
بیوگرافی شکیرا
نام و نام خانوادگی |
شکیرا ایزابل مبارک ریپل |
لقب | شکیرا |
تاریخ تولد | 2 فوریهٔ 1977 |
سن | 45 سال |
محل تولد | بارانکیلا، کلمبیا |
محل زندگی |
بارسلون، اسپانیا |
حرفه |
خواننده، رقصنده، ترانه سرا، تهیه کننده موسیقی، بازیگر |
ساز |
گیتار، هارمونیکا، درامز، پرکاشن |
سبکها |
پاپ لاتین، پاپ، الکترونیک، دنس |
وضعیت تاهل | جدا شده |
همسرهای سابق |
آنتونیو دو لا روآ (2000-2010) |
درباره شکیرا
خواننده سرشناس و معروف جهان، شکیرا با نام اصلی شکیرا ایزابل مبارک ریپل (Shakira Isabel Mebarak Ripoll) از سال 1990 کار خود را در زمینه موسیقی آغاز کرده است. او خواننده ترانه سرا، مدل، رقصنده، تهیه کننده و طراح رقص معروف کلمبیایی است که در کلمبیا و آمریکای لاتین در اوایل دهه 1990 ظهور کرد. او در شهر بارانکیا در کلمبیا به دنیا آمد و بزرگ شد. او اجرا را در مدرسه آغاز کرد و توانایی های خود را در سبک های راک اند رول، لاتین و عربی همراه با رقص عربی معروف خود، نشان داد. زبان مادری او اسپانیایی است و همچنین او مسلط به زبانهای انگلیسی، پرتغالی، ایتالیایی،فرانسه و کانالانی است. خانواده شکیرا نقش پررنگی در پرورش استعداد او داشتند.
شکیرا در شهر بارانیکای کلمبیا چشم به جهان گشود. پدر و مادر او ویلیام مبارک چادید و نیدیا دل مارمن ریپل نورادو هستند، و تک فرزند خانواده است. جالب است بدانید که پدربزرگ و مادربزرگ شکیرا اهل لبنان هستند اما بعدها به نیویورک مهاجرت کردند و فرزندشان، یعنی پدر شکیرا را در نیویورک به دنیا آوردند. اما زمانی که پدرش 5 ساله شد به کلمبیا مهاجرت کردند. اما خانواده مادری اش اجداد کاتالانی، اسپانیایی و ایتالیایی دارند.
وقتی شکیرا 4 ساله بود همراه پدرش به یک رستوران محلی در خاورمیانه رفت و با ساز گابلت درام آشنا شد. این یک ساز عربی است که همراه با رقص شکم همراه می شود. او هم روی میز شروع به رقصیدن مانند آنها کرد و از همانجا متوجه شد به رقص و موسیقی علاقه دارد.
درست است که شکیرا تک فرزند است اما از پدر قبلی خود 8 خواهر و برادر بزرگتر دارد. او دوران جوانی خود را در شهر بارانکیا گذرانده که در سواحل شمالی کارائیب قرار دارد. شکیرا اولین ترانه خود را با عنوان گل رز بلوری (La Rosa De Cristal) در سن 4 سالگی نوشت! در همان دوران کودکی به ادبیات و داستان نویسی پدرش با ماشین تایپ شد. پدرش وقتی متوجه علاقه او شد برای کادوی کریسمس شکیرا یک ماشین تایپ خرید. او از 7 سالگی ترانه های خود را با ماشین تایپ نوشت. سرانجام این ترانه ها به آهنگ تبدیل شدند.
وقتی شکیرا 2 ساله بود یکی از برادران ناتنی او از پدر قبلی اش در یک تصادف رانندگی کشته شد. بنابراین 6 سال بعد از این واقعه، اولین ترانه خود را با عنوان عینک تاریک تو (Tus gafas oscuras) را نوشت. این ترانه بخاطر استفاده پدر شکیرا از عینک تیره برای مخفی کردن غم از دست دادن پسرش نوشته شده است.
شکیرا در سال 2000 با آنتونیا دلا روآ، که وکیل آرژانتینی و پسر رییس جمهور سابق آرژانتین بود، ارتباط داشت. اما بعد از 11 سال از یکدیگر جدا شدند. سپس از سال 2010 تاکنون با فوتبالیست اسپانیایی، جرارد پیکه ازدواج کرد. آنها دارای 2 فرزند با نام های میلان (فرزند اول شکیرا) متولد 2013، و ساشا (فرزند دوم شکیرا) متولد 2015 هستند.
شکیرا و پیکه سرانجام پس از 12 سال زندگی مشترک در ژوئن 2022 از یکدیگر جدا شدند.
زندگی هنری شکیرا

می توان گفت شکیرا از همان دوران خردسالی و کودکی وارد عرصه موسیقی شده است. او در مدرسه کاتولیک درس میخواند و به خواندن برای همکلاسی ها و معلمان خود و حتی برای راهبه ها لذت می برد. اما در کلاس دوم ابتدایی در گروه کر مدرسه انتخاب نشد زیرا صدای او ویبراتور زیادی داشت. معلم شکیرا به او گفت صدایش شبیه بز است! او را به خاطر اختلال ADHD (حواس پرتی و بیش فعالی) که داشت از کلاس بیرون می کردند. بچه های مدرسه او را با نام دخترک رقاص شکم می شناختند.
