زمان مطالعه: 6 دقیقه
نقد فیلم سینمایی طبقه ی حساس (طبقه ی هساث)

نقد فیلم سینمایی طبقه ی حساس (طبقه ی هساث)

فیلم «طبقه هساث»(طبقه حساس) به کارگردانی کمال تبریزی از پنجشنبه 15 اسفند سال 92 به سرگروهی سینما استقلال،...

فیلم «طبقه هساث»(طبقه حساس) به کارگردانی کمال تبریزی از پنجشنبه 15 اسفند سال 92 به سرگروهی سینما استقلال، اکران نوروزی خود را آغاز کرد. برای این فیلم هر دو نام «طبقه حساس» و «طبقه هساث» استفاده می شود.
فیلم «طبقه هساث»(طبقه حساس) در سی و دومین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و توانست نامزد بخش های جلوه های ویژه بصری ، بهترین موسیقی متن ، بهترین فیلم نامه شود و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد را برای بازی رضا عطاران دریافت کند.
کمال تبریزی به روزنامه قانون درباره فیلم «طبقه هساث» گفت: فضای کارهای قبلی ام در کل کمدی و شاد بود ولی در اینجا فضایی تلخ و جدی وجود دارد که با فضای کمدی فیلم تلفیق شده است.
پیمان قاسم‌خانی در خصوص کمدی بودن این فیلم گفت: ژانر فیلم ما کمدی نیست و هر چه فیلم جلوتر می‌رود تیره وتار می‌شود اما رضا عطاران به قدری بانمک است که وقتی جمله عادی هم می‌گوید مردم می خندند.

خلاصه فیلم «طبقه هساث»(طبقه حساس):

مردی بعد از مرگ همسرش که او را در یک قبر دو طبقه دفن می‌کند اما پس از مدتی که سر مزار می‌رود متوجه می‌شود مردی غریبه در طبقه دوم دفن شده است.

 

عوامل فیلم «طبقه هساث»(طبقه حساس) :

کارگردان: کمال تبریزی/ تهیه کننده: جواد نورزبیگی/ فیلم‌نامه‌: پیمان قاسم‌خانی/ مدیر فیلمبرداری: علی تبریزی/ صدابردار: مهران ملکوتی/ انتخاب بازیگران و بازیگردان: حبیب رضایی/ طراحی گریم: سودابه خسروی/ طراح صحنه و لباس: سارا سمیعی/ عکاس: زهرا مصفا
بازیگران: رضا عطاران، پانته‌آ بهرام، ‌آزاده صمدی، سوگل قلاتیان، عرفان ناصری، هوتن شکیبا، بهاره رهنما، ‌پیمان قاسم‌خانی،‌ بهادر مالکی، محمد بحرانی، کاظم سیاحی، لیلی فرهاد‌پور، حسین افشار، نادر فلاح و محمدرضا فروتن

حاشیه های فیلم «طبقه هساث»(طبقه حساس):

رضا عطاران بعد از گرفتن سیمرغ بهترین بازیگر مرد گفت: این سیمرغ متعلق به من نیست. زیرا رای هیئت داوران جشنواره فجر انتخاب نوید محمد زاده به عنوان بهترین بازیگر مرد جشنواره بوده به همین خاطر این جایزه را متعلق به ایشان می دانم نه خودم. همین.
در نشست خبری فیلم «طبقه هساث»، رضا عطاران گفت: "مدتی پیش یکی از منتقدان گفته بود عطاران برای اینکه مردم را بخنداند حاضر است شلوارش را هم پایین بکشد و من الان به جای رسیدم که حاضرم این کار را بکنم زیرا نیاز جامعه ما احساس شادی است." این صحبت او باعث حواشی بسیار و واکنش های متفاوت شد.
جواد شمقدری در ارتباط با اکران فیلم «طبقه هساث» گفته است: من فیلم را به شکل نسخه ای که در جشنواره به نمایش درآمد، برای عموم خانواده ها مناسب نمی بینم و به نظرم باید یک سری اصلاحاتی در آن لحاظ شود.
ابتدا نام فیلم «قبر دو طبقه» بود و بعد به «طبقه هساث»(طبقه حساس) تغییر کرد.

در ابتدا قرار بود پرویز پرستویی نقش اصلی را بازی کند ولی به علت تاخیر شروع پروژه منتفی شد.

رضا عطاران در فیلم «طبقه هساث» نفش اصلی را برعهده دارد که 15سال از او بزرگتر است.

بهاره رهنما: با توجه به نوع نگاه فیلم‌نامه به رابطه‌ی زناشویی و زندگی هنگام خواندن فیلم‌نامه گریه‌ام گرفت.

تغییر مدل حرکت دوربین و رنگ را بنا به گفته علی تبریزی در فیلم «طبقه هساث» داریم.

پیمان قاسم خانی درارتباط با نقش کوتاهش در فیلم «طبقه هساث» به روزنامه قانون گفت: پیشنهاد حبیب رضایی را به صورت دوستانه برعهده گرفتم اما گریم خاص و خوابیدن در قبر، مقولاتی بود که روند کار را سخت میکرد.

آزاده صمدی درارتباط با انتخاب این فیلم گفت: نام کمال تبریزی کافی است که آدم مطمئن باشد دارد کار درستی می‌کند. این فیلم یک طنز موقعیت است و پیش از این تجربه بازی در این‌طور نقشی در کارنامه‌ام نداشتم.

مشاور اقتصاد فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل شرکت پویا مهر، سرمایه‌گذار فیلم «طبقه هساث» به کارگردانی کمال تبریزی است.

