زمان مطالعه: 4 دقیقه
تیر اندازی با کمان

تیر اندازی با کمان

تیر اندازی با کمان هدف:در هدفهای بکار برده شده در فضای ورزشکاران 36 تیر را به سمت هدف پرتاب می کنند که فاصله...

 

تیر اندازی با کمان 

هدف:
در هدفهای بکار برده شده در فضای ورزشکاران 36 تیر را به سمت هدف پرتاب می کنند که فاصله کمانددار تا هدف متفاوت بوده و شامل موارد زیر می شود:
فاصله بانوان کماندار تا هدف : 70، 60، 50، و 30 متر  و  فاصله آقایان  کماندار تا هدف: 90، 70، 50، و 30 متر.

 

اندازه هدف برای آقایان و خانمها در فاصله 70 متری برابر با 122 سانتیمتر می باشد. قطر دایره هدف در دو اندازه 122 و 80 سانتیمتر می باشد. که اندازه 122 سانتیمتر برای فاصله های 90،70،60 متر استفاده می شود، و اندازه قطر 80 سانتیمتر برای فاصله های 50 و 30 متر بکار می رود.

صفحه هدف از پنج رنگ متفاوت تشکیل شده است که هر رنگ به وسیله یک خط به دو قسمت تقسیم شده و صفحه دارای 10 قسمت نهایی می گردد. دایره مرکزی 10 امتیاز دارد و بترتیب امتیازها به سمت بیرون دایره کم می شود تا به امتیاز 1 برسد. دایره X مرکزی در وسط صفحه 10 امتیاز دارد و جهت امتیاز نهایی می باشد.

گامهای ده گانه تیر اندازی با کمان

گام اول : ایستادن صحیح ( در افرادی که دارای دو پای سالم و بدون معلولیت اندام و ستون فقرات هستند.) : هنگام تیراندازی همیشه خطی بر روی زمین به موازات سطح سیبل کشیده میشود که خط آتش نام دارد . تیرانداز باید طوری بایستد که خط آتش از بین دو پایش بگذرد ، یعنی موازی سطح سیبل نمی ایستد بلکه عمود بر سطح سیبل قرار گرفته و صورتش را بطرف سیبل میگرداند ، انگشتان شست هر دو پا موازی هم قرار میگیرند. ایستادن صحیح مستلزم رفتن به یک وضعیت پیچیده نیست بلکه بسیار ساده ، کافیست پاها را به اندازه عرض شانه باز نموده و بدن عمود بر زمین قرار گیرد در حالیکه وزن بدن بر روی هر دو پا به یک اندازه تقسیم گردد. ستون فقرات مستقیم عمود برزمین و سر و گردن در امتداد آن بدون تنش و فشار در وضعیتی کاملاٌ نرم و راحت.

گام دوم : نحوه قرار گرفتن انگشتان بر روی زه کمان : زه کمان با سه انگشت کشیده میشود ، نه بیشتر و نه کمتر. بدین شکل که انگشت اشاره در بالای ته تیر و انگشت میانی و انگشتری در زیر ته تیر ، زه را گرفته و در حالیکه پشت دست کاملاٌ صاف و در امتداد ساعد است زه را با بند اول انگشت میانی که بلندترین انگشت است و نرمهً انگشتان اشاره و انگشتری که قدری کوتاه تر هستند میگیریم.

گام سوم: نحوه قرار گرفتن دست بر روی کمان: هرگز قبضه کمان را چنگ نمیزنیم و آنرا محکم در دست نمیگیریم .محل قرار گرفتن قبضه کمان بر روی خطی است که وسط مچ دست را به میان دو انگشت شست و اشاره وصل میکند که بعنوان خط فشار نامگذاری میشود که فشار کمان بر روی این خط باید بطور مساوی پخش شود.

