زمان مطالعه: 5 دقیقه
زندگینامه سیدمصطفی میرسلیم، کاندیدای ریاست جمهوری 96

زندگینامه سیدمصطفی میرسلیم، کاندیدای ریاست جمهوری 96

سیدمصطفی میرسلیم رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیأت علمی دانشگاه است و یکی...

سیدمصطفی میرسلیم رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیأت علمی دانشگاه است و یکی از کسانی است که در ساعات آغازین انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری نسبت به ثبت‌نام خود در این مسند اقدام کرد. برای آشنایی بیشتر با مصطفی میرسلیم این بخش آسمونی را تا انتها مطالعه نمایید چرا که زندگینامه کامل سید مصطفی میرسلیم را برای شما عزیزان منتشر می کند.

زندگینامه سیدمصطفی میرسلیم، کاندیدای ریاست جمهوری 96
زندگینامه سیدمصطفی میرسلیم، کاندیدای ریاست جمهوری 96
سیّد مصطفی میر سلیم متولد تهران سال 1326 در خانواده‌ای مذهبی است

وی از دبیرستان البرز تهران در سال 1344دیپلم گرفت و برای ادامه تحصیلات عازم فرانسه شد.

درسال 1349 موفق به اخذ فوق‌ لیسانس مهندسی مکانیک از دانشگاه پواتیه فرانسه گردید و به دنبال آن در سال 1351 از مدرسه عالی نفت و موتور پاریس، تخصص مهندسی موتورهای درون‌سوز را کسب کرد.

وی تا سال 1354 در فرانسه به کار در شرکت صنایع مکانیک آلزاس ادامه داد و پس از بازگشت به ایران، به عضویت هیئت علمی دانشگاه پلی‌تکنیک (امیرکبیر) درآمد. میر سلیم در خارج از کشور فعالیتهای سیاسی و مذهبی چشمگیری داشت و وقتی به ایران آمد فعالیتهایش را در ارتباط با دانشگاهیان مسلمان ادامه داد.

او از سال 1354 تا 1357 مدیریت بهره‌برداری شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه را نیز عهده‌دار بود. 16 شهریورماه 1357 و در زمان اوج‌گیری نهضت انقلابی مردم ایران براثر اصابت گلوله زخمی و جانباز شد و پس از به ثمر رسیدن انقلاب و تشکیل حزب جمهوری اسلامی، به عضویت شورای مرکزی این حزب در‌آمد.

وی همچنین همراه با تعداد دیگری از نیروهای دانشگاهی، در اوایل انقلاب اقدام به تأسیس جامعه اسلامی دانشگاهیان کرد.

در فروردین 1358 از جمله اعضای هیئت اجرایی همه‌پرسی نظام جمهوری اسلامی و در خردادماه این سال ریاست ستاد بازرسی انتخابات مجلس خبرگان تدوین قانون اساسی را برعهده داشت. میر سلیم در سال 1358 به معاونت سیاسی اجتماعی وزارت کشور برگزیده شد که تا سال 1361 در این سمت باقی ماند و در طول این مدت مسئولیت اجرایی همه‌پرسی قانون اساسی، برگزاری اولین دوره‌های انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس شورای اسلامی را نیز عهده‌دار بود.

mostafa-mirsalim
mostafa-mirsalim
همچنین سرپرستی شهربانی جمهوری اسلامی، سرپرستی بنیاد امور جنگ زدگان و قائم‌ مقامی وزارت کشور از جمله دیگر مسئولیت‌های وی در خلال این مدت بوده است.در سال 1361 به سرپرستی نهاد ریاست جمهوری و مشاورت عالی رئیس‌جمهور برگزیده ‌شد که تا سال 1368 در این سمت باقی ‌ماند(در دوره ریاست جمهوری حضرت آیت اله خامنه ای مد ظله العالی) . به دنبال آن از سال 1368 تا 1372 مشاور رئیس‌جمهور در امور تحقیقات شد و از سال 1372 تا 1376 تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رابرعهده گرفت. میرسلیم از سال 1368تا 1376 به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی درآمد و در طول سالهای 1372 تا 1375 مسئولیت دبیری این شورا را نیز عهده دار بود.

ریاست هیئت امنای بنیاد دایره‌المعارف اسلامی از سال 1362 و مدیر عاملی این بنیاد طی سالهای 68 تا 73 از دیگر مسئولیت‌های وی به شمار می‌آید. در سال 1375 به عضویhistorymirsalim1-300x188 زندگی نامهت مجمع تشخیص مصلحت در آمد و از سال 1378 عهده‌دار معاونت فرهنگی اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص شد. وی همچنین مؤسس و رئیس اولین مرکز تحقیقات موتور ایران و ناظر عالی طراحی و ساخت اولین موتور پایه گازسوز (موتور ملی ایران) است. او ریاست فدراسیون نجات غریق و غواصی و عنوان «حامی فدراسیون نجات غریق جهانی ایران» را نیز بر عهده دارد.

