زمان مطالعه: 4 دقیقه
زندگینامه سعید جلیلی

زندگینامه سعید جلیلی

صلاحیت سعید جلیلی روز 4 خرداد 1400 ازسوی شورای نگهبان برای نامزدی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری احراز شد.

سعید جلیلی سیاستمدار اصولگرا و دیپلمات ارشد ایرانی است.

او عضو شورای راهبردی روابط خارجی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نماینده و از نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی ایران (حضرت آیت‌الله‌العظمی سید علی حسینی خامنه‌ای) در شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران است.

سعید جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 ایران نیز ثبت‌نام کرد و صلاحیت وی توسط شورای نگهبان احراز گردید.

در ادامه با آسمونی باشید تا با سعید جلیلی آشنا شوید.

زندگینامه سعید جلیلی
زندگینامه سعید جلیلی

سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌ نام کرد.

بیوگرافی سعید جلیلی

saeed-jalili
saeed-jalili

سعید جلیلی 15 شهریور 1344 در شهر مشهد به دنیا آمد.

پدر وی محمدحسن جلیلی معلم و مدیر دبستان نواب صفوی ناحیه یک مشهد و دانش‌آموخته زبان فرانسه و اهل بیرجند و مادر وی آذری و اهل اردبیل است.

او در سال 1371 و پس از دریافت فوق لیسانس با فاطمه سجادی ازدواج کرد. فاطمه سجادی پزشک عمومی است این زوج دارای یک فرزند پسر به نام سجاد هستند که در دبیرستان تحصیل می‌کند. وی تا سال 1384 ساکن کرج بود.

سعید جلیلی تحصیلات ابتدایی تا دانشگاه را در مشهد و تحصیلات دانشگاهی خود را تا مقطع دکتری معارف اسلامی علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق به پایان رسانده و در دانشگاه امام صادق به تدریس «دیپلماسی پیامبر» می‌پردازد.

جلیلی سابقه تدریس در دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف را هم دارد.

جلیلی در زمان جنگ هشت‌سالهٔ ایران و عراق از دبیرستان تا دوران دانشجویی بارها در جبهه‌های جنگ حضور یافت.

در دی ماه سال 1365 دیده‌بان تیپ 21 امام رضا خراسان بود که در عملیات کربلای 5 پایش زخمی شد و در بیمارستان صحرایی منطقهٔ شلمچه در پیِ نبود امکانات و وضعیت اورژانسی، پای راست خود را از دست داد.

پس از آن نیز در قسمت تدارکات لشکر حضور یافت.

پیشینه اجرایی سعید جلیلی

زندگینامه سعید جلیلی
زندگینامه سعید جلیلی

1370: رئیس اداره بازرسی وزارت خارجه
1376: معاون ادارهٔ اول آمریکا در وزارت خارجه
1379: مدیر بررسی‌های جاری دفتر رهبری
1384: معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
1386: دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران
1387: نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی (سمت کنونی)
1392: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام (سمت کنونی)
1393: عضو شورای راهبردی روابط خارجی (سمت کنونی)

سعید جلیلی در وزارت امور خارجه

saeed-jalili
saeed-jalili

سعید جلیلی سابقه‌ای 18 ساله در وزارت امور خارجه دارد.

او سال 1368 وارد وزارت امور خارجه شده و در 26 سالگی به ریاست ادارهٔ بازرسی وزارت امور خارجه برگزیده می‌شود و تا سال 1375 در ریاست این اداره باقی می ماند.

پس از آن، تا سال 1376 که سید محمد خاتمی به ریاست‌جمهوری می‌رسد، به‌عنوان معاون ادارهٔ اول آمریکا در وزارت امور خارجه فعالیت می‌کند.

پس از آنکه این مسولیت از او گرفته شد، به عنوان مدیر بررسی‌های جاری دفتر رهبری انتخاب شد. تا اینکه در دولت محمود احمدی‌نژاد به وزارت امور خارجه بازگشت و به‌عنوان معاون اروپا و آمریکا به فعالیت پرداخت. در این مدت، به‌همراه علی لاریجانی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، در برخی مذاکرات با خاویر سولانا حضور داشت.