در سنین 10 تا 13 سالگی کم کم در منطقه خود شناخته شد. او با تهیه کننده محلی تئاتر آشنا شد. خانم مونیکا آریزا متوجه استعداد کشیرا شد و به او کمک کرد تا در لابی هتل چند نفری برای دیدن اجرای شکیرا حضور پیدا کنند. در این رویداد شکیرا بسیار مورد توجه قرار گرفت. آنها فیلم ضبظ شده را برای تهیه کننده شرکت سونی ارسال کردند اما مورد توجه قرار نگرفت. سرانجام در بوگوتا اجرایی دیگر برای شکیرا ترتیب دادند و 3 مجری از شرکت سونی را دعوت کردند. شکیرا نیز سه ترانه را برای آنها اجرا کرد و آنها برای ضبط سه آلبوم با شکیرا قرارداد بستند. این اولین قرار شکیرا بوده است.
شکیرا در کنار خوانندگی، همزمان به کار نوازندگی، رقص، تهیه کنندگی موسیقی، دوبله و بازیگری هم مشغول است. البته فعالیت بازیگری و دوبلوری او بیشتر بخاطر شهرت و صدای زیباش می باشد.
-
آلبوم های شکیرا
2017 | شخص زرین |
2010 | خورشید در می آید |
2009 | گرگ ماده |
2005 | دلبستگی دهانی جلد2 |
2005 | دلبستگی دهانی جلد1 |
2001 | سرویس رختشویی |
2000 | شکیرا |
1998 | دزدان کجایند؟ |
1996 | پابرهنه |
1993 | خطر |
1990 | افسون |
اولین آلبوم شکیرا در سال 1990، در زمانی که 13 ساله بود در شرکت سونی میوزیک کلمبیا ضبط شد. ترانه های این آلبوم از دوران 8 سالگی شکیرا بوده است. این آلبوم در ژوئن 1991 منتشر شد و نام آن «افسون» است. اما فقط 1200 نسخه از آن در جهان فروخته شد و باعث شکست آن شد.
دومین آلبوم شکیرا در مارس 1993 با عنوان «خطر» منتشر شد. این آلبوم از آلبوم افسون موفق تر بود اما باز هم شکیرا از آن راضی نبود. پس از آن دست از ضبط آلبوم برداشت و دوران دبیرستان خود را تکمیل کرد. در همان سال در یک مجموعه تلویزیونی با نام «دی اوسیس» بازی کرد که بر اساس فاجعه آرمرو ساخته شد.
از آن زمان این دو آلبوم شکیرا دیگر منتشر نشدند بلکه جزئی از فعالیت های تبلیغاتی و تجاری او محسوب شدند.
پس از آن، شکیرا تک آهنگ «کجا هستی، عشق؟» را خواند. این آهنگ در ایستگاه های رادیویی کلمبیا پخش شد. در سال 1995، شکیرا سومین آلبوم بین المللی خود را با عنوان «پابرهنه» ضبط کرد. آهنگ او در 1996 در ایالات متحده منتشر شد و در جدول بیلبورد آلبوم های برتر لاتین به رده پنجم آمریکا قرار گرفت. در مارس 1996، شکیرا اولین تور بین المللی خود را برگزار کرد که در سال 1997 به پایان رسید. نام آن، تور پابرهنه بود.
آلبوم چهارم شکیرا در 1998 با عنوان «دزدان کجایند؟» منتشر شد. این آلبوم در رتبه 131 در بیلبورد 200 آلبوم برتر ایالات متحده دست یافت و تا 11 هفته در جایگاه اول بیلبورد آلبوم های لاتین باقی ماند. آلبوم دزدان کجایند یکی از پرفروش ترین آلبوم های اسپانیایی در ایالات متحده است.
آشکیرا بیشتر از 1 سال روی ترانه های انگلیسی کار کرد. آلبوم او با عنوان «هرگاه، هرجا» منتشر شد. سرانجام آلبوم پنجم شکیرا به زبان انگلیسی با عنوان «سرویس رختشویی» در بیشتر کشورها منتشر شد. فروش آن بیش از 200 هزار رکورد در هفته اول بود.

-
فعالیت های ورزشی شکیرا
شکیرا از جمله نمایندگان رسمی باشگاه فوتبال بارسلونا است که برای طرح های خیریه تاسیس شده. او نماینده باشگاه بارسلونا در کشورها کلمبیا و آمریکا می باشد.
-
جوایز شکیرا
- 5 جایزه از جوایز موزیک ویدئوی ام تی وی
- 2 جایزه گرمی
- 8 جایزه از جوایز گرمی لاتین
- 7 جایزه موسیقی بیلبورد
- 18 جایزه از جوایز موسیقی لاتین بیلبورد است.
