
تکنولوژی در خدمت مبتلایان به اوتیسم
1394/05/13
اخیرا محققان به دنبال راهکارهای درمانی برای رشد تکلم کودکان مبتلا به اتیسم متوجه تاثیر استفاده آی پد در پیشرفت تکلم این کودکان شدهاند.
به گزارش آسمونی ، مریم جباری-روانشناس در روزنامه آرمان نوشت: اختلال اتیسم، مجموعهای از معلولیت رشدی روانی در مشکلات اجتماعی، ارتباطی و چالشهای رفتاری را دربرمیگیرد. افراد مبتلا به اتیسم از نظر پردازش اطلاعات در مغز از همدیگر متفاوت هستند. کودکان مبتلا به اتیسم در رشد مهارتهای کلامی و غیرکلامی نیز از هم دیگر متفاوت هستند.
کودکان مبتلا به اتیسم در رشد مهارتهای کلامی و غیرکلامی نیز از هم دیگر متفاوت هستند. برخی از کودکان مبتلا به اتیسم دایره و دامنه واژگانی محدود و برخی دیگر نیز دایره و دامنه واژگانی گستردهتری دارند و درباره جزئیات یک موضوع میتوانند صحبت کنند.
یک سوم کودکان مبتلا به اتیسم مشکلات تکلم دارند و این مشکلات اغلب از سن پنجسالگی بروز پیدا میکند؛ درست زمانی که کودک شیرینزبانیها و جملات کامل و مهارت ارتباطی و تکلم با دیگران را آموخته و به راحتی میتواند با دیگران مکالمه کند، اما با ابتلا به اختلال اتیسم این کودک یا قادر به صحبت کردن نخواهد بود یا جملات طوطیوار و الگوهای تکراری را در محاورات خود با دیگران به کار خواهد گرفت؛ اگرچه درصد کمی از این کودکان نیز قادر به تکلم هستند.
اخیرا محققان به دنبال راهکارهای درمانی برای رشد تکلم کودکان مبتلا به اتیسم متوجه تاثیر استفاده آی پد در پیشرفت تکلم این کودکان شدهاند. شبکه معروف CBS نیوز، در این رابطه گزارشی را تهیه کرده است و در این گزارش به استقبال والدین در ثبتنام در برنامه مطالعاتی استفاده از آیپد اشاره کرده و آورده است: والدین دارای کودکان اتیسمی که کودکانشان اغلب قادر به کاربرد صرفا 10 کلمه در سن 5 سالگی بودهاند، فرزندانشان را در برنامه آموزشی و درمانی استفاده از آیپد شرکت دادهاند.
والدین یکی از کودکان اتیسمی در گفتوگو با SCBنیوز سهولت دسترسی به آیپد و استفاده آموزشی از آن و تاثیرش در رشد تکلم را یکی از دلایل اصلی ثبتنام در این برنامه مطالعاتی دانست.
در این مطالعه محققان دانشگاه لوس آنجلس کالیفرنیا، توانایی ارتباطی 61کودک مبتلا به اتیسم با میانگین سنی 6 تا 8 سال که از آیپد استفاده میکردند را با کودکان غیر اتیسم که به آیپد دسترسی نداشتند، مقایسه کردند. در این مطالعه کودکانی که بهآیپد دسترسی نداشتند رشد کلامی کمتری داشتند و تعداد واژگان مورد استفاده آنها کمتر از 20 بوده است و همه 61 کودک در مطالعه وارد شده و بهطور همزمان به مدت 6 ماه از گفتار درمانی نیز بهره بردند.
کارن اسنایدر دوک، دانشیار و متخصص در زمینه کودکان اتیسم در آمریکا نیز به سوالات والدین کودکان اتیسمی در این مطالعه پاسخ داد. این مطالعه و نتایج حاصل از آن در مجله روانپزشکی علمی آمریکایی کودک و نوجوان منتشر شد و نتایج نشان داد که کودکانی که از آیپد استفاده میکنند، نسبت به کودکانی که از آیپد استفاده نمیکنند، قادر خواهند بود واژگان لغات خود را دو برابر افزایش دهند.