گام چهارم :نحوه قرار گرفتن بازو و شانه ها هنگام تیراندازی : بازوئی که کمان را گرفته از ناحیه مچ و مفصل آرنج باید آنقدر به طرف داخل و پائین بچرخد که زه نکشیدهً کمان به ساعد وآرنج نچسبد . شانه ها باید عمود بر ستون فقرات و در امتداد هم و کاملاٌ شل و رها در مفصل خود قرارداشته باشند ، نه قوز کرده و نه بالا کشیده باشند

گام پنجم :نحوه کشیدن زه : زه را در امتداد بازو و خط افق آنقدر میکشید تا انگشت اشاره شما در محل لنگرگاه ، زیر استخوان فک (که قبلاٌ به کمک مربی آنرا یافته اید) قرار گیرد طوریکه حتماٌ زه چانه شما را در منطقه مرجع لمس کند. (منطقه مرجع ، کل ناحیه تماس زه با چانه است که از وسط چانه تا فاصله یک اینچی آن است نه بیشتر) . چون با استفاده از عضلات کتف باید زه را کشید ، هنگام کشش زه استخوانهای کتف واقع در پشت شانه ها به هم نزدیک میگردند.
تیرانداز باید همواره عضلات غیر مرتبط با کارش کاملاٌ شل و رها باشند و به هنگام کشش زه راست ایستاده و بدنش بدون انقباض و تنش باشد و تا حد امکان شانه هایش را پائین و در یک راستا نگه دارد.

گام ششم :نحوه قرار گرفتن زه کمان بر روی صورت : بهترین محل برای زه کمان بر روی صورت وسط چانه و لب و بینی است ولی با توجه به تنوع آناتومی فک در بین افراد ، زه را میتوان حداکثر یک اینچ از وسط چانه فاصله داد به شکلی که کنار چانه را لمس کند ولی وسط بینی را نیز باید لمس نماید. در حالیکه دندانها بدون فشار روی هم قرار دارند انگشت اشاره زیر نسج سخت استخوان فک در محل لنگر گاه قرار میگیرد.
توجه: هنگام تیراندازی از جویدن تنقلات و آدامس بشدت بپرهیزید.

گام هفتم : نحوه نگهداری کمان هنگام کشش زه : در محل اتصال انگشتان به پشت دست ، چهار مفصل استخوانی تقریباٌ در یک ردیف قرار دارند ، خط فرضی که این چهار مفصل را به هم وصل میکند ، با خط مرکزی کمان باید زاویه ای بین 30 تا 45 درجه بسازد ، نه کمتر و نه بیشتر که هر یک میتواند موجب آسیب جدی به استخوانهای مفصلی مچ و یا مفصل انگشت شست گردد.هنگام کشش زه باید تمام پنج انگشتی که کمان را گرفته اند کاملاٌ شل ورها باشند.
ممکن است انگشت شست و اشاره به نرمی یکدیگر را لمس کنند.هرگز شانه ها را بالا ندهید.

گام هشتم : نشانه گیری : نشانه گیری توسط چشم غالب انجام میشود . شما میتوانید چشم دیگرتان را ببندید و یا اگر راحت هستید آنرا نیز باز بگذارید. تکمه یا حلقه نشانه یاب (سایت) را بر روی هدف تنظیم کنید.

گام نهم : رها نمودن تیر : حالا قرارنیست کاری انجام دهید فقط و فقط کافیست انگشتانی که زه را کشیده اند شل شوند و اجازه دهید زه از روی انگشتان شما سر بخورد ، در حالیکه استخوانهای کتف توسط عضلات کتف هنوز بطرف هم کشیده میشوند ، بنا بر این ، دستی که زه را میکشد ، پس از رها شدن تیر، به طرف عقب پرتاب میشود و کمان بآرامی در دست شما بطرف پائین( کمانی که استابیلایزر دارد) و یا بطرف بالا (کمان بدون استابیلایزر) میچرخد.

گام دهم : تعقیب تیر با نگاه تا زمان اصابت به هدف : پس از رها شدن تیر بدون اینکه هیچ حرکتی نمائید با چشمانتان تیر را تا اصابت به هدف دنبال کنید و تصور کنید تا لحظه اصابت تیر به هدف با چشم آنرا هدایت میکنید. سپس بآرامی دستهایتان را پس از یک نفس عمیق پائین بیاورید.
پس از تیراندازی وضعیت پاها را تغیر ندهید و پس از 10 تا 20 ثانیه استراحت و تمرکز برای تیر بعدی اقدام نمائید . 

نظر خود را درباره «تیر اندازی با کمان» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره تیر اندازی با کمان فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.