
24 آبان؛ روز بزرگداشت آیت الله علامه سید محمد حسین طباطبایی
24 آبان، سالروز درگذشت علامه طباطبایی، فرزانه ای فرهیخته و عارفی کامل است که عمر 81 ساله خود را، برای شکوفایی معارف دینی و گسترش آن در جامعه انسانی هدیه نموده و با گذر از دانه و دام دنیایی، سبکبال با توشه ای گران سنگ چون تفسیر المیزان، به سوی یار پرکشید. بزرگداشت بزرگ مردی چون علامه سید محمدحسین طباطبایی، ارج گزاری به تمامی عالمان و دانشمندان دینی است که با سخت کوشی های خود، دانش، معنویت و روحانیت را به انسان ها تقدیم می دارند. روح پاکش مهمان سفره رحمت الهی باد.

علامه طباطبایی
زندگی نامه علامه طباطبایی:
سید محمدحسین طباطبایی (1321-1402ق)، معروف به علامه طباطبایی، حکیم، فیلسوف، مفسر قرآن، اسلامشناس، فقیه و از عالمان شیعه در قرن چهاردهم و پانزدهم هجری قمری بود.
وی علوم فقه، اصول، فلسفه، ریاضیات، رجال را از محضر اساتیدی چون: میرزا علی ایروانی، میرزای نائینی، شیخ محمدحسین اصفهانی، سید ابوالحسن اصفهانی، محمدعلی سرابی، سید حسین بادکوبهای، سید ابوالقاسم خوانساری، سید محمد حجت کوهکمری، علیاصغر ملکی، میرزا علی آقا قاضی فرا گرفت. پس از بازگشت از نجف، مدتی در تبریز و سپس در قم به تدریس فلسفه و تفسیر قرآن پرداخت و شاگردان مبرزی را تربیت کرد.
ایشان در زمینه فلسفه شرق و فلسفه غرب اندوختههای فراوانی داشت و در علومی چون: ادبیات، کلام، نجوم، هیئت و ریاضیات سرآمد بود. آثار علمی بسیاری در زمینههای مختلف از علامه برجای مانده که معروفترین آنها تفسیر المیزان، که ثمرهای کمنظیر از بیست سال تلاش شبانهروزی علاّمه بوده و دائرةالمعارفی از معارف و در بردارنده بحثهای اعتقادی، تاریخی، فلسفی، اجتماعی و... است. این تفسیر از مهمترین و جامعترین تفسیرهای شیعه در عصر جدید و بهطور مطلق یکی از چند تفسیر عمده و اساسی در قرن اخیر است و امروزه مشهورترین تفسیر نزد امامیه به شمار میرود.

علامه طباطبایی
سرانجام پس از 81 سال و 18 روز عمر بابرکت و زندگی پرتلاش، روح پاک و الهی آن حکیم عارف و مفسّر وارسته به دیار قدسی و ملکوت رهسپار شد. در 18ام محرم 1402قمری (24 آبان 1360 شمسی) به دبار باقی شتافت.
حضرت امام خمینی (قدسسره) ضمن اظهار همدردی، با برپایی مجلس ختم برای مرحوم علاّمه، این ضایعه را تسلیت گفتند. و در پی آن دیگر مراجع و شخصیتهای علمی، مذهبی و اجتماعی چون آیتالله العظمی گلپایگانی (قدسسره)، آیت الله خامنهای و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این ماتم به سوگ نشسته و مراسم بسیاری برپا کردند. شاگردان و دیگر ارادتمندان با سرودن اشعاری پربها، غم اندوه خود را بیان نمودند و دیگر اقشار مردم یاد و خاطره آن اُسوه جاودانه و مرد الهی را گرامی داشتند.