زمان مطالعه: 4 دقیقه
27 رجب؛ مبعث حضرت رسول اکرم (ص)

27 رجب؛ مبعث حضرت رسول اکرم (ص)

تاریخ 27 رجب مبعث حضرت محمد بن عبدالله بن عبدالمطلب صلی الله علیه و آله مهمترین روز تاریخ بشریت است.

در روز مبعث برترین و آخرین پیامبر الهی برای هدایت بشر و راهنمایی دائمی انسان‌ها از سوی پروردگار سبحان برانگیخته شد. بعثت حضرت محمد (صلّی اللّه علیه و آله) در 27 رجب سال چهلم عام الفیل (مطابق با سال 610 میلادی) و در چهل سالگی ایشان صورت گرفت (27 رجب مصادف است با مبعث حضرت رسول اکرم (صلّی اللّه علیه و آله)، 13 سال قبل از هجرت). در ادامه، مطلب آسمونی، به چگونگی مبعث پیامبر اسلام می‌پردازیم.

تاریخ بعثت پیامبر اکرم (ص)

به روایت اهل سنت، آن حضرت (صلّی اللّه علیه و آله) روز دوشنبه هفدهم یا هجدهم یا نوزدهم ماه مبارک رمضان، به پیامبری مبعوث گردیده‌اند. اما اجماع شیعه بر آن است که مبعث آن حضرت در روز بیست و هفتم ماه رجب صورت گرفت. روایات دال بر این مطلب در منابع شیعه بسیار است از آن جمله مرحوم کلینی با سند خود از امام صادق علیه السلام روایت کرده است که فرمود: «روزهٔ بیست و هفتم رجب را فراموش نکن، زیرا آن روزی است که محمد به نبوّت گماشته شده است». شیخ صدوق و شیخ طوسی هم این را روایت کرد‌ه‌‏اند. همچنین روایات دیگری که دال بر این موضوع است از سایر ائمه یا صحابیان پیامبر اکرم (صلّی اللّه علیه و آله) نقل شده است. مطابق روایت فریقین، حضرت محمد (ص) به هنگام بعثت چهل ساله بودند.

چگونگی بعثت پیامبر اکرم (ص)

عید مبعث پیامبر
عید مبعث پیامبر

حضرت محمد (صلّی اللّه علیه و آله) در حالی که در غار حرا در حوالی مکه معظمه به عبادت و نیایش می‌پرداخت، جبرئیل امین بر او نازل شد و بر او آیاتی از قرآن مجید را به عنوان طلیعه و آغاز کتاب هدایت و سعادت خواند و او را به کسوت نبوت مفتخر ساخت. نخستین آیاتی که بر آن حضرت فرود آمد، آیه‌های سوره 96 قرآن مجید یعنی سوره علق بود.

روایت شده است که امام حسن عسکری (علیه السّلام) که در حال توصیف بعثت نبی اکرم صلّی اللّه علیه و آله بود، فرمود: «... تا این که به چهل سالگی رسید و خداوند قلب کریمش را بهترین و والاترین و خاشع‏‌ترین و مطیع‌‏ترین قلب‏ها یافت. پس به درهای آسمان اجازه داد و آن‌ها باز شدند و به ملائکه اجازه داد و آن‌ها نازل شدند و در این حال محمد (صلّی اللّه علیه و آله) به آن‌ها می‏‌نگریست. پس رحمت از طرف عرش بر وی نازل شد و او به روح الامین، جبرئیل- طاووس ملائکه- نگاه می‏‌کرد، جبرئیل نزد او فرود آمد و دستش را گرفت و تکان داد و گفت: ای محمد! بخوان، محمد فرمود: چه چیزی را بخوانم؟ گفت: ای محمد!

