
آتش گرفتن 3 اتوبوس اسکانیا در یک روز
1393/01/26
آسمونی : آتشسوزی سه دستگاه اتوبوس اسکانیا از صبح دیروز بیش از هشت مجروح بر جای گذاشت.
سرهنگ صمد اسفندیاری، معاون عملیات پلیسراه کشور، گفت: ساعت یک بامداد روز یکشنبه در کیلومتر 35 محور جیرفت به کرمان داخل تونل بهمن دو دستگاه اتوبوس اسکانیا که هر دو در مسیر جنوب به شمال و از مبدا زاهدان به مقصد بندرعباس در حال حرکت بودند، به علت بیاحتیاطی از جانب اتوبوس عقبی و به دلیل عدم رعایت فاصله طولی از قسمت جلو با اتوبوس جلویی برخورد کرد. وی افزود: پس از این برخورد هر دو اتوبوس دچار حریق شدند که قبل از فراگیری دامنه آتشسوزی، مسافران سریعا از اتوبوسها تخلیه شدند اما این حادثه سه مجروح بر جای گذاشت. براساس گزارشهای پلیس سوختگی اتوبوسها بیش از 90 درصد است و حتی آتش گرفتن آنها موجبشده بخشی از دیوارههای تونل بهمن تخریب شود و این تونل نیز همچنان مسدود است.
آتشسوزی دوم در اردبیل
وی به آتشسوزی یک اتوبوس اسکانیای دیگر در استان اردبیل اشاره کرد و گفت: ساعت 3:45 یکشنبه در مسیر جنوب به شمال محور سرچم به اردبیل در کیلومتر 95 یک دستگاه اتوبوس اسکانیای مدل 86 با 31 سرنشین در حال حرکت بود که با مشاهده آثار و استشمام بوی دود توسط مسافران و راننده، راننده اتوبوس خودرو را در منتهیالیه سمت راست متوقف کرد و مسافران توسط راننده تخلیه شدند. معاون عملیات پلیس راه کشور افزود: به علت ازدحام مسافران در هنگام پیاده شدن و عجله و شتاب آنها در این حادثه چهار نفر مجروح شدند که دو نفر از آنها هماکنون در بیمارستان بستری و سه نفر نیز به صورت سرپایی درمان شدند.
وی با تاکید بر اینکه علت هر دو مورد آتشسوزی اتوبوسهای اسکانیا توسط کارشناسان پلیس راهور و آتشنشانی شهرهای مربوطه در حال بررسی است، افزود: در مورد اتوبوس اسکانیای آتش گرفته در محور اردبیل برابر اظهارات شهود و راننده اتوبوس آتشسوزی از قسمت موتور و انتهای اتوبوس آغاز شده است. وی از اعزام تیم ویژه بررسی علل آتشسوزی اتوبوسهای اسکانیا به صحنه هر دو حادثه خبر داد و گفت: بدیهی است در صورت مشخص شدن قطعی علت آتشسوزی این اتوبوسها، مراتب جهت اطلاع عموم منتشر خواهد شد.
اسکانیا خودرویی که آتش میگیرد و قربانی
از چند ماه پیش آتشسوزیهای پیاپی اتوبوسهای اسکانیا به یکی از دغدغههای مردم و مسئولان تبدیل شده است. دقیقا وقتی که حادثه تلخ آتشسوزی اسکانیا در بزگراه تهران قم رخ داد و 44 نفر در آن حادثه فوت کردند، جامعه هم نسبت به این موضوع حساس شد. کارشناسان و مسئولان راهنمایی و رانندگی گفتند باتری این خودروها کنار مخزن سوخت قرار گرفته است و باعث آتشسوزی میشود.
آتشسوزیهای دنبالهدار
سوانح مربوط به اتوبوسهای اسکانیا به این چند مورد محدود نمیشود. در یک سال گذشته که جامعه به این موارد حساس شده مطبوعات و رسانهها هم به پوشش اخبار حوادث اسکانیا پرداختهاند که اگر تیتروار بخواهیم به این حوادث اشاره کنیم به چنین اخباری برمیخوریم:
- واژگونی خونین اسکانیا در محور همدان- ساوه، آتشسوزی اسکانیا در مسیر قزوین، واژگونی اسکانیا در اتوبان قم، تصادف خونین اسکانیا در قزوین و...
هیولای آتشین
آبانماه پارسال معاون فنی مهندسی و خدمات ترافیکی پلیس راهور ناجا از تعیین ضربالاجلی برای شرکت تولیدکننده این اتوبوسها خبر داد که بر این اساس شرکت عقابافشان تا بهمنماه سال 92 ملزم شد تمام معایب و نواقص فنی اتوبوسهای اسکانیا را رفع کند. همچنین اسفند پارسال سخنگوی کمیسیون عمران مجلس از تشکیل جلسه کمیسیون متبوعش با وزرا و مسوولان وزارتخانههای راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت و مدیران شرکت اسکانیا خبر داد.
به گفته حامد قادرمرزی این جلسه برای حل معضل آتشسوزی این اتوبوسها و بررسی استفاده از لوازم یدکی بیکیفیت از سوی شرکت تولیدکننده آنها برگزار شده است.
حال اما در نخستین ماه سال 93 تنها در یک روز سه اتوبوس اسکانیا آتش گرفتهاند. شاید بتوان نتیجه گرفت که اقدامات انجام شده حداقل هنوز به نتیجه نرسیدهاند. باید منتظر ماند و دید که مسئولان برای این اتوبوسهای غیرایمن چه تصمیمی میگیرند تا این هیولای آتشین اینچنین با جان مسافران بازی نکند.