در مهر 1386، غلامحسین الهام، سخنگوی دولت محمود احمدی‌نژاد، با اعلام خبر استعفای علی لاریجانی، سعید جلیلی را به‌عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی معرفی کرد.

پس از آن، حضرت آیت‌الله‌العظمی سید علی حسینی خامنه‌ای در تاریخ هشتم تیرماه 1387، طی حکمی وی را نمایندهٔ خود در شورای عالی امنیت ملی معرفی کرد.

اوج و شاخص فعالیت چند ساله جلیلی در شورای عالی امنیت ملی، موضوع مذاکرات هسته‌ای است که در دوران مسئولیت او سه قطعنامه در شورای امنیت علیه ایران ظرف بازه زمانی اسفند 1386 تا خرداد 1389 تصویب شد و به قرار دادن ایران ذیل فصل 7 ماده 41 منشور ملل متحد در قطعنامه 1929 منجر شد؛ یعنی شناسایی ایران به عنوان یک کشور مخل و تهدیدکننده صلح و امنیت جهانی با تأکید بر این نکته که نفس انجام مذاکره، یعنی نوعی تعامل با دیگران و در اینجا جامعه بین‌الملل و پذیرش نقش و جایگاه دو طرف در تحولات جهانی است، در نتیجه اگر تعاملی از طرف تیم مذاکره‌کننده به سرپرستی آقای جلیلی انجام می‌شد طبق اصول مذاکرات قابل پذیرش بود.

نحوه اعمال فصل 7 منشور سازمان ملل به مراتب و مدارجی است، بدین صورت که ابتدا ماده 40 اعمال شده و در صورت عدم کفایت ماده 41 که تحریم‌های سیاسی و اقتصادی است به کار گرفته می‌شود، و در صورت تخطی از تحریم‌های این ماده، بند 42 که شامل اجازه حمله نظامی است، با رأی اعضا انجام می‌شود.

در 19 شهریور 1392 با حکم حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، علی شمخانی جایگزین سعید جلیلی شد و به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب گشت.

انتخابات ریاست‌جمهوری ایران 1392

سعید جلیلی در تاریخ 21 اردیبهشت 1392، آخرین روز ثبت نام انتخابات ریاست‌جمهوری ایران (1392)، با حضور در وزارت کشور، به‌منظور کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت نام کرد.

وی پس از ثبت نام در جلسه مطبوعاتی شرکت نکرد.

صلاحیت سعید جلیلی روز 31 اردیبهشت 1392 ازسوی شورای نگهبان برای نامزدی یازدهمین دورهٔ انتخابات ریاست‌جمهوری احراز شد.

شعار وی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 «حیات طیبه» بود.

سعید جلیلی با کسب 4628120 رأی برابر 11٫36٪ آرای ماخوذه و 8٫26٪ از واجدین شرایط پس از حسن روحانی و محمدباقر قالیباف سوم شد.

انتخابات ریاست جمهوری ایران 1396

سعید جلیلی که یکی از نامزدهای احتمالی به حساب می‌آمد در انتخابات ثبت‌نام نکرد و در بیانیه‌ای اعلام کرد: «با تمرکز ویژه بر «موضوعیت» انتخابات و نه صرفاً طریقیت آن برای کسب قدرت، در این فرایند فعالانه حضور خواهم داشت»

در تاریخ 3 اردیبهشت 1396 جلیلی حمایت خود را از سید ابراهیم رئیسی اعلام کرد و سه روز بعد در همایش انتخاباتی رئیسی حاضر شد و سخنرانی کرد.

انتخابات ریاست جمهوری ایران 1400

سعید جلیلی در تاریخ 25 اردیبهشت 1400، آخرین روز ثبت نام انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، با حضور در وزارت کشور، به‌ منظور کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت نام کرد.

صلاحیت سعید جلیلی روز 4 خرداد 1400 ازسوی شورای نگهبان برای نامزدی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری احراز شد.

نظر خود را درباره «زندگینامه سعید جلیلی» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره زندگینامه سعید جلیلی فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.