 اِقْرَاْ باسْمِ رَبّکَ الَّذی خَلَقَ * خَلَقَ الْاِنسانَ مِنْ عَلَقَ * اِقْرَا وَ رَبُّکَ الْاَکْرَمُ * اَلَّذی عَلَّمَ بالْقَلَمِ...  [96–1تا3]

(قرآن را) به نام پروردگارت- که هستی را آفرید- بخوان همو که انسان را از خون بسته آفرید. بخوان که پروردگارت از همه ارجمندتر است. همو که با قلم تعلیم داد و آن چه را که انسان نمی‏دانست به او آموخت.

سپس آنچه را که می‏‌بایست بر او نازل کرد و خودش به سوی پروردگارش بالا رفت.

محمد (صلّی اللّه علیه و آله) از کوه پایین آمد در حالی که عظمت خداوند و جلالت ابّهت الهی او را مدهوش خود کرده بود و به تب و لرز دچار شده بود. چیزی که اضطرابش را بیشتر می‏‌کرد، این بود که می‌‏ترسید قریشیان او را تکذیب کرده و او را به دیوانگی نسبت دهند، در حالی که او عاقل‏‌ترین مردم و گرامی‏‌ترین آنان بود و مبغوض‌‏ترین چیزها در نظر او شیاطین بودند. بنابراین، خداوند اراده کرد که قلبش را مملوّ از شجاعت نماید و به او فراخی دل عنایت فرماید. برای همین از کنار هر سنگ و درختی که رد می‌‏شد، می‌‏شنید که می‌‏گفتند: «السّلام علیک یا رسول اللّه».

 به روایتی، جبرئیل امین با هفتاد هزار فرشته و میکائیل با هفتاد هزار فرشته فرود آمدند و برای آن حضرت، کرسی عزت و کرامت آوردند و تاج نبوت و رسالت را بر سر آن بزرگوار گذاشتند و لوای حمد را به دستش داده و گفتند بر فراز این کرسی برو و خدایت را سپاس گو. به روایت دیگر آن کرسی از یاقوت سرخ و پایه‌ای از آن از زبرجد و پایه‌ای از مروارید بود و چون فرشتگان به سوی آسمان صعود کردند، آن حضرت از کوه حرا پایین آمد و انوار جلال او را فراگرفته بود، به طوری که کسی توان نظر کردن به چهره مبارکش را نداشت و بر هر درخت گیاه و سنگی که می‌گذشت، وی را سجده می‌کردند و با زبان فصیح می‌گفتند: السلام علیک یا نبی الله، السلام علیک یا رسول الله.

27 رجب، مبعث رسول اکرم (ص)
27 رجب، مبعث رسول اکرم (ص)

همین که وارد خانه شد از نور چهره مبارکش خانه خدیجه کبری (سلام الله علیها) منور شد و آن بانوی پرهیزکار پرسید: ای محمد! این چه نوری است که در تو مشاهده می‌کنم؟ حضرت فرمود: این نور پیامبری است، بگو: لا اله الله، محمد رسول الله. خدیجه گفت: من سال‌هاست که پیامبری تو را می‌دانم و هم اکنون نیز شهادت می‌دهم که خدایی جز خداوند یکتا نیست و تو رسول و پیامبر خدایی. بدین گونه خدیجه نخستین کسی بود که به همسرش حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) ایمان آورد.

از میان مردان نیز امام علی بن ابی‌طالب (علیه‌السلام)، به محض دیدن چهره نورانی پیامبر (صلی الله علیه و آله) به وی ایمان آورد و شهادتین را بر زبان جاری کرد. از آن پس، پیامبر (صلی الله علیه و آله) در کنار خانه خدا نماز می‌گذارد و خدیجه (سلام الله علیها) و علی (علیه‌السلام) بر او اقتدا می‌کردند و نماز می‌خواندند. این سه نفر، با جان و مال و هستی خویش اسلام را پرورانده و فراگیر نمودند.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «27 رجب؛ مبعث حضرت رسول اکرم (ص)» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره 27 رجب؛ مبعث حضرت رسول اکرم (ص) فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.