
معرفی تیمهای جام ملتهای آسیا 2019 ؛ سوریه
معرفی تیمهای جام ملتهای آسیا 2019 ؛ سوریه / اختصاصی آسمونی - مهدی زارعی
سوریه ، حریفی سرسخت برای غولهای آسیا
سوریه در یک نگاه
لقب : نسور قاسیون ( عقاب های قاسیون ) اولین بازی رسمی : سوریه (0 - 7) ترکیه ( 20 نوامبر 1949 ؛ آنکارا ، ترکیه ) بهترین برد : سوریه (12 - 0) مالدیو ( 4 ژوئن 1997 ؛ دمشق ، سوریه ) ، سوریه (12 - 0) مالدیو ( 9 ژوئن 1997 ، تهران ، ایران ) ، سوریه (12 - 0) فیلیپین ( 30 آوریل 2001 ، حلب ، سوریه ) بدترین باخت : سوریه (0 - 8) یونان ( 25 نوامبر 1949 ، آتن ، یونان ) ، سوریه (0 - 8) مصر ( 16 اکتبر 1951 ، اسکندریه ، مصر ) بیشترین بازی ملی : مصعب بلهاوس ( 81 بازی ملی ) بیشترین گل ملی : رجا رافع ( 32 گل ملی ) کد فیفا : SYR رتبه در فیفا : 74 بهترین رتبه در فیفا : 73 ( ژوئن و آگوست 2018 ) بدترین رتبه در فیفا : 152 ( سپتامبر 2014 ، مارچ 2015 )

لوگوی فدراسیون فوتبال سوریه
فوتبالی پرسابقه در بین اعراب
سابقه حضور سوری ها در مقدماتی جام جهانی ، بیشتر از بسیاری کشورهای آسیایی است . سوریه اولین بار برای حضور در جام جهانی 1950 در مسابقات مقدماتی شرکت کرد و پس از ناکامی در صعود به جام ، یک بار دیگر برای رسیدن به جام جهانی 1958 تلاش کرد . این تیم در مسابقات مقدماتی 1966 نیز ثبت نام کرد و در گروهی آسیایی - اروپایی در کنار اسپانیا و ایرلند قرار داده شد اما سرانجام به جمع کشورهای آسیایی - آفریقایی پیوست که حضور در مسابقات را بایکوت کرده بودند . تا این که دهه 80 رسید و دوران اوج سوریه .

پرچم و نقشه سوریه
اولین تساوی ایران
سوریه در تاریخ جام ملتها با یک تساوی بزرگ ، نام خود را جاودانه ساخته است . این تیم در روز 17 سپتامبر 1980 در حالی مقابل ایران قرار گرفت که تا آن زمان ، ایران در سه دوره جام ملتها 13 بازی برگزار کرده که در همه آنها پیروز شده و صاحب سه عنوان قهرمانی شده بود . اما سوریه به روند پیروزیهای ایران خاتمه داد . یک تساوی بدون گل در این مسابقه ، پایانی بود بر روزهای خوش ایران در آسیا . از طرف دیگر ، دو گل از جمال کشک و دو برد (1 - 0) در برابر بنگلادش و چین سبب شد که سوریه در آستانه صعود به دور دوم بازیها قرار گیرد . تنها کافی بود که این تیم در بازی با کره شمالی صاحب یک تساوی شود اما تک گل جودات سلیمان برای صعود کافی نبود و سوریه با شکست (2 - 1) در این مسابقه ، در گروه خود سوم شد و راهی به نیمه نهایی بازی ها نیافت .

عمر جهاد السومة تاره تیم
کشتی غولی به نام کره
دومین حضور عقابها در جام ملت ها در سال 1984 رقم خورد . این تیم در اولین دیدار خود در روز اول دسامبر 1984 مقابل قطر قرار گرفت و به لطف گل به خودی مبارک عنبر به تساوی (1 - 1) دست یافت . سه روز بعد ، عقاب ها در برابر عربستان قرار گرفتند و با تنها گل سالم خلیفه بازی را به قدرت جدید فوتبال آسیا واگذار کردند . اما این به معنای پایان کار سوریه نبود . تک گل رضوان الشیخ حسن در دقیقه 12 برد (1 - 0) این تیم مقابل کره جنوبی را رقم زد تا سوریه در نبرد مرگ و زندگی مقابل کویت قرار گیرد . برنده این دیدار راهی نیمه نهایی مسابقات می شد و یک بار دیگر سوریه با شکست در این مسابقه ، شانس صعود به مرحله بعد را از دست داد ؛ این بار با شکست (1 - 3) .

