- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات فوتبالی
- جام جهانی فوتبال زنان (1995-2007)
جام جهانی فوتبال زنان (1995-2007)
بیشتر بخوانید : زنان فوتبالیست و هشتمین دوره جام جهانی زنان ( بخش دوم )
در آغاز شکل گیری جام جهانی زنان، هنوز تفاوت های زیادی بین فوتبال زنان و مردان مشاهده می شد. حتی شادی های بعد از گل آنان نیز تفاوتهای آشکاری داشت. در این شرایط بود که برندی چاستین با شادی بعد از گل کاملا مردانه خود، بدل به مشهورترین چهره جام جهانی 1999 شد؛ چاستین در 192 بازی ملی 30 گل به ثمر رساند. اما قطعا گلی که در ضربات پنالتی وارد دروازه چین کرد، با این که در شمار این 30 گل به شمار نمی آیند، اما مشهورترین گل او به شمار می آید.
مروری داریم بر مهمترین اتفاقات جامهای جهانی زنان از 1995 تا 2007
1995 ( سوئد )
آسمونی ، مسابقات دوازده تیمی با یک شگفتی در پنجم ژوئن در استادیوم « المپیا » آغاز شد. پیروزی 1-0 برزیل برابر سوئد میزبان ! سوئدیها در دومین دیدار هم دو گل از آلمان خوردند اما به شکلی معجزهآسا به بازی برگشتند و با دو گلی که در ده دقیقه پایانی زدند 3ـ2 پیروز شدند. در پایان دور مقدماتی ردهبندی گروهها اینگونه شد : آلمان، سوئد، ژاپن، برزیل ( گروه اول ) نروژ، انگلستان، کانادا، نیجریه ( گروه دوم ) آمریکا، چین، دانمارک، استرالیا ( گروه سوم ). در یکچهارم آمریکا، نروژ، آلمان و چین با پیروزی بر ژاپن، دانمارک، انگلستان و سوئد به نیمهنهایی رسیدند. دیدار چین و سوئد اولین دیدار زنان بود که به ضربات پنالتی کشیده میشد. دو مسابقه نیمهنهایی 1-0 پایان یافت و نروژ پس از گرفتن انتقام 4 سال قبل از آمریکا، در هوایی بارانی و در حضور 17 هزار تماشاگر با دو گل ریسه و پترسن بر آلمان غلبه کرد و قهرمان جهان شد. نروژیها در مرحله گروهی نیجریه را 8-0 و کانادا را 7-0 بردند ! بهترین گلزن بازیها هم «آن کریستین آرونس» نروژی بود که 6 گل از 23 گل تیمش را به ثمر رساند.
1999 ( آمریکا )
وقتی جامجهانی مردان ( 1994 ) با استقبال عظیم آمریکاییها روبرو شد، بسیاری خرده گرفتند که این استقبال به خاطر جدید بودن تجربه « میزبانی جامجهانی فوتبال » میباشد اما سیل هواداران حضور 660 هزار تماشاگر در سومین دوره جامجهانی زنان نشان داد که فوتبال وارد خون یانکیها هم شده است. کشوری که 40٪ فوتبالیستهای آن را زنان تشکیل دادهاند ! 16 تیم در چهار گروه قرار گرفتند و ردهبندی آنها بدینگونه شد : آمریکا، نیجریه، کره شمالی و دانمارک ( گروه اول ) برزیل، آلمان، ایتالیا و مکزیک ( گروه دوم ) نروژ، روسیه، کانادا، ژاپن ( گروه سوم ) چین، سوئد، استرالیا، غنا ( گروه چهارم ). تیمهای صعودکننده به یکچهارم نهایی رقابتهایی مهیج را برگزار کردند. نیجریه شکست 0ـ3 از برزیل را با تساوی عوض کرد و کار به وقت اضافی کشید اما برزیلیها سرانجام 4ـ3 پیروز شدند. آمریکا هم شکست 1ـ2 از آلمان را با پیروزی 3ـ2 عوض کرد. چین و نروژ هم با برتری مقابل روسیه و سوئد به نیمهنهایی رسیدند. در این مرحله چین 5ـ0 نروژ و آمریکا 2ـ0 برزیل را شکست داد تا تاریخ پس از پنج سال تکرار شود. شنبه 10 جولای ورزشگاه « روزبال » پاسادنا شاهد کشیده شدن دو مسابقه به ضربات پنالتی بود. برزیل 5ـ4 نروژ را برد و سوم شد.
