
کارتون باب اسفنجی
«باب اسفنجی شلوارمکعبی» (که البته ترجمه صحیح آن شلوار مربعی است) نام و نام خانوادگیِ شخصیت جذاب و دوست داشتنیِ کارتون پرطرفدار باب اسفنجی است که خالق مشهور او یعنی «استفان هیلنبرگ» برایش انتخاب کرد. با آسمونی همراه باشید تا با شخصیت های کارتون باب اسفنجی آشنا شوید.
باب اسفنجی، از ابتدا تا کنون
استفان هیلنبرگ، سازندهٔ کارتون باب اسفنجی، در ابتدا نام «پسر اسفنجی» را برایش انتخاب کرده بود اما بعد متوجه شد که «پسر اسفنجی» قبلاً برای یک شخصیت دیگر که در حال نمایش است انتخاب شده است، پس تصمیم گرفت نام شخصیت داستانیاش را تغییر دهد. هیلنبرگ اصرار داشت کلمه «اسفنج» حتماً در نام شخصیتش گنجانده شود تا کسی احیاناً او را به اشتباه «مرد پنیری» نخواند! این بود که سرانجام به نام «باب اسفنجی» رسید و برای تکمیل آن «شلوار مکعبی» را به عنوان نام خانوادگی به آن افزود.
«تام کِنی»، کسی که هیلنبرگ صدایش را برای صداگذاری روی باب پسندید، می گوید: باب اسفنجی از لحاظ سنی نه بزرگ بود نه بچه، مثل جری لوئیس ... که ظاهر آدم بزرگها را دارد اما رفتار و حرکاتش بچگانه است.
اولین قسمت باباسفنجی شلوارمکعبی (شخصیت) در اولین روز ماه مه 1999 آماده پخش شد. پخش آن را نیکلودئون-تی-وی به عهده گرفت و در شبکههای ام-تی-وی-نت-ورک و نیک-تونز که در آن زمان شبکه های مشهور و پربیننده ای بودند پخش شد و با استقبال فراوان مردم روبه رو شد. بنابراین تولید این برنامه ادامه پیدا کرد. در سال 2004 برای اولین بار یک سینمایی از باب اسفنجی آماده اکران شد که آن هم با استقبال بسیار زیاد تماشاچیان و طرفدارانش مواجه شد.
همینطور فصلهای جدیدی از این کارتون تولید شد و تا امروز که 9 فصل از آن ساخته و آماده پخش شده یعنی چیزی در حدود 334 قسمت! بعد از مدتی هیلنبرگ تصمیم گرفت در نام برنامه تغییراتی ایجاد کند، او در هالهای از شوخی این عنوان را برای یک سری از مجموعه در نظر گرفت: «باب کی؟ شلوار چی؟» اما پس از مدتی با انتقاد شدید منتقدین و هوادارانش روبهرو شد و دوباره به همان اسم سابق برگشت. داستان هر قسمت باب اسفنجی فارسی معمولاً در شهر بیکینیباتم اتفاق می افتد که شهری است در زیر اقیانوس آرام. این شهر همان جایی است که در آن باب اسفنجی در خانهای به شکل آناناس به همراه حیوان خانگیاش (حلزونی به نام گری) زندگی میکند. باب اسفنجی در رستوران آقای خرچنگ کار میکند و با اینکه شغل بسیار سادهای دارد اما کارش را خیلی دوست دارد و از آن راضی است چون خود باب اسفنجی هم شخصیت بسیار ساده و افکاری کودکانه دارد.
باباسفنجی شلوارمکعبی (شخصیت)
شخصیت های اصلی
1. باب اسفنجی

باب اسفنجی در حال غذا خوردن
باب اسفنجی شخصیت اصلی این کارتون میباشد که عاشق کارش است. او حلزونش را خیلی دوست دارد و عاشق کارهای هیجانی، خنده و شادی است. بهترین دوست او پاتریک است. باب اسفنجی شلوارمکعبی را همیشه در حال غذا خوردن میبینید.
2. پاتریک

پاتریک و باب اسفنجی
«پاتریک»، که یک ستاره دریایی است، دوست صمیمی و هم پای باب اسفنجی به حساب میآید. این دو با هم اوقات خوشی را میگذرانند و به بازیها و شادیهای بی حد و وصف کودکانه میپردازند. در این کارتون هر بلایی هم که سر باب و پاتریک می آید آنها دوباره می توانند به شکل اولشان در می آیند و در واقع خاصیت نرم تنانگیشان به آنها یک شخصیت نامیرا را داده است. در بیشتر سکانسهای این کارتون پاتریک و باب اسفنجی در حال غذا خوردن هستند.
3. اختاپوس

آقای اختاپوس
از دیگرشخصیت های این کارتون می توان به آقای اختاپوس اشاره کرد که در همسایگی باب اسفنجی زندگی میکند. او هشت پایی خودخواه است و زیاد هم از باب اسفنجی بخاطر رفتار بچهگانهاش خوشش نمیآید.
4. آقای خرچنگ

آقای خرچنگ
و اما میرسیم به آقای خرچنگ. او یک دختر به اسم "پرل" دارد و دشمنش پلنگتون است. آقای خرچنگ عاشق پول است و تنها چیزی که او را تحریک میکند مال اندوزی است.
5. پلنگتون

مهمترین شخصیت منفی این کارتون آقای پلانگتون است که در طرف دیگر شهر رستوران دارد و به شدت با آقای خرچنگ در رقابت است. بزرگترین دغدقه او، به دست آوردن فرمول همبرگر آقای خرچنگ است. او در این راه حاضر است هر چیزی را فدا کند.
6. سندی

یکی دیگر از دوستان باب اسفنجی و پاتریک، «سندی» سنجابی است اهل تگزاس، که به کمک یک حباب (لباسی شبیه لباس فضانوردان) در زیر آب رفت و آمد می کند. او برعکس پاتریک، کاملاً عاقل است و اصلاً حرکات بچگانه ندارد. در حقیقت دانشمندی است که روی کره ماه تحقیق میکند و گاهی به آنجا سفر میکند.
خلق چنین اثری با این تعداد قسمت، که تقریباً همگی از جذابیت یکسان برخوردار باشند، و نیز بیش از یک دهه همچنان که تعداد قسمتهایش اضافه میشوند بسیار جالب توجه است و باید شاهد افزوده شدن طرفدارانش در سرتاسر دنیا باشیم. مسلماً در این سالها بسیاری افراد از عوامل گروه هیلنبرگ کم و زیاد شدهاند اما او باز توانسته همان تصاویر و همان جذابیت را حفظ کند. خلاقیت در این اثر آن قدر بالا است که تا کنون سوژهها لوس و تکراری نشده و در همان حدّ جذابیت باقی ماندهاند. از همینجا یک دست مریزاد به او میگوییم. همینطور به وینسنت والر، استیون بنکس،آلن اسمارت، درِک دریمون، تیم هیل، شرم کوهن، مری ودر ویلیامز، مارتین اولسن و بسیاری افراد دیگر که او را در این سالها همیاری کردهاند.