زمان مطالعه: 5 دقیقه
دکتر خوب روانپزشک

دکتر خوب روانپزشک

اگر قصد مراجعه به روانپزشک را دارید این بخش آسمونی را حتما مطالعه نمایید چرا که بهترین روانپزشکان تهران را...

اگر قصد مراجعه به روانپزشک را دارید این بخش آسمونی را حتما مطالعه نمایید چرا که بهترین روانپزشکان تهران را به شما عزیزان معرفی می کنیم همچنین اطلاعاتی در مورد شغل روانپزشک نیز گردآوری کرده ایم که دعوت می کنیم این مقاله را تا پایان مطالعه نمایید.

دکتر خوب روانپزشک
دکتر خوب روانپزشک

روانپزشکان به تشخیص، ارزیابی، درمان و پیشگیری از اختلالات رفتاری، عاطفی و ذهنی می پردازند.

به عبارت دیگر روانپزشک، (Psychiatrist) پزشکی است که متخصص تشخیص و درمان بیماری های روانی یا روان درمانی می باشد.

همه روانپزشکان برای سنجش و درمان بیماری های روانی آموزش می بینند. روانپزشکان و متخصصان بهداشت روانی تنها کسانی هستند که مرجعیت تجویز دارو برای درمان بیماری های روانی را دارند. برخی از روانپزشکان متخصص در کمک به گروه سنی ویژه ای می باشند، مانند روانپزشک کودکان، که درمان گروه سنی کودکان یا نوجوانان را بر عهده دارند.

تفاوت روانشناس، مشاور و روانپزشک

برخی از مردم گاهی روانپزشک را با روانکاو و روان شناس و یا مشاور اشتباه می گیرند. از نظر تحصیلی و فرایند آموزشی روان‌پزشک پیش از روانپزشک شدن باید از دانشکده پزشکی فارغ‌التحصیل شده و مدرک دکتری عمومی اخذ نموده و سپس آموزش بیماری های روانی را دیده و متخصص روانپزشک شود اما روانشناس و مشاور در رشته روانشناسی ابتدا نسبت به دریافت مدرک کارشناسی و سپس در مراحل بعدی کارشناسی ارشد و یا دکتری اقدام می کنند.

اما از نظر کار و وظیفه ای که هر یک از این متخصص ها انجام می دهند نظر دکتر غلامرضا میرسپاسی، نایب‌رئیس انجمن روانپزشکان ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران را مرور می کنیم :

" وقتی یک فرد با مشکلی برخورد می‌کند (مثلا یک مشکل تربیتی با فرزندش) ابتدا از یک دوست یا بزرگ‌تر نظرخواهی می‌کند و آن دوست بر اساس تجربه‌های محدودش نقطه نظراتی را مطرح می‌کند که می‌تواند مفید باشد یا نباشد. پس از آن، اگر فرد از آگاهی و بینش بهتری برخوردار باشد، به جای رفتن سراغ اعمال مضحک (مثل کف‌بینی و طالع‌بینی) سراغ اهل‌ فن می‌رود و مثلا سعی می‌کند با خواندن کتاب یا مقاله، مشکلاتش را حل کند. به طور مثال، در زمینه تربیت کودکان کتابی مطالعه می‌کند؛ و البته معمولا آن کتاب، کامل نیست و به طور اختصاصی برای ما تدوین نشده. در گام بعدی، فرد با یک مشاور تماس می‌گیرد؛ البته مشاوره تلفنی می‌تواند راهکار مفیدی باشد ولی چون تماس چهره به چهره وجود ندارد، احساس خوبی نیز تجربه نمی‌شود و معمولا کلی‌گویی‌هایی صورت می‌گیرد. از این‌رو فرد، قدم بعدی را برای رفتن نزد یک مشاور برخواهد داشت. مشاور هم سعی می‌کند راهکارهایی ارایه دهد و در صورتی که مشکل همچنان باقی بود فرد باید از یک روان‌شناس بهره بگیرید تا با بررسی مسایل و مشکلات و توانایی‌های منحصر به فرد او کاری ‌کند که بتواند راه‌ ساده‌‌ای را در زندگی‌ انتخاب کند.

حال پس از بررسی‌های همه ‌جانبه روان‌شناسی و ارایه راهکار‌های مناسب فرد متوجه شود که جایی از مغزش دچار مشکل شده‌ است. حالا باید نزد روان‌پزشک رفته تا با دریافت داروهای خاصی تنظیم هورمونی وضعیت عادی خود را به دست آورد و یا از یک متخصص مغز و اعصاب بخواهد او را معاینه کرده و در صورت لزوم، عمل جراحی انجام دهد تا فرد بتواند دوباره به روان‌شناس خود مراجعه کند.

آمار و ارقام و مشکلات موجود

 آمارها حاکی از آن است که 10 تا 14 میلیون نفر از مردم ایران حداقل یک بار در عمر خود مسائل روانی را به نوعی تجربه کرده‌اند. علی معین، رئیس کرسی یونسکو می‌گوید: براساس آمار سازمان WHO از هر 4 نفر در خانواده حداقل یک نفر دچار اختلالات روانپزشکی هستند و اعضای خانواده‌ها نیز معمولاً درگیر مشکلات بیماران می‌شوند.