برند والتر اشتانگه سرمربی تیم
سومین حضور متوالی در جام ملتها
سوریه در جام ملت های 1988 شرایط مناسبی نداشت . دو مسابقه ابتدایی این تیم در این رقابت ها با دو شکست مقابل عربستان (2 - 0) و چین (3 - 0) همراه شد تا شانس صعود این تیم خیلی زود بر باد رود . در ادامه ، عقابها دو برد (1 - 0) مقابل کویت و بحرین به دست آوردند . دو بردی که تنها سبب شد آنها رتبه سوم را در بین 5 تیم گروه به دست آورند و آن گاه انتظاری هشت ساله برای حضور در دور بعدی مسابقات آغاز شد .
حذف ازبکها از جام
سوریه در جام ملتهای 1996 مسابقات خود را به شکلی قهرمانانه آغاز کرد و در نخستین دیدار خود با گل دقیقه هشتم نادر جوخدار موفق شد از ژاپن مدافع عنوان قهرمانی پیش بیفتد . چیزی تا خلق یک شگفتی بزرگ در جام باقی نمانده بود . اما گل به خودی حسان عباس در دقیقه 85 ، رویاهای سوریها را برباد داد و سرانجام گل دقیقه 88 تاکاگی شکست (2 - 1) سوریه را رقم زد . وقتی این تیم در دومین دیدار خود با 3 گل مغلوب چین شد ، دیگر کسی شانسی برای سوریها متصور نبود . در این شرایط سوریه در آخرین دیدار خود ، دست به کاری بزرگ زد و با دو گل نادر جوخدار ( 48 ) و علی شیخ دیب ( 74 ) مقابل ازبکستان (2 - 1) پیروز شد . این نتیجه هرچند تاثیری در حذف سوری ها نداشت اما سبب حذف ازبکستانی شد که با امید فراوان به این مسابقات آمده بود . پس از آن ، سوریه تنها یک بار دیگر شانس حضور در جام ملتها را به دست آورد .

تیم ملی سوریه
روزی درخشان مقابل عربستان
در روز 9 ژانویه 2011 باز هم یکی از نامهای بزرگ آسیا در برابر سوریه تسلیم شد . عبد الرزاق الحسین دو بار در دقایق 38 و 63 دروازه عربستان را گشود و با برتری (2 - 1) مقابل عربستان ، ماموریت سوری ها انجام شد . اما در ادامه مسابقات ، سوریه نتوانست عملکرد درخشان خود را ادامه دهد . در بازی با ژاپن حتی اشتباه مرگبار محسن ترکی داور مسابقه که کاواشیما دروازه بان ژاپن را اخراج کرد هم مانع از شکست (2 - 1) سوریه نشد و پس از آن ، در بازی مقابل اردن نیز نتیجه مشابهی کسب شد . محمد زینو در این دیدار گل اول را برای سوریه به ثمر رساند اما علی دیاب با یک گل به خودی ، بازی را به تساوی کشاند و سرانجام این اردن بود که (2 - 1) پیروز شد . داستان سوریه در جام ملت ها نیز به این شکل خاتمه یافت .
صعود به مسابقات امارات
سوری ها برای صعود مستقیم به جام ملت های آسیا کاری دشوار نداشتند . همگروهی آنها با ژاپن شانس آنها را برای صدرنشینی گروه به حداقل رساند اما هنوز برای صعود به عنوان تیم دوم ، شانس سوری ها از بین نرفته بود . در پایان مرحله مقدماتی جام ملتها ، سوریه نتایج زیر را کسب کرد : ژاپن (5 - 0) سوریه / سنگاپور (1 - 2) سوریه / افغانستان (0 - 6) سوریه / کامبوج (0 - 6) سوریه سوریه (0 - 3) ژاپن / سوریه (1 - 0) سنگاپور / سوریه (5 - 2) افغانستان / سوریه (6 - 0) کامبوج به این ترتیب آنها بعد از عراق به عنوان دومین تیم برتر در بین تیمهای دوم گروههای مقدماتی ، راهی جام ملتهای آسیا شدند . اختصاصی آسمونی