زمان مطالعه: 4 دقیقه
معرفی کامل رشته مهندسی مخابرات ICT

معرفی کامل رشته مهندسی مخابرات ICT

دوره کارشناسی ارشد مهندسی مخابرات ICT مجازی مرکب از دروس نظری و کار تحقیاتی درزمینه مخابرات است. هدف از...
telecommunication
telecommunication

دوره کارشناسی ارشد مهندسی مخابرات ICT مجازی مرکب از دروس نظری و کار تحقیاتی درزمینه مخابرات است. هدف از ایجاد این دوره و معرفی این رشته در این بخش پورتال آسمونی، تربیت دانش آموختگانی است که با فعالیت در زمینه های برنامه ریزی، طرح و پیاده کردن شبکه های مخابراتی و طرح و ساخت تجهیزات و مدارات مخابراتی، بتوانند بنحو موثری پاسخگوی نیازها و کمبودهای کشور باشند. فارع التحصیلان این دوره میتوانند علاوه بر کار آموزشی یا پژوهشی در دانشگاهها، در سطح مراکز تحقیقاتی، صنایع مخابراتی والکترونیکی، شرکت مخابرات، ارتش و سپاه، صدا و سیما، وزارت نفت، راه و ترابری و دیگر ارگانهایی که در سطح وسیع با مسائل مخابراتی روبرو هستند. فعالیت نمایند. طول دوره و شکل نظام حداقل طول این دوره 3 نیمسال است، بدین معنی که دانشجویانی که ناچار به گرفتن دروس جبرانی نیستند، چنانچه کار درسی و تحقیقاتی خود را بنحو مطلوبی انجام دهند، می توانند دوره را در 3 نیمسال به پایان برسانند. نظام آموزشی آن واحدی است و مدت تدریس 1 واحد نظری 17 ساعت و 1 واحد آزمایشگاهی 51 ساعت می باشد. تعداد واحدهای درسی دانشجو برای تکمیل دوره کارشناسی ارشد ICT بصورت مجازی باید حداقل32 واحد درسی و تحقیقاتی بشرح زیر با موفقیت بگذراند. اصلی 27 واحد سمینار 2 واحد پروژه تحقیق 3 واحد جمع 32 واحد علاوه بر موارد فوق، هر دانشجو این دوره که قبلاً در دوره کارشناسی یا لیسانس، دروس جبرانی رانگذرانده باشد، باید با موفقیت آنها را بگذراند، از دروس جبرانی واحدی به دانشجو تعلق نمی گیرد. تعداد دروس : 32 واحد شامل 12 واحد اجباری، 12 واحد اختیاری، 2 واحد سمینار و 6 واحد پروژه دروس اجباری : 4 درس از 5 درس زیر : 1- پردازش سیگنال دیجیتال 2- الکترومغناطیس کاربردی 3- شبکه مخابرات داده ها 4- تئوری مخابرات دیجیتال 5- طراحی مدارات و زیر سیستم های رادیوئی دروس اختیاری : بر مبنای دروس پیوست

telecommunication(2)
telecommunication(2)

دروس جبرانی دروس زیر از دوره کارشناسی مهندسی برق (گرایش مخابرات) با نظر کمیته تحصیلات تکمیلی، به عنوان دورس جبرانی دوره محسوب می شوند: مخابرات 2 3 واحد میدانها و امواج 3 واحد الکترونیک 3 3 واحد مدارهای مخابراتی 3 واحد اصول میکرو کامپیوتر یا اجزاء کامپیوتر 3 واحد شرایط گزینش دانشجو : دوره های کارشناسی پیشنیاز : این دوره در اساس برای فارغ التحصیلان کارشناسی مهندسی برق (گرایش مخابرات) برنامه ریزی شده است، لیکن فارغ التحصیلان دیگر گرایش های کارشناسی مهندسی برق (الکترونیک، کنترل و قدرت و ….) کارشناسی های مهندس الکترونیک، کنترل و قدرت و نیز کارشناسی های کامپیوتر و فیزیک می توانند در آن شرکت نمایند، مشروط بر آنکه دروس« جبرانی » تعیین شده را با موفقیت بگذرانند. آزمون ورودی : آزمون ورودی بطور کتبی از دروس پایه، اصلی و تخصصی کارشناسی مهندسی برق (گرایش مخابرات)، می باشد لیکن بنحوی تنظیم می گردد که کسانیکه دروس تخصصی مخابرات را نگذرانده اند. اما پایه قوی در یکی از دوره های کارشناسی پیش نیاز را دارند، امکان موفقیت در آنرا داشته باشند.دانستن یک زبان خارجی علمی: تسلط بر یک زبان خارجی علمی به نحوی که دانشجو بتواند بسهولت از متون علمی آن زبان استفاده نماید، ضروری است. مصاحبه تخصصی : گروه آموزشی ممکن است در صورت تشخیص با کسانیکه در آزمون ورودی موفق شده اند، در زمینه های تخصصی، مصاحبه شفاهی بعمل آورد. سمینار مخابرات : سمینار مخابرات شامل قسمتهای زیر می باشد : 1- معرفی زمینه های تحقیقاتی جاری، مشکلات و مسائل کشور در زمینه مخابرات. 2- معرفی زمینه های تحقیقاتی که دانشجویان ممکن است پروژه خود را از میان آنها برگزینند. 3- تهیه گزارش توسط هر دانشجو و ارائه آن در یک سمینار.

