
راهنمای خرید از فروشگاه های اینترنتی
خرید اینترنتی نوعی خرید است که از طریق فروشگاههای اینترنتی انجام میشود. از مهمترین و بزرگترین سایتهای خرید اینترنتی میتوان به سایتهای ئیبی و آمازون اشاره کرد. آسمونی در این بخش راهنمای خرید از فروشگاه های اینترنتی را شرح می دهد.
راهنمای خرید از فروشگاه های اینترنتی
تاریخچه خرید اینترنتی و فروشگاه های اینترنتی
اولین بار در سال 1991 تیم برنرز لی تجارت الکترونیک را پایهگذاری کرد و در سال 1994 که بانکداری آنلاین ایجاد شد، شرکت پیتزا هات اولین فروش اینترنتی خود را آغاز کرد در همان سال شرکت نت اسکیپ ارتباط امنیت لایه انتقال (SSL) را ابداع و ایجاد کرد و خرید اینترنتی به وسیله این پروتوکل ایجاد شد. همچنین در همان سال کمپانی آلمانی اینترشاپ(Intershop) اولین سیستم فروش اینترنتی خود را ایجاد کرد. 1995 شرکت آمازون. کام و سال 1996 شرکت ئی بی نیز فعالیتهای خود را شروع کردند.
عملکرد خرید اینترنتی و فروشگاه های اینترنتی
در این نوع فروشگاه که بعد از به وجود آمدن اینترنت پا به عرصه وجود گذاشت، فروشنده لیست و مشخصات کالاهای خود را در سایت قرار میدهد و خریدار پس از مراجعه به این سایت و مطالعهٔ مشخصات و ویژگیهای کالا، نسبت به ثبت سفارش خرید از فروشگاه اقدام میکند. این سفارشها پس از بررسی و تأیید نهایی توسط مسئولان سایت با توجه به نوع کالا و حجم و وزن آن توسط پیک موتوری، پست یا باربری به آدرس سفارشدهنده ارسال میشود و وجه کالا به روشهای مختلف قابل پرداخت میباشد. امروزه تجارت الکترونیک در سر تا سر دنیا بسیار رواج پیدا کردهاست.
اغلب پرداخت در این فروشگاههای اینترنتی به وسیله ابزارهای پرداخت الکترونیک قابل انجام است. کارتهای پرداخت الکترونیک، چه به صورت مجازی (فقط قابل استفاده در فضای اینترنت) و چه به صورت فیزیکی اغلب قابل استفاده در چنین محیطهایی هستند. البته فروشگاههای اینترنتی محلی معمولاً قابلیت تحویل پول در هنگام دریافت کالا را نیز دارند، ولی در خریدهای اینترنتی جهانی معمولاً چنین امکانی فراهم نیست.
فروشگاههای موفق اینترنتی معمولاً ابتدا باید اعتماد مشتری را جلب نمایند تا به موفقیت دست بایند. بهترین قیمت همراه با کیفیت عرضه باید واقعی باشد. زیرا مشتریان در فضای مجازی به راحتی هر فروشگاهی را با دیگران مقایسه میکنند و تا به آن اطمینان نکنند دست به خرید نمیزنند.
خرید اینترنتی در جهان روز به روز به صرفه تر و مناسبتر از گذشته شده و اجازه مقایسه قیمت/کیفیت و خدمات کالا را به مصرفکنندگان میدهد. بدین ترتیب رضایت مشتریان بیش از پیش شده و اغلب ترجیح میدهند خرید خود را از اینترنت انجام دهند. در خیلی از موارد حتی خریداران کالای خود را در فروشگاهها انتخاب و سپس آن را از اینترنت خریداری میکنند چون به صرفه تر خواهد بود. در برخی از نقاط جهان مانند آمریکا فروشهای اینترنتی از فروشهای حضوری پیشی گرفتهاست و این امر عرضهکنندگان را برآن داشتهاست که علاوه بر عرضه فیزیکی کالا/خدمات خود، عرضه اینترنتی را هم یکی از ملزمات خود بدانند.
فروشگاههای موفق اینترنتی جهان
یکی از فروشگاههای معروف خرید و فروش اینترنتی در جهان سایت ئی بی هست. این سایت با نوآوری خدمات و همچنین گستردگی پوشش توانستهاست یکی از سایتهای موفق در این زمینه باشد. تقریباً کمتر کالایی را میتوان یافت که در این سایت به فروش نرسد. خرید اینترنتی در این سایت برای اکثر کشورها به راحتی میسر است. این سایت قابلیت عرضه کالا حتی به صورت دست دوم را نیز به کاربران خود میدهد. این سایت با ثبت کلیه اطلاعات خرید و فروش، خریداران و فروشندگان خود را نیز رتبهبندی میکند و بدین صورت اجازه سوء استفاده به کاربران خود را نمیدهد.
یکی دیگر از فروشگاههای موفق اینترنی در جهان سایت آمازون. کام است. این سایت در عرصه فروش کتابهای الکترونیکی نیز یکی از پیشتازان است. همین امر حتی این سایت را بر آن داشتهاست که خواننده الکترونیکی مخصوصی برای کتابهای الکترونیکی خود تولید کند؛ ولی همچنین در عرصه سایر محصولات نیز یکی از موفقترین هاست.
