
معرفی تیمهای جام ملت های آسیا 2019 ؛ کره جنوبی
معرفی تیمهای جام ملت های آسیا 2019 ؛ کره جنوبی / اختصاصی آسمونی -مهدی زارعی
جنگجویان تائه گوک و 59 سال انتظار
کرهجنوبی در یک نگاه
لقب : جنگجویان تائه گئوک، شیاطین شرخ بالاترین سازمان فوتبالی : اتحادیه فوتبال کره ( kfa ) بهترین عنوان در رنکینگ فیفا : 17 ( دسامبر 1998 ) بدترین عنوان در رنکینگ فیفا : 61 ( فوریه 1996 ) تعداد حضور در جامجهانی : 10 بهترین پیروزی : کرهجنوبی (16 ـ 0) نپال ( 29 سپتامبر 2003 در « اینچئون » کره ) بدترین شکست : کرهجنوبی (0 ـ 12) سوئد ( 5 آگوست 1948 در « لندن » انگلستان ) علامت اختصاری در فیفا : kor سرمربی : پائولو بنتو
چهار برد برای صعود به اولین جام ملتها
کره جنوبی یکی از محدودیتهای آسیایی بود که برای حضور در نخستین دوره جام ملتها ، آمادگی خود را اعلام کرد . در مرحله مقدماتی منطقه شرق آسیا ، کره در دوره اول استراحت داشت و آنگاه با دو پیروزی ( 2 ـ 0 ) و ( 3 ـ 1 ) در برابر فیلیپین در ماههای فوریه و آوریل ، راهی آخرین دیدار انتخابی شد . حریف این تیم تایوان بود که در خاک کره ( 0 ـ 2 ) و در تایپه ( 1 ـ 2 ) مغلوب کره شد و کرهجنوبی بلافاصله برای حضور در دور نهایی بازیها راهی هنگگنگ شد . تنها چهار روز بعد ( 6 سپتامبر ) ، کره در حضور 30 هزار تماشاگر هنگکنگی از شکست (0 ـ 2) برابر میزبان ، تساوی ساخت و به این ترتیب وقتی در روز هشتم سپتامبر (2 ـ 1) رژیم اشغالگر قدس را شکست داد . سرنوشت جام به مسابقه آخر کشید . کره در روز 15 سپتامبر در حالی مقابل ویتنام جنوبی ایستاد که برد کره ، به منزله قهرمانی این تیم بود. « ناکوون سونگ » در همان دقیقه 5 کره را پیش انداخت . امّا ویتنامیها جبران کردند و به گل دوم کره نیز پاسخ دادند . در نیمه دوم طی دقایق 51 تا 66 ، پنج گل زده شد ! که سهم کرهایها بیشتر بود و سرانجام جنگجویان تائهگوک با برد (5 ـ 3) در این مسابقه اولین جام ملتها را از آن خود ساختند .

پائولو بنتو
دومین دور، دومین حضور، دومین قهرمانی
کرهایها در دومین دوره جام ملتها میزبان بودند و بدون برگزاری مسابقات مقدماتی،جواز حضور در دور نهایی را کسب کردند که از 14 اکتبر 1960 آغاز شد . اینبار نیز مرحلهنهایی : حضور 4 تیم و به صورت دورهای برگزار شد و کره در دیدار افتتاحیه (5 ـ 1) ویتنام جنوبی را در حضور 30 هزارتماشاگر استادیوم هیوچانگ ( سئوال ) در هم کوبید . دو روز بعد ، 30 هزار تماشاگر مصاف این تیم را با اصلیترین رقیب کره تماشا کردند . برد (3 ـ 0) کره مقابل اسرائیل ، جنگجویان را در آستانه قهرمانی قرار داد و کره در روز 21 اکتبر بانک گل جونگ ـ سیک مون در برابر چین ملّی ( تایوان ) نیز پیروز شد تا برای دومین بار قهرمان بازیها شود .

