
نورالینک ، شرکت نسبتا جدید ایلان ماسک ما را نجات میدهد یا نابود میکند؟
شرکت نورالینک
در واقع شرکتی به نام نیورالینک که از سال 2017 در کالیفرنیا تاسیس شده به تحقیق درباره این موضوع پرداخته و حالا قصد دارد تراشه های مغزی بسازد، این میتواند انقلابی در پزشکی باشد. اما همچنین میتواند خطرناک هم باشد. چراکه درصورت موفقیت ممکن است بتوانید تنها با فکر کردن به اجسام و دریافت کننده های اطرافتان (مثلا تلفن همراه) سیگنال بفرستید و بدون تکان دادن حتی یک انگشت و تنها با فکر کردن کارهای مختلفی انجام دهید. به واسطه مهندسی مغز و اعصاب و علوم دیگر این تراشه ها در حال ساخت هستند.
حدس میزنید صاحب این تحول عظیم کیست؟
ایلان ماسک! صاحب 5 شرکت برتر جهان و ثروتمندترین و فعالترین فرد روی زمین و البته یکی از پرحاشیه ترین هاست که ایده این شرکت را از ابتدا داده است. وی خودش اظهار داشته که این روند اگر از کنترل خارج شود میتواند به معنای پایان بشریت باشد.
این تراشه ها در حال حاضر روی حیوانات آزمایشگاهی جاسازی شده اند و نتایج در حال بررسی هستند.
تراشه مغزی؛ خطرناک یا امیدبخش؟
بیش از 86 میلیارد نورون (سلول عصبی) در مغز شما در حال فعالیت هستند! این سلول ها موظف هستند اطلاعات و داده ها را ارسال و دریافت کنند، تمام عمرتان این اتفاق در حال رخ دادن است. البته نورون ها سه نوع اصلی دارند: دندریت (مسؤول دریافت سیگنال ها و اطلاعات)، سوما (مسؤول پردازش و انتقال سیگنال) و آکسون (که نهایتا مسؤول فرستادن سیگنال ها به خارج از این ساختار سلولی است.)
نورون ها توسط سیناپس ها به هم متصل هستند؛ یعنی به واسطه سیناپس هاست که هر دندریت به یک آکسون متصل میشود. اما ارتباط نورون ها از طریق سیگنال های الکتریکی است!
مثل یک روبات که از گوشت و پوست ساخته شده؟
اما اگر تراشه های مغزی وارد پزشکی شوند، بسیاری از بیماری های عصب شناختی به راحتی قابل درمان خواهند بود! آسمونی مشتاق است بداند نظر شما در این باره چیست.