- او همچنین یک بار در گلدن گلوب نامزد شده است و بعد از گلوریا استفان، موفقترین خواننده زن لاتین، با فروش بین 50 تا 60 میلیون آلبوم است.
حقایق و حواشی شکیرا
-
شکیرا بعد از طلاق

این روزها عکسی از شکیرا با صورتی خندان همراه با مردی ناشناس درحال موج سواری در سواحل اسپانیا در فضای مجازی منتشر شده است، پسر شکیرا، میلان هم همراه آنهاست. شکیرا خواننده 45 ساله در این عکس چهره ای بدون آرایش دارد و زیبایی طبیعی اش در حال موج سواری را به نمایش می گذارد.
-
طلاق شکیرا و پیکه
بالاخره خبر طلاق شکیرا و پیکه کاملاً علنی و قطعی شد. شکیرا اعلام کرده است «ما با کمال ناراحتی تایید میکنیم که در حال جدایی هستیم. به خاطر حفظ شرایط مناسب برای فرزندانمان که اولویت ما هستند، از همه میخواهیم که حریم خصوصی ما را حفظ کنند. از شما برای درکی که دارید سپاسگزاریم.» گفته ها حاکی از آن است که پیکه به شکیرا خیانت کرده و شکیرا دیگر حاضر به ادامه زندگی با پیکه نیست. شکیرا تصمیم گرفته از پیکه جدا شود و پس از جدایی، قصد دارد اسپانیا را ترک کند. او همچنین میخواهد فرزندان خود، ساشا و میلان را نیز با خود ببرد. اما پیکه با این تصمیم شکیرا موافق نیست. برخی از رسانه ها اعلام کرده اند پیکه با مادر یکی از هم تیمی های خود در ارتباط است و برخی دیگر می گویند با دختری 20 ساله ارتباط دارد.
-
علت دعوای شکیرا با پیکه
به تازگی مصاحبه ایی از شکیرا منشتر شده که در آن به دلایل اختلافش با پیکه اشاره می کند. شکیرا می گوید به دلیل فرهنگ و تفاوت ساعت کلمبیا و اسپانیا، مشکلات زمانی دارند و گاهی جر و بحث می کنند. شکیرا در این مصاحبه گفت در برخی اوقات مفهوم زمان را از دست می دهد و پس از آشنایی با پیکه، وقت شناس تر شده است.
شکیرا که با جرارد پیکه بازیکن سرشناس اسپانیایی تیم بارسلونا ازدواج کرده و اکنون صاحب دو فرزند به نامهای میلان و ساشا هستند بارها زندگی شان سوژه رسانه ها شده است، از جمله جدایی آنها در ماه سپتامبر 2017 که اقوام شان این موضوع را تایید کردند. البته ازدواج آنها هنوز رسمی نشده است. هنوز هم شایعاتی درباره طلاق شکیرا و پیکه در شبکه های اجتماعی وجود دارد.
شکیرا در مصاحبه ای اعلام کرد رابطه آنها مانند زوج هاست و برای زندگی مشترک نیازی به یک تکه کاغذ برای ازدواج رسمی ندارند. اما بعد از 11 سال از همسر اول خود (آنتونیا د لا روآ) جدا شد، همسرش از او شکایت کرده و مبلغ 250 میلیون دلار را درخواست کرد. او ادعا میکرد بران نوشتن ترانه های شکیرا به او کمک می کرده و باید حق او را بدهد. اما دادگاه به نفع شکیرا رای داد.
شکیرا در دوبله کمپانی دیزنی فعالیت دارد. او در سال 2015 یکی از شخصیت های انیمیشن زوتوپیا را صداگذاری کرده است. او همچنین یکی از داوران شوی تلویزیونی The Voice بوده است.
در جام جهانی 2014 شکیرا آهنگی را با عنوان واکا واکا خوانده است که در سرتاسر جهان شنیده شد و طرفداران بسیاری پیدا کرد.
او همچنین برند محصولات آرایشی خود را با نام S by Shakira در سال 2010 راه اندازی کرد. محصولات برند او شامل عطر، بادی اسپلش و لوشن است.
بخاطر محبوبیت شکیرا، مجسمه ای از او را در سال 2008 ساختند و در شهر بارانکیلای کلمبیا نصب کردند.
باراک اوباما رئیس جمهور امریکا، شکیرا خواننده پاپ امریکا را به عنوان مشاور آموزشی کاخ سفید انتخاب کرد. از جمله دلایل انتخاب شکیرا به این مقام کارهای انسان دوستانه وی از جمله کمک در آموزش کودکان نیازمند، است.
بر اساس یاهو، تک آهنگ ” Hips Don’t Lie ” شکیرا، پرفروش ترین آهنگ دهه 2000 اسـت.
مشخصات ظاهری شکیرا
رنگ مو | قهوه ای |
رنگ چشم | میشی |
قد | 157 |
وزن | 53 |
اطلاعات تماس شکیرا
گالری تصاویر شکیرا









