
رمضان، ماه انس با قرآن
ماه رمضان ماه نزول قرآن است. دوستداران قرآن در ماه رمضان بیش از هر وقت دیگری به کتاب الهی نزدیک میشوند و با خواندن آیات و آموختن نکات آن بهاری را در زندگی خود شروع میکنند. آسمونی در این بخش ثواب خواندن قرآن در این ماه را برای شما بیان میکند.
اهمیت قرائت قرآن و مراقبت در مورد کارها در ماه رمضان
-
روایت اول
در کتاب بحارالانوار از امام صادق (علیه السلام) از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) روایت شده که فرموند:
شهر رمضان شهر الله عزوجل، و هو شهر یضاعف الله فیه الحسنات، و یمحو فیه السئیات، و هو شهر البرکة، و هو شهر الانابة، و هو شهر التوبة و هو شهر المغفرة، و هو شهر العتق من النار، و الفوز بالجنة.
اءلا فاجتنبوا فیه کل حرام، و اءکثیروا فیه من تلاوة القرآن، و سلوا فیه حوائجکم، واشتغلوا فیه بذکر ربکم، و لایکونن شهر رمضان عندکم کغیره من الشهور، فان له عندالله حرمة و فضلا علی سائر الشهور، و لایکونن شهر رمضان یوم صومکم کیوم فطرکم.
-
ترجمه روایت شریفه
ماه رمضان ماه خدای عزوجل است و آن ماهی است که خداوند کارهای نیک را در آن دو چندان کند و بدیها را در آن محو سازد. ماه برکت و ماه انابه و بازگشت و ماه توبه و ماه آمرزش و ماه آزادی از آتش دوزخ و کامیابشدن به بهشت است.
هان که در این ماه از هر حرامی خودداری کنید و تلاوت قرآن را زیاد کنید و حاجات خود را بخواهید و به یاد پروردگارتان سرگرم باشید و ماه رمضان نزد شما نباید همانند ماههای دیگر باشد، چرا که برای این ماه در پیشگاه خداوند حرمت و برتری بر دیگر ماهها است، و نباید در ماه رمضان روز روزه شما مانند روز غیر روزه شما باشد.
-
روایت دوم
از امام هشتم (علیه السلام) روایت شده که فرموند:
الحسنات فی شهر رمضان مقبولة، والسیئات فیه مغفورة، من قراء فی شهر رمضان آیة من کتاب الله عزوجل کان کمن ختم القرآن فی غیره من الشهور، و من ضحک فیه فی وجه اءخیه المؤمن لم یلقه یوم القیامة الا ضحک فی وجهه، و بشره بالجنة، و من اءعان فیه مؤمنا اءعانه الله تعالی علی الجواز علی الصراط، یوم تزل فیه الاقدام، و من کف فیه غبضه کف الله عنه غضبه یوم القیامة، و من اءغاث فیه ملهوفا آمنه الله من الفراغ الاءکبر یوم القیامة، و من نصر فیه مظلوما نصره الله علی کل من عاداه فی الدنیا، و نصره یوم القیامة عند الحساب و المیزان. شهر رمضان شهر البرکة، و شهر المغفرة و شهر التوبه و شهر الانابة، من لم یغفر له فی شهر رمضان ففی اءی شهر یفغر له؟ فسلوا الله ان یتقبل منکم فیه الصیام، و لا یجعله آخر العهد منکم، و اءن یوفقکم فیه لطاعته و یعصمکم من معصیته، انه خیر مسؤول.
-
ترجمه روایت شریفه
نیکیها در ماه رمضان پذیرفته و بدیها در آن آمرزیده است. کسی که در ماه رمضان آیهای از کتاب خداوند بخواند همانند کسی است که در ماههای دیگر قرآن را ختم کرده و کسی که در این ماه به روی برادر ایمانی خود بخندد (و او را خوشحال کند) در روز قیامت او را دیدار نکند جز آنکه به روی او بخندد (و او را خوشحال کند) و به بهشت مژدهاش دهد و کسی که در این ماه به مؤمنی کمک کند، خدای تعالی در هنگام عبور بر صراط کمکش کند در آن روزی که گامها بلغزد و کسی که خشمش را در این ماه نگه دارد، خداوند خشمش را در روز قیامت از او باز دارد.
کسی که درمانده اندوهگینی را دستگیری نموده و نجات دهد، خداوند در روز قیامت او را از هراس بزرگ آن روز در امان دارد و کسی که ستمدیدهای را در این ماه یاری کند، خدایش در دنیا بر دشمنانش یاری دهد و در روز قیامت نیز هنگام حساب و در کنار میزان یاریش کند.
ماه رمضان ماه برکت، ماه رحمت، ماه مغفرت، ماه توبه و ماه انابه و بازگشت به درگاه الهی است. کسی که در ماه رمضان آمرزیده نشود در چه ماهی میخواهد آمرزیده شود؟ از خدا بخواهید در این ماه روزهتان را بپذیرد و [این سال را] آخرین سال عمر شما قرار ندهد و توفیق اطاعت خود را به شما دهد و از نافرمانیش شما را نگه دارد که به راستی خداوند بهترین کسی است که از او درخواست کنند.
-
روایت سوم
شیخ صدوق در کتاب معانی الاخبار و امالی به سندش از امام باقر (علیه السلام) روایت کرده که فرموند:
لکل شیء ربیع و ربیع القرآن شهر رمضان.
-
ترجمه روایت شریفه
هر چیزی را بهاری است و بهار قرآن ماه رمضان است.
-
روایت چهارم
از مجالس شیخ از امام صادق (علیه السلام) روایت شده که فرموند:
ان الشهور عندالله اثناعشر شهرا فی کتاب الله یوم خلق السماوات و الارض فغرة الشهور شهر الله شهر رمضان و قلب شهر رمضان لیلة القدر و نزل القرآن فی اول لیلة من شهر رمضان فاستقبل الشهر بالقرآن.
-
ترجمه روایت شریفه
به راستی که در کتاب خدا ماهها نزد خدا دوازده ماه است. روزی که خداوند آسمانها و زمین را آفرید، پس نور و روشنی ماهها ماه رمضان است و قلب ماه رمضان شب قدر است و قرآن در شب اول ماه رمضان نازل گشته، پس با قرآن از این ماه استقبال کن.