مزایای خرید از فروشگاه های اینترنتی
صرفه جویی در زمان یکی از مزایای خرید از فروشگاه های اینترنتی
با خلق و طراحی فروشگاه اینترنتی این امکان برای کاربران فراهم می شود که تنها با چند کلیک تمام نیاز های خود را خریداری کنند و این امر تا حد زیادی در زمان صرفه جویی می کند.
صرفه جویی در سوخت یکی از مزایای خرید از فروشگاه های اینترنتی
بازار صنایع سوختی هر روزه با افزایش و کاهش هزینه های سوخت در جدال هستند. یکی از مزایای طراحی فروشگاه اینترنتی و خرید آنلاین این است که افراد دیگر برای خرید نیاز به وسایل نقلیه ندارند در نتیجه هزینه ای برای سوخت پرداخت نخواهند کرد.
صرفه جویی در انرژی یکی از مزایای خرید از فروشگاه های اینترنتی
گاها خرید نیاز به زمان زیادی دارد و به همین دلیل ممکن است خسته کننده باشد. بدتر از این زمانی است که محصول مورد نظر شما در بازار موجود نباشد. طراحی فروشگاه اینترنتی ، این مشکل را نیز برطرف کرده است. در خرید اینترنتی لازم نیست شما انرژی پر ارزشتان را هنگام خرید صرف کنید.
مقایسه قیمت ها یکی از مزایای خرید از فروشگاه های اینترنتی
یکی از مزیت هایی که در طراحی سایت (طراحی فروشگاه اینترنتی) موجود است، امکان مقایسه است. در واقع این یک نوآوری پیشرفته است که اجازه می دهد تا به راحتی برند ها و قیمت ها را تنها با چند کلیک بررسی و مقایسه کنید. با این امکان کاربران قادر خواهند بود تا مقرون به صرفه ترین فروشگاه اینترنتی را برای خرید محصول مورد نظر خود انتخاب کنند.
دسترسی 24 ساعته یکی از مزایای خرید از فروشگاه های اینترنتی
فروشگاه اینترنتی امکان خرید را در طول 24 ساعت روز، 7 روز هفته و 365 روز سال فراهم می کند. در حالی که به ندرت می توانید فروشگاهی را پیدا کنید که 24 ساعته در طول تمام هفته باز باشد. طراحی فروشگاه اینترنتی این امکان را فراهم کرده و به خریدار اجازه می دهد تا به صورت آزاده در هر زمان که می خواهد به خرید بپردازد.
عدم وجود صف یکی از مزایای خرید از فروشگاه های اینترنتی
با طراحی فروشگاه اینترنتی این مشکل نیز برطرف می شود. در هنگام خرید اینترنتی هیچ گونه صف طولانی برای خرید کالای مورد نظر شما وجود ندارد. تمام فروشگاه های اینترنتی با ویژگی های سفارش شخصی منحصر به فرد برای خرید طراحی شده اند.
جستجوی آسان کالا یکی از مزایای خرید از فروشگاه های اینترنتی
این نوع طراحی سایت به کاربر این امکان را می دهد تا به راحتی، کالای مورد نظر با رنگ، سایز، مدل و سبک خاص خود را برای خرید بیابد. علاوه بر این می تواند به راحتی وجود و یا عدم وجود کالا ها را بررسی کند.
معایب خرید از فروشگاه های اینترنتی
علاوه بر مزایا، معایبی نیز وجود دارد. با وجود موفقیت هایی که در طراحی فروشگاه اینترنتی وجود دارد هنوز هم وجود یکسری معایب موجب شکایت افرد می شود. این معایب عبارتند از:
عدم امکان بررسی کالا از نزدیک یکی از معایب خرید از فروشگاه های اینترنتی
یکی از مشکلاتی که در خرید اینترنتی افراد با آن مواجه هستند، عدم بررسی کالا از نزدیک است. در فروشگاه اینترنتی تنها شرح محصول و عکس آن نمایش داده می شود که این موجب بروز مشکل برای خریداران آنلاین می شود.
کاهش رضایت در لحظه یکی از معایب خرید از فروشگاه های اینترنتی
برخلاف خرید در دنیای واقعی، کاربر بعد از خرید کالای مورد نظر خود از فروشگاه اینترنتی قادر به استفاده بلافاصله از محصول که موجب ایجاد رضایت بیشتر می شود، نخواهد بود. در خرید آنلاین، مشتری باید مدتی برای دریافت محصول درب منزل خود صبر کند.
موانع فناوری یکی از معایب خرید از فروشگاه های اینترنتی
سرعت پایین اینترنت و کندی در لود شدن صفحات سایت ها و وجود مشکل برای ثبت نام در سایت و باز کردن حساب خرید در آنها از عوامل عمده نارضایتی مشتریان از سایت های فروش اینترنتی است.
موانع امنیتی یکی از معایب خرید از فروشگاه های اینترنتی
عدم امنیت لازم برای انجام مبادلات از جمله مهم ترین نگرانی های مشتریان است و باعث می شود که بسیاری از افراد به فروشگاه های اینترنتی اعتماد نکنند.
1 نظرثبت نظر شما
6 ماه پیش
مطلب کاملی بود سایت مشاور کالا هم مطالب خوبی در زمینه راهنمای خرید انواع محصولات منتشر میکنه