابل اعتمادش را به ما از دست بدهد ، شاید هم برای پنهان کردن حقیقت یا به بهانه خوشحال کردن افراد به دروغ روی بیاوریم ولی بهتر است در این گونه موارد با روش های بهتری و به گونه ای که باعث رنجش طرف مقابل نشویم حقیقت را به او بگوییم ، در این صورت به شخصیت طرف مقابل نیز احترام گذاشته ایم و باعث ناراحتی او نشده ایم.

چگونه افراد دروغگو را تشخیص دهیم ؟

حتماً شما نیز شنیده اید که میگویند دروغگو کم حافظه است ، باید بگوییم همین طور نیز هست ، کسی که دروغ میگوید در هر جایی که میرود شروع به دروغ گفتن میکند و بار دیگر که شروع به صحبت کرد دوباره از اول شروع به قصه بافی میکند و در همان ابتدای کار میتوان فهمید که حقیقت را نمیگوید .

همچنین اگر به حرکات افراد دروغگو توجه کنید می فهمید که مدام از نگاه کردن به چشمان شما طفره میرود و ممکن از دچار استرس شود و حرف هایی که میزند با هم زد و نقیض باشند. و به عنوان آخرین جمله این را به یاد داشته باشیم که دروغ زیبا نیست بلکه لباس حقیقت را بر تن کرده است و زیبا به نظر میرسد.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «چرا نباید دروغ بگوییم ؟» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره چرا نباید دروغ بگوییم ؟ فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.