آمریکا هم 5ـ4 چین را شکست داد و قهرمان شد. مثل پیروزی مردان برزیل بر ایتالیا در 1994 و در حضور 90185 تماشاگر. شادی پس از گل پنجمین پنالتی زن آمریکا براندی چاستین یک شادی کاملا مردانه بود.چرخاندن پیراهن خود بر فراز سرش ... کفش طلا هم به « ون سون » چینی و « سیسی » برزیلی رسید که 7 گل زدند.
2003 ( آمریکا )
مسابقات در ابتدا قرار بود که در چین برگزار شود اما شیوع بیماری « سارس » میزبانی چین را به دوره بعدی موکول کرد و بازیها باز هم در آمریکا برگزار شد. ردهبندی گروههای چهارگانه بدین ترتیب بود؛ آمریکا، سوئد، کرهشمالی، نیجریه ( گروه اول ) برزیل، نروژ، کره جنوبی ( گروه دوم ) آلمان، کانادا، ژاپن، آرژانتین ( گروه سوم ) چین، روسیه، غنا، استرالیا ( گروه چهارم ). آسمونی ، در یک چهارم نهایی آمریکا، سوئد، آلمان و کانادا با پیروزی بر نروژ، برزیل، روسیه و کانادا به نیمهنهایی صعود کردند. در نیمهنهایی آلمان با پیروزی 3ـ0 بر آمریکا انتقام ادوار قبل را از این تیم گرفت و حریف سوئد شد که کانادا را 2ـ1 برد. کانادا در دیدار ردهبندی هم 3ـ1 باخت و سرانجام آلمان با پیروزی 2ـ1 در وقت اضافی قهرمان جهان شد. فینال در استادیوم کارسون لسآنجلس برگزار شد. تیم قهرمان هم به رکورد 25 گل زده دست یافت.
2007 ( چین )
چینیها بالاخره دومین میزبانی خود را جشن گرفتند. در روز آغازین آلمانها با پیروزی 11ـ0 مقابل آرژانتین، تردیدها را بیشتر از قبل کردند « آیا لزومی دارد که فیفا تعداد تیمها را به 24 افزایش دهد ؟!» در دور مقدماتی ردهبندی تیمها بدینگونه شد؛ آلمان، انگلستان، ژاپن، آرژانتین ( گروه اول ) آمریکا، کره شمالی، سوئد، نیجریه ( گروه دوم ) نروژ، استرالیا، کانادا، غنا ( گروه سوم ) برزیل، چین، دانمارک، نیوزیلند ( گروه چهارم ). در یکچهارم نهایی تمام تیمهای اول گروهها رقبای خود را شکست دادند اما در نیمهنهایی آلمان 3ـ0 نروژ را برد و برزیل 4ـ0 آمریکا را. آمریکا در دیدار ردهبندی در « شانگهای » 4ـ1 نروژ را شکست داد و سوم شد.
آلمان هم به لطف درخشش دروازهبان خود « نادینه آنگرر » که پنالتی « مارتا » ( بهترین بازیکن تورنمنت و بهترین گلزن با 7 گل زده ) را مهار کرد و با دو گل « بیرژیت پرینتز » و « سیمونه لائودر » حریف را شکست داد و به اولین قهرمانی بدل شد که از عنوان خود دفاع کرده است. آلمانها در مجموع 21 گل زدند و حتی یک گل هم نخوردند !! در این بازیها کاپیتان آمریکا « کریستینه لیلی » هم رکوردی ماندگار برجای نهاد : حضور در پنجمین جام جهانی زندگی خود !
اختصاصی آسمونی