مهاجرت به آمریکا و کانادا
کد مطلب:  51506 
درج نظر
درج نظر
زمان مطالعه: 3 دقیقه
گزارشی از دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر

گزارشی از دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر

گزارشی از دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر
زمان مطالعه: 3 دقیقه

گزارشی از دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر-Report from the 12th Fajr Visual Arts Festival
گزارشی از دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر-Report from the 12th Fajr Visual Arts Festival

گزارش از مرجان دلپسند اختصاصی آسمونی

با استناد به فراخوان دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر (طوبای زرین)  از مورخ (29 بهمن لغایت 5 اسفند) سال جاری با رویکرد " گفتگوی هنرها ؛ آفرینش نوین با نگاهی بین رشته ای " منتشر شده است ؛ که به عنوان عنصری مولد - در جستجوی امکاناتی تازه در ارتباط میان رسانه های متفاوت هنری - عمل می کند. مکان برگزاری این جشنواره "موسسه فرهنگی و هنری - پژوهشی صبا" - واقع در خیابان ولیعصر - طالقانی ، جنب سینما فلسطین - می باشد. طراح پوستر دوازدهمین دوره جشنواره تجسمی "کیانوش غریب پور " می باشد. مدعوین این جشنواره شامل( هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی ایران ، دانشجویان و دانشگاهیان ، انجمن های هنری ، نگارخانه ها و هنرمندان  فعال شخصی آثار هنری و ...) می باشند. طبق اعلام شورای سیاستگذاری جشنواره تجسمی فجر ، این جشنواره در (10) رشته هنری که شامل موارد ذیل می باشد : (تصویرسازی، خوشنویسی، سرامیک، عکاسی، کاریکاتور و کارتون، طراحی گرافیک، مجسمه، نقاشی، نگارگری، رسانه های جدید (سه رسانه ویدئو آرت، پرفورمنس آرت و چیدمان) برگزار می شود. موضوع این جشنواره طبق فراخوان منتشر شده در رسانه های عمومی "آزاد" بوده است . سایت مربوط به این جشنواره به نشانی( www.ivafestival.ir ) می باشد. بخش جدیدی که به این جشنواره در دوازدهمین دوره جشنواره تجسمی فجر اضافه شده است که شامل " عکاسی و هنرهای جدید"بوده است. در هر رشته از بخش های این دوره از جشنواره تجسمی فجر نیز بر اساس آرا هیات داوران ، به یک نفر برگزیده ،" لوح افتخار و  جایزه نقدی" اهدا خواهد شد. به تمامی هنرمندان راه یافته به جشنواره تجسمی فجر نیز "گواهی شرکت و کتاب جشنواره " اهدا خواهد شد.

تمامی هنرمندان راه یافته به این جشنواره نیز به عضویت" موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر" درخواهند آمد. دبیر این جشنواره (ابراهیم حقیقی) ، دبیر هنری (جمال عرب زاده ) ، دبیر اجرایی(عبدالرحیم سیاهکارزاده) ، مدیر بخش پژوهش (کامبیز موسوی اقدم)، مدیر هنری(کیانوش غریب پور)، مدیر برگزاری(سید حسین محمدپور)، مدیر ارتباطات و رسانه (سعید اسلام زاده) می باشند. بخش های جشنواره تجسمی فجر در دوازدهمین دوره اش شامل : نمایش آثار برگزیده جشنواره "طوبای زرین" شامل: ( تصویرسازی، خوشنویسی، سرامیک ، طراحی گرافیک ، عکاسی، کاریکاتور و کارتون ، مجسمه ، نقاشی ، نگارگری، رسانه های هنری جدید) ، بخش ویژه ( یادمان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی ، یادمان جان باختگان پرواز" 752" هواپیمای اوکراین ) ، چارخونه(گفتگوی هنر عکاسی در استان ها) ، چارسوی هنر (نمایش آثار نگارخانه های منتخب ایران) می باشند .

در بازدیدی که از این جشنواره به عمل آمده است آثار ارائه شده به این دوره از جشنواره  به موضوعاتی هرگز قبیل (موضوعات روز اجتماعی و مشکلاتی مردم و حوادث اخیر ایران  با زبان هنر و ...) ، به شیوه ای متفاوت و با زبان هنر و به شیوه ای نمادین پرداخته شده است . برای مثال در بخش کاریکاتور و کارتون می توان به آثارهنرمندانی از جمله "سید محمد جواد طاهری ، سپیده فرامرزی، محمد حسین اکبری سیستانی، محمود آزاد نیا و ..." از شهرهای( بابل ، بندر انزلی، جهرم ، مشهد و ...) با موضوعاتی تازه که اخیرا درجامعه کنونی ایران اتفاق افتاده است ؛ اشاره نمود. در بخش طراحی گرافیک می توان به آثار هنرمندانی از جمله " محمدرضا ایزدی ، حامد هاشمی ، سارا رشیدیان ، مصطفی بیگ لو ، علی رضا دانایی فر، مسعود آقایی و ... " از شهرهای( تهران ، اصفهان، یزد، قم ، ساری، شهریار و ...) در حیطه موضوعاتی مانند (طراحی پوستر های فیلم و نمایش ، تغییرات اقلیمی و ... )اشاره نمود . در بخش مجسمه و سرامیک نیز می توان به آثار هنرمندانی از قبیل " زهرا محسنی ، عبدالعظیم آذرخیل،  الهام شکری ، کاظم ابراهیمی ، حسین نخعی ، عارف رودباری ، معصومه روستا ، محمدرضا رحیمی و ..."  از شهرهای (تهران ، اصفهان، بیرجند و ... ) با موضوعات طبیعت ، کم آبی و مرگ زمین ،  مجسمه هایی برگرفته از مثل های قدیمی فولکوریک ، ساخت تندیس سردار قهرمان سردار سلیمانی - که قرار است در اختتامیه دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر رونمایی شود - و ..." اشاره نمود .

در دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر نیز به مثابه دیگر جشنواره های برگزار شده در سال 1398 ، فواید مربوط به افتتاحیه این دوره نیز به نفع مردم سیل زده سیستان و بلوچستان اهدا شود. یکی از نکات مثبت این جشنواره ، برجسته نمودن آثار خوشنویسی هنرمندان برجسته  ایرانی می باشد. آن هم در حالی که ایران را مهدهنر و خوشنویسی می دانند. همچنین در این دوره از جشنواره برای نخستین بار ،آثار بخش " طوبای زرین" - با نظر هنرمندانی که آثارشان در این دوره از جشنواره حضور دارد - به فروش می رسد.

مهاجرت به آمریکا و کانادا
: برای دریافت مشاوره درباره گزارشی از دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر فرم زیر را تکمیل کنید
واریز هزینه و دریافت مشاوره توسط آسمونی
نظر خود را درباره «گزارشی از دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر» در کادر زیر بنویسید :
4 + 8 = ?
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید