زمان مطالعه: 6 دقیقه
رفع ترک های پوستی

رفع ترک های پوستی

علائم کشیدگی و ترک های پوستی هم در مردان و هم زنان کاملا شایع است. اگر در حال گذار از نوجوانی به بلوغ هستید...
رفع ترک های پوستی
رفع ترک های پوستی


علائم کشیدگی و ترک های پوستی هم در مردان و هم زنان کاملا شایع است. اگر در حال گذار از نوجوانی به بلوغ هستید یا در حال مادر شدن، به هر حال ترک های پوستی برایتان بسیار ناخوشایند خواهد بود. ما در این مقاله از آسمونی روش های رفع ترک های پوستی را برای شما عزیزان بیان می کنیم.

رفع ترک های پوستی

استرچ مارک یا ترک پوست ایجاد شده و بدون رنگ و سایه مانند هستند. استرچ مارک معمولا روی شکم ایجاد می‌شود اما ممکن است روی ران‌ها، بالای بازو، باسن و سینه هم دیده شود.

گاهی استرچ مارک‌ها بخش وسیعی از بدن را می‌پوشانند. بارداری هم یکی از دلایل اصلی ایجاد ترک‌های پوستی است، اما افزایش یا کاهش وزن ناگهانی، رشد سریع، عوامل وراثتی، استرس و تغییراتی در وضعیت فیزیکی هم می‌توانند استرچ مارک ایجاد کنند.

پوست از سه لایه‌‌ی اصلی تشکیل شده است: اپیدرمیس (لایه‌ی بیرونی)، درمیس (لایه‌ی میانی) و هایپودرمیک (عمیق‌ترین لایه). ترک‌های پوستی وقتی که بافت همبند، بیش از ظرفیت انعطافی‌اش کشیده می‌شود، در لایه‌ی میانی پوست شکل می‌گیرند.

با کشیدگی پوست، کلاژن ضعیف شده و چرخه‌ی طبیعی تولید کلاژن، مختل شده و آسیب می‌بیند. در نتیجه نهایتا، اسکارهای ظریفی زیر لایه‌ی بیرونی پوست ایجاد می‌شود. این ترک‌ها در ابتدا به صورتی یا قرمز می‌زنند اما به مرور زمان، یک خط نقره‌ای رنگ نازک روی سطح پوست نمایان شده و استرچ مارک بوجود می‌آید.

مهمترین دلایل ترک های پوستی
  • بارداری
  • کاهش یا افزایش مفرط وزن در کوتاه مدت
  • رشد سریع (عموما در اندام نوجوانان)
  • اختلالات ژنتیکی (مانند سندرم اهلرز- دانلوس یا مارفان)
  • استفاده از مواد نیروزا (برای مدت طولانی)
  • استفاده مستمر از هورمون استروئید
  • حجیم شدن افراطی عضلات (عموما در ساق‌ها و بازوها)
ظاهرا عوامل زیادی به بروز ترک پوست مرتبط می‌باشد، اما آنها در کدام یک از نقاط بدن دیده می‌شوند؟

5 نقطه که این علائم شایع‌تر هستند عبارتند از:
  • ران‌ها
  • باسن
  • بازوها (عموما در اطراف زیر بغل)
  • سینه‌ها
  • شکم
گرچه در ابتدا علائم ترک پوست، بنفش رنگ هستند اما به مرور زمان کم‌رنگ و کم‌رنگ‌تر شده تا جایی که رنگ بنفش کاملا محو می‌گردد. اما متاسفانه، در بافت آن هیچ تغییری حاصل نمی‌شود. به یاد داشته باشید که این علائم هیچ‌گونه تهدیدی برای سلامت شما محسوب نمی‌شوند و در ضمن به درمان خاصی نیز نیاز ندارند.

