
واکنش تند نظام پزشکی به اظهارات وزیر بهداشت
پس از هشدارهای چندباره مسئولان وزارت بهداشت به سازمان نظام پزشکی برای نظارت بر تعرفههای پزشکی، رئیسکل سازمان نظام پزشکی این سازمان را فاقد وظیفهای در این زمینه دانست و تأکید کرد تنها میتواند بهعنوان «معین» با وزارت بهداشت همکاری کند.
به گزارشآسمونی، دکتر علی رضا زالی در نشست خبری با تأکید بر اینکه قانونگذار نظارت را به نظام پزشکی واگذار نکرده که حالا بخواهند آن را بگیرند، افزود: «وظیفه نظارت بر تعرفهها بر عهده وزارت بهداشت است. اگر شکایت شد، رسیدگی به تخلفات بر عهده ماست. اگر وزارت بهداشت نخواهد، هم وارد نظارت نمیشویم.5سال قبل هشدار داده بودیم که گرفتن این اختیار نهتنها کمکی به انسجام تعرفهها نمیکند که برعکس انتظام تعرفهها را از بین میبرد و امروز معتقدم چنین نگرانی رخ داده است.»
دکتر زالی بیآنکه نامی از شخص وزیر بهداشت ببرد، در واکنش به هشدارهای او مبنی بر گرفتن این حق نظارت از نظام پزشکی گفت: «میگویند که میخواهند اختیار نظارتی را از سازمان نظام پزشکی بگیرند که این هم بحث پیچیدهای است.جامعه پزشکی بهصورت مزمن از تکدر خاطر رنج میبرد و روزی نیست که به دلایل مختلف به این جامعه هجمه وارد نشود.» زالی در مورد سامانه 1690نیز گفت: مدیریت این سامانه بر عهده وزارت بهداشت است ما هم در این زمینه کمکاری نکردیم و به وظیفه قانونی خود عمل کردیم.
او بعد هم با بیان این جمله کنایهآمیز که رفتارها باید بهگونهای باشد که جامعه پزشکی احساس امنیتخاطر کند، افزود:« گفتمان جبرآمیز با جامعه پزشکی در سالهای اخیر شکست خورده و باید از طریق روابط عاطفی کارها پیش برود. گفتمان مودتآمیز بهترین گفتمان جامعه پزشکی است چرا که این جامعه دوستدار مردم هستند و نباید رفتار اقلیتی از آنها باعث آسیب رسیدن به اکثریت جامعه پزشکی شود.» رئیسکل سازمان نظام پزشکی کشور همچنین پزشکان ایرانی را با پزشکان در کشورهای توسعه یافته مقایسه کرد و گفت: « درآمد یک پزشک عمومی در آلمان بهصورت سالانه 120هزار دلار است اما در جامعه جراحان ایران کسانی را داریم که در درآمد روزانه خود درماندهاند.این در حالی است که جامعه پزشکی تنها گروهی است که باید به طرح اجباری در شهرهایی برود که تسهیلاتی ندارند. زالی با تأکید بر ضرورت حذف رابطه مالی بین بیمار و پزشک و توسعه حمایت بیمهها، توضیح داد: سرکوب تعرفهها روش منطقی نیست. 7سال است که ضریب K جراحی فریز شده و 38هزار تومان باقیمانده است.درحالیکه 8درصد درآمد ناخالص ملی باید به حوزه سلامت بیاید.»
واکنش شدیدتر
اما در این نشست خبری رئیس مجمع عمومی سازمان نظامپزشکی واکنش تند تری به اظهارات وزیر بهداشت داشت. عباس آقازاده هم بیآنکه نامی از دکتر قاضیزاده هاشمی ببرد گفت:«ما دنبال کشف جرم در عرصه تعرفهها نیستیم مگر اینکه به ما ابلاغ شود ما فقط درصدد کمک به طرح تحول سلامت هستیم و اختیاری که به نظام پزشکی داده نشده و آن وقت تهدید کنند که آن را از ما میگیرند درست نیست چرا که مردم در این صورت فکر میکنند اتفاقی افتاده که این اختیار را از نظام پزشکی میگیرند درحالیکه ما طبق قانون فقط وظیفه رسیدگی داشتهایم و به هزاران تخلف رسیدگی کردهایم.»
این اظهارات در حالی است که وزیر بهداشت چندی پیش گفته بود:« اگر نظام پزشکی رودربایستی با متخلفان را کنار نگذارد و بهخصوص در تهران با پزشکان متخلف زیرمیزی برخورد جدی و قوی نکند، نهادهای دیگر دست روی دست نمیگذارند و شاید لازم باشد قانون اصلاح شود.»حالا واکنش مسئولان نظام پزشکی کشور به هشدارهای وزیر بهداشت میتواند سرآغاز آشکار شدن اختلاف نظری باشد که تاکنون به هر دلیل پنهان مانده بود.نتیجه این اختلاف نظر اگر باز کردن گره کور تخلفات تعرفهای باشد، حتما به سود مردم خواهد بود.