اما علاوه بر مشکلات فرهنگی که در این زمینه در کشور وجود دارد و بیمار را از مراجعه به روانپزشک باز می دارد یکی دیگر از مشکلاتی که حوزه درمان‌های روانپزشکی با آن مواجه است، طولانی شدن مدت درمان‌هاست که در خیلی موارد باعث می‌شود بیماران درمان را رها کنند. کارشناسان اذعان دارند اغلب داروهای روانپزشکی تحت پوشش بیمه هستند ولی درمان‌های غیردارویی تحت پوشش بیمه نیستند و گاهی تصور می‌شود که جلسات غیردارویی که درمان بیمارهای روانی در آن اتفاق می‌افتد تنها گفت‌وگوی بین پزشک و بیمار است. در حالی که در این جلسات درمان صورت می‌گیرد. متاسفانه این جلسات غیردارویی که برای درمان بیماران صورت می‌گیرد هزینه‌های بالایی دارد که تحت پوشش بیمه‌ها نیستند.

وظایف و مسئولیت های روانپزشک



  • ارزیابی وضعیت ذهنی و فیزیکی بیماران برای تعیین ماهیت و حد اختلالات رفتاری، عاطفی و ذهنی
  • ارزیابی تاریخچه و سوابق پزشکی و روانپزشکی بیماران به منظور تشخیص بهتر بیماری و امکان تجویز بهترین درمان
  • انجام تست های مختلف برای تشخیص بیماری و یافتن بهترین راه درمان
  • تجویز دارو و برگزاری جلسات درمانی لازم تا بهبودی بیمار
  • همکاری با سایر متخصصان از جمله پزشکان، روانشناسان و... برای درمان همه جانبه بیمار تا رسیدن به بهبودی کامل او

دانش و مهارت های مورد نیاز



  • علاقه زیاد به دیگران و حل مشکلات آنها زیرا در صورت عدم علاقه مندی روانپزشک به انسان ها نمی تواند شنونده خوبی برای آنها بوده و با
  • ثبات عاطفی زیرا بسیاری از مراجعین روانپزشکان دچار اختلالات روحی و روانی هستند و از مشکلات روحی رنج می برند و نیاز است روانپزشک از ثبات روحی بالایی برخوردار باشد تا بتواند به دور از احساسات تصمیمی منطقی اتخاد نماید
  • داشتن صبر و حوصله برای گوش کردن به صحبت های بیماران و آرامش دادن به آنها
  • رازداری - زیرا گاهی اوقات بیماران مجبور می شوند برای مداوا خصوصی ترین مسایل زندگی خود را با روانپزشک درمیان گذارند و در صورت عدم اطمینان از رازداری پزشک خود عمل تشخیص و درمان با موفقیت انجام نخواهد شد.
  • مهارت های ارتباطی عالی به منظور تأثیر گذاری بر بیماران
  • مهارت شنیداری و گفتاری خوب
  • قدرت تصمیم گیری به منظور اتخاذ تصمیم مناسب و صحیح به دور از احساسات و مسایل غیر تخصصی
  • توان حل مساله برای حل مسایل و مشکلات بیماران

دکتر خوب روانپزشک در تهران



  • دکتر سعید انصاری

متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) آدرس: تهران، پاسداران، دشستستان پنجم، پلاک 28، واحد 102 ، کلینیک روشنا

تلفن: 22879022



  • دکتر شهاب الدین بهرامی
متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) آدرس: تهران - خیابان پیروزی - چهارصد دستگاه - روبروی خیابان پیچک - نبش خیابان اشارت ، ساختمان پزشکان - پلاک 6 - ط 2 - واحد 3 - شنبه تا چهارشنبه عصر

تلفن: 36604603



  • دکتر ندا فرزانه

متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) آدرس: تهران - خیابان شریعتی- بالاتر از تقاطع ظفر - کوچه صادقیان - پلاک 6 - واحد 8 -کلینیک آلومینا

تلفن: 22852784



  • دکتر کتایون خوشابی

متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) آدرس: تهران، فرمانیه، چهارراه کامرانیه، ابتدای لواسانی غربی ، شماره 10، واحد1

تلفن:      22826928



  • دکتر مصطفی حمدیه
متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) آدرس: تهران - منطقه 3 - ولیعصر - پایین تراز میدان ونک - جنب پل همت - بن بست سید الشهدا - پ,6

تلفن: 88885060



  • دکتر مهناز حق شعار

متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) آدرس: تهران - منطقه 2 - خ. گلستان سوم - پاساژ افق - ط. پنجم - واحد 34

تلفن: 22067109



  • دکتر محسن حسینی پور

متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) آدرس: تهران - منطقه 14 - افسریه - خ. زمزم - نبش خ. علامه امینی - درمانگاه شفا

تلفن: 33801785



  • دکتر محمد علی حسین خانی

متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) آدرس: تهران - منطقه 4 - استاد حسن بنا (مجیدیه) شمالی - سه راه پیاله - جنب مجتمع پزشکی دانش

تلفن: 22529253



  • دکتر غلام حسین حسنی

متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) آدرس: تهران - منطقه 13 - دماوند - نرسیده به میدان امام حسین - بیمارستان بوعلی

تلفن: 33348036



  • دکتر سید مهدی حسن زاده

متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) آدرس: تهران - منطقه 21 - جاده مخصوص کرج - بعد از بیمارستان ارج - بیمارستان ایران (نواب صفوی)

تلفن: 44503395

نظر خود را درباره «دکتر خوب روانپزشک» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره دکتر خوب روانپزشک فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.