استرچ مارک ممکن است باعث شود احساس خوبی نسبت به ظاهرتان نداشته باشید، اما خوشبختانه راهکاری طبیعی برای کمتر کردن یا از بین بردن این خطوط وجود دارد.

removing-skin-cracks
removing-skin-cracks


روغن کرچک یکی از روش های رفع ترک های پوستی

روغن کرچک که در درمان بسیاری از مشکلات پوستی کاربرد دارد ( چین و چروک، لکه‌های پوستی، جوش و ...)، می‌تواند برای درمان ترک‌های پوستی هم مفید باشد. کمی روغن کرچک روی ترک‌ها بمالید و با حرکات دورانی، 5 تا 10 دقیقه ماساژ دهید. دور ناحیه‌ی مورد نظر را با یک پارچه‌ی نخی نازک بپیچید و با کمک یک بطری آب گرم یا پَد حرارتی،  دست کم نیم ساعت به این قسمت کمی گرما دهید. این کار را به مدت یک ماه هر روز انجام دهید.

رفع ترک های پوستی
رفع ترک های پوستی


آلوئه‌ورا یکی از روش های رفع ترک های پوستی

آلوئه‌ورا یکی از درمان‌های بسیار خوب برای بسیاری از مشکلات پوستی است. خواص درمانگر و نرم‌کننده‌ی آن می‌تواند برای برطرف کردن استرچ مارک مفید باشد. می‌توانید ژل آلوئه‌ورا را مستقیما روی ترک‌ها بمالید و اجازه دهید 15 دقیقه بماند و سپس با آب ولرم آبکشی کنید. همچنین می‌توانید یک چهارم فنجان ژل آلوئه‌ورا را با روغن ِ 10 عدد کپسول ویتامین E و روغن ِ 5 عدد کپسول ویتامین A ترکیب کرده و آن را روی پوست بمالید و ماساژ دهید تا خوب جذب شود. این کار را هر روز تکرار کنید.

removing-skin-cracks
removing-skin-cracks


سفیده‌ی تخم مرغ یکی از روش های رفع ترک های پوستی

تخم مرغ سرشار از پروتئین است. برای درمان ترک‌های پوستی شما فقط به سفیده‌ی تخم مرغ نیاز دارید که حاوی اسیدهای آمینه و پروتئین است. سفیده‌ی دو عدد تخم مرغ را جدا کنید. ناحیه‌ی مورد نظر پوست‌تان را با آب تمیز کرده و سپس یک لایه‌ی ضخیم از سفیده‌ی تخم مرغ را با یک برس روی پوست بزنید. اجازه دهید سفیده کاملا خشک شود و سپس با آب سرد آبکشی کنید. سپس کمی روغن زیتون به پوست بزنید تا مرطوب شود. این کار را حداقل به مدت دو هفته هر روز انجام دهید.

رفع ترک های پوستی
رفع ترک های پوستی


آبلیمو یکی از روش های رفع ترک های پوستی

یک راه ساده‌ی دیگر برای محو کردن ترک‌های پوست، استفاده از آبلیموست. آبلیمو به طور طبیعی اسیدی بوده و برای درمان و کاهش استرچ مارک، آکنه و سایر اسکارا سودمند است. آبلیموی تازه را به آرامی با حرکات دورانی روی ترک‌ها بمالید و اجازه دهید دست کم 10 دقیقه پوست‌تان با آبلیمو خیس بخورد و سپس با آب گرم آبکشی کنید. همچنین می‌توانید مقدار مساوی اب خیار را با آبلیمو ترکیب کرده و آن را به پوست‌تان بزنید.

removing-skin-cracks
removing-skin-cracks


شکر یکی از روش های رفع ترک های پوستی

شکر سفید طبیعی یکی از بهترین درمان‌های ترک پوستی است. می‌توانید ازشکر برای لایه‌برداری پوست استفاده کنید. یک قاشق غذاخوری شکر خام را با کمی روغن بادام و چند قطره آبلیمو ترکیب کرده و آن را روی استرچ مارک‌های‌تان بمالید. چند دقیقه به آرامی ماساژ دهید، هر روز قبل از دوش گرفتن این کار را انجام دهید. این شیوه را یک ماه ادامه دهید تا ببینید که ترک‌ها روشن‌تر خواهند شد.

