
3 اردیبهشت؛ روز ملی کارآفرینی
سوم اردیبهشت ماه، روز ملی کارآفرینی است. این روز با روز جهانی کارآفرینی یعنی 17 نوامبر متفاوت و مناسبتی مختص به تقویم ملی ایران است که در 11 آبان سال 1386 با مصوبه 611 جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین شد.
سوم اردیبهشت روز بزرگداشت شیخبهایی، حکیم و همهچیزدان، عارف، منجم، ادیب، ریاضیدان، مورخ، دانشمند و مهندس خلاق قرن 10 و 11 هجری در دانشهای فلسفه، منطق، هیئت و ریاضیات بوده و بیش از 95 رساله و کتاب در زمینههای مختلف علوم از خود برجای گذاشته است.
کارآفرینی چیست؟
کارآفرینی دارای قدمتی دیرینه در جهان بوده و حتی میتوان گفت از بدو خلقت بشر همواره وجود داشته است. کارآفرینی رابطه نزدیکی با نوآوری دارد و یک فعالیت خلاقانه و پویای اقتصادی به حساب میآید که به طور مداوم در حال جستجوی فرصتها و ایدههای جدید در راستای راهاندازی کسبوکارهای جدید و ایجاد بازارهای تجاری نوین و استفاده بهینه از آنها برای دستیابی به سود مالی و رفاه بیشتر است.
از سوی دیگر کارآفرینی با بهکارگیری تکنیکهای استانداردسازی و مدیریتی نوین و بهرهگیری از راهکارهای لازم برای استفاده بهینه از امکانات موجود، به دنبال بهبود کسبوکارها است و سعی دارد با قبول مخاطرات اقتصادی، پتانسیلهای نهفته در دل کسبوکارها را برای افزایش سودآوری و یا بازگشت سرمایه افزایش دهد.
در کارآفرینی تفکرات کلیشهای و آموزشهای سنتی جایگاهی ندارد، تمامی اقدامات عملی و نوآورانه است و در مسیر ایجاد چیزی از هیچچیز قرار دارد. چنین اقدامی نیازمند ذهنی کنجکاو و ریسکپذیر و نیز روحیهای خستگیناپذیر و عملگرا است که در کنار تلاشهای هوشمندانه به ایجاد جهانی کمک میکند که با وجود مشاغل و خدمات بهبودیافته، رفاه بیشتری را برای بشر و حتی سایر جانداران فراهم میکند.
در فرآیند کارآفرینی لازم است پس از شناسایی اهداف، با اتخاذ افقی برای آینده و به کارگیری خلاقیت ذهنی، در کنار مدنظر قرار دادن جوامع و تأثیرپذیری آنها و همچنین واقعنگری و پذیرش جسورانه خطر، دست به عمل زد و با استفاده بهینه از موقعیتهای موجود به اشغالزایی، توسعه اقتصادی، گسترش فنآوری و توسعه سیستمهای حاضر پرداخت؛ به نحوی که بتوان بیشترین سود را چه از لحاظ مادی و چه معنوی برای مردم فراهم آورد.