زمان مطالعه: 2 دقیقه
SSH چیست و روش دسترسی به آن + دستورات

SSH چیست و روش دسترسی به آن + دستورات

SSH یک پروتکل اینترنتی است که امکان تبادل اطلاعات با استفاده از یک کانال امن را بین دو دستگاه متصل در شبکه...

SSH چیست؟

SSH یک پروتکل اینترنتی است که امکان تبادل اطلاعات با استفاده از یک کانال امن را بین دو دستگاه متصل در شبکه ایجاد می‌کند. آسمونی در این بخش اطلاعات کاملی در مورد SSH و روش دسترسی به SSH را برای شما عزیزان منتشر می کند.SSH یک شیوۀ امن برای برقراری ارتباط با یک رایانۀ لینوکسی است. حالا این رایانۀ لینوکسی می‌تواند یک سرورِ وب باشد یا یک رایانۀ شخصی روی یک شبکۀ محلی. اما از آنجایی که بحث ما در این قسمت از سایتِ آموزش طراحی سایت کار با سرور لینوکس است، با SSH می‌توانیم دستورات‌مان را از راه دور به سروری که خریداری کردیم ارسال کنیم. تا با این روش بتوانیم کنترل سرور را به دست گرفته و آن را مدیریت کنیم.

SSH سرنام عبارت Secure Shell (SSH) به معنای پوستۀ امن است. یک پروتکل و رابط خط فرمان سیستم‌های مبتنی بر یونیکس، برای دستیابی امن به رایانه‌های لینوکس از راه دور است. از این پروتکل برای مدیریت رایانه‌ها از راه دور توسط مدیران سیستم به وفور استفاده می‌شود.

ابزار های SSH

1- slogin: به معنای ورود امن برای وارد شدن به سیستم‌های مبتنی بر یونیکس؛ Secure Login
2- ssh: به معنای پوستۀ امن برای رد و بدل کردن دستورات مبتنی بر یونیکس؛ Secure Sell
3- scp: به معنای کپی و رونوشت کردن امن؛ Secure Copy

هر کدام از این سه ابزار در اصل نسخه‌های جدید و امن rlogin، rsh و rcp می‌باشند. SSH به صورت پیش فرض از رمزنگاری برای انتقال دستورات استفاده می‌کند. بدین ترتیب اگر هم کسی در بین راه انتقال دستورات، توانست به آنها دسترسی یابد، قادر به رمزگشایی آنها نخواهد بود. SSH از رمزنگاری RSA public key هم برای اتصال و هم برای تعیین هویت استفاده می‌کند. الگوریتم‌های رمزنگاری هم شامل Blowfish، DES و IDEA می‌باشد، که این آخری مورد پیش فرض SSH است. بدین ترتیب هر زمان که از طریق SSH خواسته باشید دستوری را ارسال کنید، این دستور اول رمزگذاری می‌شود سپس ارسال می‌گردد. پس از ارسال هم دوباره از حالت رمز خارج شده و توسط پوستۀ خط فرمان سیستم مقصد اجرا می‌گردد.

SSH یک ساختار سرویس دهنده/سرویس گیرنده (Server/Client) دارد. به این معنی که روی سرور مبداً باید نرم افزار یا سریس دهندۀ SSH نصب شده باشد که معمولاً روی تمامی سیستم عامل‌های لینوکس این برنامه نصب است. از طرف دیگر، کسانی که می‌خواهند از طریق SSH با سرور مورد نظر ارتباط داشته باشند، باید با نرم افزار سمت مشتری یا Client به سرور متصل شده تا پس از تعیین هویت شدن، امکان ارسال و دریافت را داشته باشد.

پس سرور شما اگر از نوع لینوکس باشد، حتماً سرویس SSH را روی خود نصب شده دارد. فروشندۀ سرور مجازی یا سرور هم نام کاربری و رمز عبور اتصال به سرویس SSH سرور شما را می‌دهد که با استفاده از یک نرم افزار سمت مشتری مثل Putty (روی ویندوز) می‌توانید به سرور خود متصل شوید. برای اتصال به سرور لینوکس از طریق سیستم عامل لینوکس هم فقط کافی است از دستور ssh در پنجرۀ ترمینال یا کنسول استفاده کنید.

پس به طور کلی شما برای مدیریت سرور لینوکس خود، باید از SSH استفاده کرده تا بتوانید دستورات خود را به سرور ارسال کرده و پیکربندی و تنظیمات لازمه را روی سرور خود انجام دهید. این است پاسخی کامل به سوال SSH چیست.

روش دسترسی به SSH

1- ایجاد تونل امن برای اتصالات TCP/IP و همچنین اتصالات غیر امنی مانند IMPAP ضمن سازگاری کامل با فایروال.
2- انتقال خودکار (forward) اتصالات.
3- امکان تائید خارجی کاربران با کمک Kerberos and SecurID.
4- انتقال فایل امن.

اصطلاحات SSH

1- SSH: با حروف بزرگ به طور کلی به معنی پروتکل SSH است.
2- ssh: با حروف کوچک به نرم افزار کلاینت سمت کاربر گفته میشود.
3- SSHD: در واقع Daemon سرویس SSH در لینوکس است.
4- SSH1: در واقع اولین ویرایش SSH است.
5- SSH2: نسخه تجاری و غیر رایگان محصول شرکت Tectia است.
6- Open SSH: نسخه متن‌باز Open-source یا رایگان SSH

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «SSH چیست و روش دسترسی به آن + دستورات» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره SSH چیست و روش دسترسی به آن + دستورات فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.