رفع ترک های پوستی
رفع ترک های پوستی


آب سیب زمینی یکی از روش های رفع ترک های پوستی

آب سیب زمینی حاوی ویتامین ها  و مواد معدنی است که رشد و ترمیم سلول‌های پوستی را بیشتر می‌کنند. یک برش نازک از سیب زمینی جدا کنید، آن را بردارید و چند دقیقه آن را به آرامی روی ترک‌ها بکشید. حتما باید نشاسته‌ی سیب زمینی روی ناحیه‌ی مورد نظر را بپوشاند. اجازه دهید خشک شود و سپس با آب ولرم آبکشی کنید.

removing-skin-cracks
removing-skin-cracks


یونجه یا آلفالفا یکی از روش های رفع ترک های پوستی

برگ‌های یونجه یا آلفالفا حاوی هشت اسید آمینه‌ی ضروری است که برای سلامت عمومی پوست مفید هستند. همچنین یونجه سرشار از پروتئین و ویتامین‌های E و K بوده که می‌توانند پوست را تغذیه کنند. کمی پودر یونجه را با چند قطره عصاره‌ی بابونه ترکیب کنید تا خمیری یکدست و نرم درست شود. خمیر را روی ترک‌ها ماساژ دهید و این کار را روزی دو تا سه بار تکرار کنید.

رفع ترک های پوستی
رفع ترک های پوستی


کره کاکائو یکی از روش های رفع ترک های پوستی

کره‌ کاکائو هم برای محو کردن ترک‌های پوستی بسیار موثر است. کره‌ کاکائو یک مرطوب کننده‌ی طبیعی بسیار عالی است که پوست را تغذیه کرده و ظاهر ترک‌ها را محوتر می‌کند. کره کاکائو را روزی دو بار و به مدت چند ماه روی ترک‌ها ماساژ دهید. همچنین می‌توانید نصف فنجام کره کاکائو را با یک قاشق غذاخوری عصاره‌ی جوانه‌ی گندم، دو قاشق چایخوری موم رنده شده و یک قاشق چایخوری روغن هسته‌ی زردآلو و روغن ویتامین E ترکیب کرده و آن را گرم کنید تا موم ذوب شود. می‌توانید ترکیب حاصل را در ظرفی که هوا به آن نفوذ نمی‌کند در یخچال نگهداری کرده و روزی دو تا سه بار آن را به ترک‌های‌تان بمالید.

removing-skin-cracks
removing-skin-cracks


روغن زیتون یکی از روش های رفع ترک های پوستی

روغن زیتون حاوی مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌هایی است که مشکلات مختلف پوستی را درمان می‌کند، از جمله استرچ مارک. روغن زیتون بکر را کمی گرم کرده و روی ترک‌ها ماساژ دهید تا جریان خون در ناحیه‌ی مورد نظر بیشتر شده و خودتان ببینید که ترک‌ها چقدر کاهش پیدا می‌کنند. اجازه دهید روغن زیتون نیم ساعت روی پوست‌تان بماند تا ویتامین‌های A و D و E موجود در آن به خوبی جذب پوست‌تان شود. همچنین می‌توانید روغن زیتون را با سرکه و آب مخلوط کرده و به عنوان کرم شب از آن استفاده کنید تا هم پوست‌تان مرطوب بماند و هم لایه‌برداری شود.

رفع ترک های پوستی
رفع ترک های پوستی


آب یکی از روش های رفع ترک های پوستی

حفظ آب بدن کمک می‌کند تا پوست‌تان در برابر آسیب‌های گوناگون مصون بماند و بدن‌تان نیز سم‌زدایی شود. همچنین با نوشیدن آب فراوان، پوست‌تان نرمی و انعطاف خود را حفظ خواهد کرد. کارشناسان می‌گویند نوشیدن 8 تا 10 لیوان آب در روز، بهترین راه هیدراته نگه داشتن بدن است، اما باز هم بستگی به خودتان دارد. بهتر است از نوشیدن زیاد قهوه و چای و نوشابه‌های شیرین و گازدار اجتناب کنید. راهکارهای ارائه شده می‌توانند به شما کمک کنند ترک‌های پوست‌تان را محو کنید اما ممکن است کاملا برطرف نشوند. اگر این موضوع خیلی برای‌تان اهمیت دارد، حتما از پزشک متخصص جهت درمان مناسب و موثر کمک بگیرید.
نظر خود را درباره «رفع ترک های پوستی» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره رفع ترک های پوستی فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.