زندگینامه سیدمصطفی میرسلیم، کاندیدای ریاست جمهوری 96
زندگینامه سیدمصطفی میرسلیم، کاندیدای ریاست جمهوری 96
میر سلیم کار حزبی را با تعطیلی حزب جمهوری اسلامی، تعطیل نکرد و از سال 1372 عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی شد. او سالها است به عنوان رئیس شورای مرکزی ، نقشی راهبردی در هدایت این حزب با سابقه دارد و در مهرماه 1394 بیشترین رأی را از مجمع عمومی برای یک دوره سه ساله به دست آورد و مسئولیتش نیز تمدید شد. همچنین در آخرین مجمع عمومی موتلفه اسلامی، وی با رأی بالا به عنوان عضو هیأت نظارت بر کرسی مرحوم عسگراولادی نشست. میرسلیم صاحب تألیفات متعدد فرهنگی و سیاسی و فنی است که از آن میان کتاب تألیفی وی در رشتۀ موتورهای درونسوز در 1368 برندۀ جایزۀ کتاب سال و کتاب برتر دانشگاهی شد. کتاب فنی دیگری نیز که زیر نظر او در زمینۀ دانش و فناوری موتورملی پایه گاز تدوین شد در 1386 عنوان بهترین تألیف را کسب کرد.

mostafa-mirsalim
mostafa-mirsalim
فعالیت‌های سیاسی

میرسلیم از اعضای شاخص حزب موتلفه اسلامی است. وی با استعفای عسگراولادی از دبیرکلی، سمت ریاست شورای مرکزی این حزب را که تازه ایجاد شده بود عهده‌دار شد و طبق اعلام روابط عمومی این حزب، در مجمع عمومی اردیبهشت 1388 برای مدت 3 سال دیگر به عضویت شورای مرکزی آن انتخاب و سمت ریاست شورای مرکزی وی تمدید شد.

  • عضو مؤسس گروه سیاسی موسوم به «پویای توحید» سال 1354

  • جانباز انقلاب: مجروح در 16 شهریور 1357

  • مسئول تبلیغات حزب جمهوری اسلامی از 1357 تا 1360

  • عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی از اسفند 1357 تا1360

  • عضو مؤسس و عضو هیئت دبیران جامعه اسلامی دانشگاهیان

  • عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی از 1372

  • مسئول مرکز آمار و نظرسنجی حزب مؤتلفه اسلامی از 1377 تا 1379

زندگینامه سیدمصطفی میرسلیم، کاندیدای ریاست جمهوری 96
زندگینامه سیدمصطفی میرسلیم، کاندیدای ریاست جمهوری 96
نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران (1396)

فعالیت‌های دولتی

تنها مسئولیت پیش از انقلاب وی مدیر بهره‌برداری شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه در سال‌های 1354–1357 می‌باشد. لکن در سال‌های پس از انقلاب سمت‌های متعددی را عهده‌دار شده‌است.

محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه در اجلاس سراسری این حزب، اعلام کرد که سیدمصطفی میرسلیم کاندیدای نهایی حزب موتلفه اسلامی برای انتخابات 96 است.

  • عضو هیئت اجرایی همه‌پرسی نظام جمهوری اسلامی، فروردین 1358

  • رئیس ستاد بازرسی انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی، خرداد 1358

  • معاون سیاسی اجتماعی وزارت کشور از 1358 تا 1361

  • سرپرست شهربانی جمهوری اسلامی ایران از 1358 تا 1359

  • سرپرست بنیاد امور جنگزدگان از 1359 تا 1360

  • قائم‌مقام وزیر کشور در 1360

  • سرپرست نهاد ریاست جمهوری و مشاور عالی رئیس جمهور از 1361 تا 1368

  • مشاور رئیس‌جمهور در امور تحقیقات از 1368 تا 1372

  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از 1372 تا 1376

  • عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام از 1375 تا کنون

  • معاون فرهنگی اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک از 1378

  • عضو هیئت مدیرهٔ شرکت دسا (دیزل سنگین ایران)

  • رئیس هیئت مدیرهٔ شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (ایپکو)

  • ناظر عالی طرح موتور ملی پایهٔ گازسوز

  • ناظر عالی طرح موتور ملی دیزل سواری

mostafa-mirsalim
mostafa-mirsalim
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

میرسلیم در دولت دوم اکبر هاشمی رفسنجانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. در این دوره سانسور و محدودیت‌های فرهنگی و هنری به اوج رسید. به نوشته بی‌بی‌سی اهل فرهنگ «دوران وزارت اش را بدترین دوران در میان وزرای ارشاد تا پیش از روی کار آمدن دولت محمود احمدی‌نژاد» ارزیابی می‌کنند. میرسلیم در گفتگو با برنامه شناسنامه شبکه سه در سال 1392، «مطلوب نبودن فضای نقد و بسته بودن فضای مطبوعات» در دورهٔ وزارت خود را پذیرفته است. او که پیش از انتخابات ریاست جمهوری 1376 فکر می‌کرد ناطق نوری به پیروزی می‌رسد، به هنرمندانی که از سید محمد خاتمی حمایت می‌کردند هشدار داد پس از انتخابات «از حمایت عام رئیس جمهور منتخب» محروم خواهند شد.

میرسلیم در پاسخ به سؤالی در خصوص آخرین فیلمی که دیده گفت «خوشبختانه بعد از وزارت ارشاد دیگر ناگزیر نیستم فیلم تماشا کنم.»

زندگینامه سیدمصطفی میرسلیم، کاندیدای ریاست جمهوری 96
زندگینامه سیدمصطفی میرسلیم، کاندیدای ریاست جمهوری 96
کتاب‌شناسی

  • حیات طیبه، 1385، رشد اندیشه

  • دریغا فارسی، 1384، آمه

  • جریان‌شناسی فرهنگی بعد از انقلاب اسلامی ایران (1357–1380)، 1384، باز

  • چشم‌انداز توسعه، 1383، پیام آزادی

  • سرنوشت انسان، 1383، پیام آزادی

  • دعوت یار، 1383، عابد

  • از واژه بیگانه تا واژه فارسی، 1382، باز

  • زندگی سیاسی اجتماعی، 1381، پیام آزادی

  • موتورهای درونسوز، نشر دانشگاهی

نظر خود را درباره «زندگینامه سیدمصطفی میرسلیم، کاندیدای ریاست جمهوری 96» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره زندگینامه سیدمصطفی میرسلیم، کاندیدای ریاست جمهوری 96 فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.