لوگوی فدراسیون
آغاز دوران شکست
قرمزهای کرهای برای حضور در مسابقات 1964 نیازی به برگزاری مسابقه نداشتند . زیرا ژاپن ، فیلپیین و تایوان همگی از حضور در مرحله مقدماتی انصراف داد ، نمایند . شرق آسیا در روز 27 می در حضور هفت هزارتماشاگر مقابل هند ایستاد تنها دو دقیقه از آغاز مسابقه گذشته بود که داور نصیری داور ایرانی مسابقه اعلام گل کرد و این کار را در دقیقه 57 نیز تکرار نمود . هند با این دو گل پیروز شد و وقتی کره در روز 31 می به دشواری هنگگنگ را (1 ـ 0) شکست داد ، مشخص شد که این تیم برای دفاع از قهرمانیهای خود ، نیاز به معجزه دارد . مسابقه سرنوشت در ساعت 16 روز سوم ژوئن با سوت داود نصیری آغاز شد . اما هیچ معجزهای در انتظار کره نبود و سرخپوشان با شکست (2 ـ 1) در برابر رژیم اشغالگر قدس ، قهرمانی را به حریف واگذار کرده و به عنوان سوم بسنده کردند .

سون هیونگ مین- ستاره کره جنوبی و باشگاه تاتنهام
ناکام دیدار انتقامی
سه برد در دسامبر 1978 ماکائو ، فیلیپین و چین ، قرمزها را راهی جام ملتهای کویت کرد . در 16 سپتامبر1980 کره در دقیقه 90 برد مقابل مالزی را با تساوی (1 ـ 1) عوض کرد . اما پس از آن تیم روز به روز بهتر شد . تکلیف بازی با قطر در همان 20 دقیقه نخست مشخص شد و کره (2 ـ 0) پیروز شد . در روز 21 سپتامبر کویت میزبان هم در حضور 20 هزار تماشاگر (3 ـ 0) مغلوب شد و کره با برد (4 ـ 1) برابر امارات صدرنشین شد . در نیمه نهایی کار قرمزها در برابر کره ای های شمالی به مشکل خورد . تا 10 دقیقه به پایان مسابقه نتیجه به سود کره شمالی بود . اما دو گل دقایق 80 و 89 کره جنوبی همه چیز را تغییر داد و کره راهی فینال شد . ساعت 18:30 روز 30 سپتامبر مسابقه کره و کویت در برابر 25 هزار نفر آغاز شد و کره متحمل شکست سنگین (3 ـ 0) شد . در پایان این بازیها یونگ ـ مولی و سون ـ هو چوی در تیم منتخب بازیها جای گرفتند .

نقشه و پرچم کره جنوبی
باز هم نایب قهرمانی
کرهجنوبی در 17 ژوئن1988 با دو گل از بحرین باخت و وقتی دو روز بعد ، مقابل یمن جنوبی هم (1 ـ 1) متوقف شد . صعود به جام ملتها دست نیافتنی شد . اما کره در آخرین روز میتوانست با اختلاف دو گل اندونزی را شکست داده و به مرحله نهایی بازیها صعود کند . بازی در خاک اندونزی بود و همین مسأله بر دشواریها افزوده بود . امّا کره (4 ـ 0) میزبان را در هم کوبید . در جام ملتها شرایط به کلی متفاوت بود تائه ـ هو لی با پنالتی دقیقه 8 خود برتری برابر امارات را رقم زد . ژاپن (0 ـ 2) و قطر (2 ـ 3) مغلوب شدند و در دیداری تشریفاتی که تنها برای تعیین صدرنشین گروه بود ، ایران هم (0 ـ 3) در هم کوبیده شد . نبرد نیمه نهایی روز 14 دسامبر مقابل چین دشوارتر از سایر مسابقات بود و کار به وقت اضافی کشید اما دو گل تائه ـ هو لی هم برد (2 ـ 0) کره را قطعی کرد و هم آقای گلی این بازیکن در تورنمنت را با 3 گل زده ! به این ترتیب قرمزها به فینال رسیدند . مسابقه نهایی در حضور 20 هزار تماشاگر در استادیوم الاهلی دوحه برگزار شد و پس از 120 دقیقه ، قهرمان با ضربات پنالتی مشخص شد . کره (3 ـ 4) از عربستان باخت و برای سومین بار نایب قهرمان آسیا شد . کره در سه دوره اخیر همواره در جمع چهار تیم برتر جام حضور داشته است اما حاصل این ادوار ، یک نایب قهرمانی در دوره پیش و عناوین سومی سالهای 2007 و 2011 بوده است . درست مثل سال 2000 . آیا طلسم قهرمان نشدن کره در امارات می شکند ؟ اختصاصی آسمونی