زمان مطالعه: 1 دقیقه
روز عید مبعث

روز عید مبعث

روز مبعث بر پایه باورهای اسلامی و به استناد تاریخ دین اسلام، روزی است که در سال 609 (میلادی) حضرت محمد (ص)، پیامبر اسلام، به درجه پیامبری برگزیده شدند.

روز مبعث بر پایه باورهای اسلامی، روزی است که حضرت محمد (ص)، پیامبر اسلام، به درجه پیامبری برگزیده شد. حضرت محمد (ص) در زمان مبعوث شدن چهل سال داشتند و در مکه زندگی می‌کردند.

روز مبعث چه روزیست؟

در تقویم هجری‌قمری، 27 رجب روز مبعث است. حضرت محمد مصطفی در روز 27 رجب سال 40 عام الفیل (سال 13 پیش از هجرت پیامبر اسلام)، در غار حرا، از سوی خدا به پیامبری نایل آمدند و مأمور شدند که شرک و بت‌پرستی را از میان بردارند، خداپرستی را رواج دهند و پیام وحی را به مردم برسانند. ابلاغ پیامبری به ایشان توسط جبرئیل صورت گرفت. روز مبعث، روز برانگیختن خردهایی است که در تابوت خُرافه‌گرایی، هوس‌پرستی و جهل‌پیشگی دفن شده بودند. روز مبعث روز تولّد عاطفه هاست؛ عاطفه‌هایی که در رقص شمشیرها زخمی می‌شد و در جنگل نیزه‌ها جان می‌باخت.

آن روزها، دخترکان معصوم، به جای آغوش گرم مادر، در دامان سرد خاک می‌خفتند. جوانان بلندقامت، در جنگ جهالت‌ها، جان به بارش تیرها می‌دادند و زنان بی‌پناه، در بند اسارت می‌زیستند. آه که چه خارهایی به پای بشریّت می‌خلید و چه زخم‌هایی دل عاطفه‌ها را می‌خَست. روز مبعث، روز مرگ قساوت‌ها و شرارت‌ها بود؛ روز مرگ کرامت‌هایی که به پای بت‌ها قربانی می‌شد؛ روز مرگ جهل و شرک و پرستش‌های ناروا بود.

باور شیعیان در مورد روز مبعث

بر اساس باور شیعیان، حضرت محمد مصطفی در روز 27 رجب سال 40 عام الفیل (سال 13 پیش از هجرت) به پیامبری مبعوث شدند. شیعیان این روز را جشن می‌گیرند و در روایات اسلامی اعمال مستحبی برای روز مبعث بیان شده‌است. دعا، نماز و غسل مستحب از اعمال این روز است.

باور اهل سنت در مورد روز مبعث

در نزد اهل سنت تاریخ دقیق بعثت پیامبر مشخص نیست ولی بعضی معتقدند که این واقعه در شب 21 ماه رمضان بوده است. به دلیل نامعلوم بودن تاریخ، روز مبعث نزد اهل سنت جشن گرفته نمی‌شود.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «روز عید مبعث» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره روز عید مبعث فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.