حبیب رضایی، بازیگردان فیلم «طبقه هساث» در نشست خبری این فیلم گفت: اگر عطاران نبود ساخت «طبقه هساث» غیرقابل تصور می‌شد.

با وجود اینکه که ژانر فیلم کمدی است اما باید مد نظر داشت که با وجود چهره هایی چون رضا عطاران و الگو برداری ناخودآگاه مخاطبین از انجام کارهای مشابه به شخصیت های مشهور و نزدیک شدن باورهای مخاطبین به آن شخصیت ها ، بایستی به یاد آورد که اجتناب از برخی دیالوگ ها و افعال ، لازمه ی رسیدن به هدف والای فیلم سازی بعنوان یک بخش مهم و پر مخاطب از مجموعه ی فرهنگی کشور است .
هدف از نگار ش این مطلب جلوگیری از مساءل حقوقی افواهی و تذکر نکته های مغفول حقوقی و افعالی که شارع مقدس حرمتی برای آن قاءل است می باشد. 

 

طلاق بعد از فوت

رابطه زوجیت به سبب فوت هریک از زوجین و یا موارد فسخ نکاح و طلاق از بین میرود؛هریک از اسباب فوق به تنهایی موجب انحلال نکاح میگردد و طلاق دادن زوجه پس از فوت وی موضوعا منتفی می باشد.
با توجه به این امر که طلاق به معنی اعم که شامل انواع آن میگردد طبق قانون ( ماده 24 قانون حمایت خانواده مصوب 1391) منوط به صدور حکم از سوی دادگاه و نیازمند به رسیدگی این مرجع قضایی می باشد، فلذا در فرض فیلم که در بستر بیماری و در محلی چون بیمارستان سردفتر ازدواج و طلاق حاضر شود و طلاق را بدون طی مراحل قانونی آن و دادرسی دادگاه ثبت کند امری خلاف واقع و غیر حقوقی است.  

نبش قبر

حرام بودن نبش قبر فی الجمله مسلم است و در این زمینه اجماع فقها در فریقین شیعه و سنی وجود دارد .
به تعبیر علامه حلی نبش قبر هتک حرمت مرده محسوب میگردد و با استناد به روایت پیامبر اسلام (ص)که میفرماید : حفظ حرمت مرده مانند حرمت زنده واجب است ، این عمل را نوعی بی احترامی تلقی کرده و تا آنجا پیش میرود که حتی در مواردی که میت کفن نشده و یا بدون نماز میت دفن شده باشد نیزنبش قبر را مجاز نمیداند .
امروزه نبش قبر تنها در موارد بسیار نادر ، آن هم در موارد جنایی و اصولا به علت نقص تحقیقات پزشکی قانونی صادر میگردد .
علاوه بر بحث حرمت نبش قبر ، این فعل از نظر قانونی از جمله جرایم علیه اشخاص محسوب گردیده و برای فاعل این جرم مجازات حبس تا یک سال در نظر گرفته شده است .( ماده 634 کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 )
نبش قبر مسلمان جهت انتقال به مشاهد مشرفه نیز بحثی است که غالب فقها نظر به عدم جواز آن داده اند و به قیاس اولویت نبش قبر جهت انتقال به آرامگاه خانوادگی به علت اینکه یک مرد در طبقه بالای آن دفن شده قابلیت بحث ندارد .
و در ادامه لازم به ذکر است که فاصله بین طبقات یک قبر هم اندازه فاصله قبر کناری در آرامگاه ها است و تفاوتی بین میزان فاصله ی آن ها نیست ، فلذا با این فرض علتی برای نبش قبر از نظر عقلی و یا حتی علتی که نبّاش قبر مطرح میکند ( غیرت ! ) وجود ندارد . 

 

رشوه به قاضی

دیالوگ " دسته چکم رو بیار میخوام از دربان تا اون بالا رو بخرم " نا خودآگاه باعث این تصور د ر ذهن بیننده ی فیلم می شود که دستگاه قضا که مجری عدالت در جامعه است و از حساس ترین ارکان هر حکومتی است در مقابل قشر ثروتمند جامعه ناتوان و شکننده است و با دسته چک این قشر از جامعه ،عدالت در کار نخواهد بود و به راحتی رای به نفع آنان صادر خواهد شد .
و یا با یک تماس تلفنی می توان با وعده پرداخت رشوه به مقام قضایی که مجازات سنگینی در قانون برای آن پیش بینی شده است ( ماده 3 قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس ، ارتشا و کلاهبرداری مصوب 1367 ) روند رسیدگی و سرعت دادرسی را تغییر داد .
این موارد باعث بی احترامی به مقام کارکنان قضایی و قضات محترم که در مظان اتهام اخذ رشوه هستند میشود و باعث تلقین ناخواسته این شاءبه به مخاطبان فیلم میگردد .
این ها همگی در حالی است که نقش اول فیلم ( آقای کمالی ) از قشر ِمتعصب نسبت دستورات شارع منجمله بیرون نبودن گیسوان دخترانش است ، لیکن در مقام اعمال دیگرش همچون رشوه دادن به قاضی - که در احادیث وارده در ردیف کفر به خداوند متعال و باعث دور ماندن از رحمت الهی است – و نبش قبر راه ناصوابی را در پیش می گیرد ..

نظر خود را درباره «نقد فیلم سینمایی طبقه ی حساس (طبقه ی هساث)» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره نقد فیلم سینمایی طبقه ی حساس (طبقه ی هساث) فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.