telecommunication(1)
telecommunication(1)

آینده شغلی و بازارکار رشته مخابرات فارغ التحصیلان رشته مخابرات گزینه های متنوعی جهت اشتغال به کار در ایران پیشروی خود دارند: 1- طراحی و ارتقاء شبکه های مخابراتی ( کار در دفتر) در این خصوص یک مهندس مخابرات میبایستی آشنا به مباحثی نظیر محاسبه لینکهای رادیویی نقطه به نقطه (PTP) / یک نقطه به چند نقطه (PMP) ، شبکه های سلولی (GSM/TETRA) ، تخصیص کانال، استانداردهای مخابراتی ، پروتکل ها ، سیستم اسکادا، فیبر نوری و WiMax باشد. 2- اجرای پروژهای مخابراتی (کار در سایت) برخلاف تصور، عموما" بیشتر پروژهای مخابراتی در نواحی دور از شهر (مناطق مرتفع و بیابانی، سایتهای نفت و گاز و ..) اجرا میشوند ، بنابراین نیاز به افراد متخصصی است که بتوانند دور از خانه و خانواده به کار بپردازند. یک مهندس سایت میابیستی توانایی نصب ، برنامه ریزی و راه اندازی تجهیزات مخابراتی (و الکتریکی) را داشته باشد. آشنایی با سیستمها و تجهیزات، توانایی سرپرستی گروه، کار در ارتفاع (دکل های مرتفع مخابراتی) ،اصول قانون کار، قردادها ، مسائل مدیریتی و مالی از دیگر قابلیتهایی است که یک مهندس سایت مخابرات میبایستی دارا باشد. البته بسیاری ازاین مسائل با استفاده تجربیات دیگران و مطالعه و تلاش قابل کسب کردن هستند. 3- نظارت و مشاوره جهت طراحی و اجرای پروژه های مخابراتی (کار در دفتر و سایت) تمامی پروژهای مخابراتی نیازمند متخصصینی هستند که بر نحوه طراحی و اجرا نظارت داشته باشند و در صورت نیاز با مشاوره ، پروژه را به سوی اهداف پیش بینی شده هدایت کنند، چرا که عموما" کارفرما اطلاعات کافی در مورد مسائل ریز فنی و حتی نیازهای آینده خود ندارد. آینده نگری جهت طراحی و اجرای پروژه های مخابراتی از مسائل مهم میباشد که شامل خرید تجهیزات ، تخصیص فضا مناسب برای تجهیزات و سیستم تغذیه است. 4- تحقیق و توسعه (کار در آزمایشگاه و کارخانه) کارخانه ها و شرکتها تولید کننده لوازم الکترونیکی و مخابراتی نیازمند متخصصینی میباشند که توانایی طراحی و ساخت مدارات و تجهیزات مخابراتی را داشته باشند و بتوانند تولیدات آنان را ارتقاء دهند . از این میان می توان به کارخانه های ساخت تجهیزات مخابراتی، آنتن ، تلوزیون و موبایل را نام برد. 5- سوپروایزری، تعمیر و نگهداری ( کار دردفتر و سایت) تمامی ارگانهای دولتی و خصوصی جهت پشتیبانی فنی تجهیزات مخابراتی خود به افرادی نیاز دارند تا در صورت هر گونه بروز خرابی و اختلال در کار این ادوات بتوانند به رفع مشکل و تعمیر سیستم بپردازند . معمولا در بسیاری از ارگانها نظیر شرکتهای عملیاتی نفت و گاز، پتروشیمی ، شرکت مخابرات، ارگانهای نظامی قطع ارتباط همانند یک فاجعه است . 6)مدیریت پروژه سیستمهای مخابرتی (کار در دفتر) هر پروژه مخابراتی نیازمند یک مهندس مخابرات بعنوان مدیر پروژه است. یک مدیر پروژه میبایستی آشنا با مباحث اصول قراردادها، مدیریت فنی، منابع انسانی و مالی، زمانبندی پروژه، خرید تجهیزات، مسائل فنی پروژه، گزینش و آموزش پرسنل باشد . وظیفه مدیریت پروژه ، مدیریت و هماهنگی بین تمامی گروههای کاری و پرسنل در دفتر و سایت میباشد . معمولا افرادی که سابقه و تجربه طولانی در پروژه های مخابراتی دارند به این سطح از مدیریت میرسند . نکته مهم در تمامی گروه های کاری این است که شخص باید این قابلیت را داشته باشد که در یک تیم کار کند.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «معرفی کامل رشته مهندسی مخابرات ICT» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره معرفی کامل رشته مهندسی مخابرات ICT فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.