ثبت نام لاتاری
زمان مطالعه: 4 دقیقه
آخر به کدام پهلو باید بخوابیم!؟ چپ یا راست

آخر به کدام پهلو باید بخوابیم!؟ چپ یا راست

بشر برای سالم بودن و سالم زیستن به خواب نیاز دارد. اکثر متخصصان معتقدند هشت ساعت خواب شبانه یعنی معادل...

which-side-should-we-sleep4
which-side-should-we-sleep4

بشر برای سالم بودن و سالم زیستن به خواب نیاز دارد. اکثر متخصصان معتقدند هشت ساعت خواب شبانه یعنی معادل یک‌سوم شبانه‌روز برای همه لازم است، اما آیا می‌دانید علاوه بر ساعات خواب، نحوه خوابیدن نیز روی سلامت تاثیر می‌گذارد؟ آسمونی در این بخش اثرات انواع وضعیت خوابیدن بر روی سلامت افراد را برای شما خوبان عنوان می کند.

اثرات انواع وضعیت خوابیدن ‌‌بر‌ سلامت افراد

جام جم سرا: خوابیدن به پشت، روی شکم، به پهلو یا به شکل جنینی جزو وضعیت‌های معمول خواب است که روی نحوه تنفس، وضع ستون فقرات یا جریان خون تاثیر دارد.

which-side-should-we-sleep6
which-side-should-we-sleep6

خوابیدن به پشت، دست‌ها‌ در راستای بدن؛ مفید برای گردن

خوابیدن به پشت در حالی که دست‌ها در کنار بدن قرار دارد، بهترین وضعیت خواب برای سلامت است. این نحوه خوابیدن برای ستون فقرات و گردن خوب است. البته باید حواستان باشد‌ از بالش‌های خیلی بلند و نامناسب استفاده نکنید. تنها ایراد این وضعیت خواب تاثیر آن روی تنفس است. افرادی که به این شکل می‌خوابند بیشتر از بقیه خر و پف می‌کنند. در واقع خوابیدن به پشت ممکن است باعث مسدود‌شدن مجاری تنفسی شود که به آن «آپنه خواب» می‌گویند.

خوابیدن به پشت، دست‌ها بالا؛ ‌مفید برای کمر و صورت

به این حالت خواب، وضعیت «ستاره دریایی» نیز می‌گویند. در این حالت فرد به پشت می‌خوابد و دست‌هایش به سمت بالا و دو طرف بالش قرار می‌گیرد. این وضع خواب برای کمر خوب است. فرقی نمی‌کند دست‌ها را در دو طرف بالش قرار بدهید یا نه، خوابیدن به پشت در صورتی‌ که دست‌ها را روی صورت نگذاشته باشید برای پوست‌تان نیز مفید است.

این نحوه خواب باعث جلوگیری از بروز چین‌و‌چروک صورت و پوست سینه می‌شود. در حالت کلی خوابیدن به پشت باعث کاهش سوزش معده می‌شود. این وضعیت خواب در خانم‌ها احتمال افتادگی سینه‌ها در سنین بالا را نیز کاهش می‌دهد. با این همه، در وضعیت ستاره دریایی احتمال آپنه خواب و خر و پف زیاد است.

از دیگر نقاط ضعف این وضعیت فشار زیاد به تاندون‌های شانه‌ها و کاهش جریان خون موضعی است که غالبا به تاندینیت منجر می‌‌شود.

which-side-should-we-sleep1
which-side-should-we-sleep1

خوابیدن روی شکم؛ ‌مراقب گردنتان باشید

خوابیدن روی شکم به سلامت‌تان آسیب خواهد زد. این وضعیت خواب باعث بروز کمردرد و گردن‌درد می‌شود. خوابیدن روی شکم در خانم‌ها به خراب‌شدن پوست سینه نیز منجر می‌شود. تنها مزیت این نوع خواب کاهش احتمال خر و پف شبانه است.

بی‌شک وقتی فرد روی شکم می‌خوابد و سر را داخل بالش فرومی‌برد، نمی‌تواند بدرستی تنفس کند. در نتیجه لازم است فرد سر خود را در جهتی بگذارد که بتواند نفس بکشد؛ همین کار باعث بروز درد در گردن، سر و شانه‌ها می‌شود. خوابیدن روی شکم می‌تواند باعث بروکسیزم (دندان‌قروچه) و درد در ناحیه فک یا سردرد شود.

which-side-should-we-sleep2
which-side-should-we-sleep2

وضعیت جنینی؛ کمردرد

این وضعیت درست مانند قرارگیری جنین در شکم مادر است. در وضعیت جنینی فرد به پهلو دراز می‌کشد در حالی ‌که پاها را به داخل شکم جمع می‌کند، چانه را به بازوها نزدیک و دست‌ها را خم می‌کند. بیشتر افراد به این صورت می‌خوابند و وضعیت نسبتا راحتی در نظر گرفته می‌شود، اما وضعیت خواب جنینی باعث بروز کمردرد و گردن‌درد می‌شود. علاوه بر این، خمیدگی بدن به سمت پایین مانع از تنفس عمیق خواهد شد. در عوض وضعیت جنینی برای افرادی که خر و پف می‌کنند و برای خانم‌های باردار شرایط مناسبی است.

خوابیدن به پهلو، دست‌ها در راستای بدن؛ مراقب‌ چین ‌و ‌چروک پوستی باشید

خوابیدن به پهلو و قراردادن دست‌ها در راستای بدن باعث می‌شود ستون فقرات در حالت طبیعی خود قرار داشته باشد. به این ترتیب باعث کاهش کمردرد و گردن‌درد می‌شود. این شرایط از آپنه خواب پیشگیری می‌کند. ایراد اصلی خوابیدن به پهلو تاثیر آن روی پوست است.

افرادی که به طور مرتب در این وضع می‌خوابند بیشتر در معرض چین و ‌چروک پوستی قرار می‌گیرند چون پوست به طور افراطی در تماس و ساییدگی با بالش و زمین قرار می‌گیرد. احتمال افتادگی سینه‌ها در خانم‌هایی که در این شرایط می‌خوابند نیز بیشتر است.

خوابیدن به پهلو، دست‌ها مقابل بدن؛ احتمال کمر درد

خوابیدن به پهلو و قرار‌دادن دست‌ها در مقابل بدن همان فواید خوابیدن به پهلو و قراردادن دست‌ها در راستای بدن را دارد. با این ‌حال در این شرایط به دلیل بروز مشکلاتی در جریان خون و فشار به عصب‌ها، احتمال کمردرد و درد در بازوها وجود دارد.

which-side-should-we-sleep5
which-side-should-we-sleep5

خوابیدن به پهلوی چپ یا راست؛ شانه‌ها و پاها در عذاب

اگر به پهلو می‌خوابید باید حواستان باشد به پهلوی چپ می‌خوابید یا راست. خوابیدن به پهلوی راست باعث افزایش سوزش معده می‌شود؛ در صورتی که خوابیدن به پهلوی چپ اعضای داخلی مانند کبد، ریه‌ها و معده را به زحمت می‌اندازد. پزشکان به خانم‌های باردار توصیه می‌کنند که به پهلوی چپ بخوابند، اما بهتر است حواستان باشد که به طور مداوم به یک پهلو نخوابید.

خوابیدن طولانی‌مدت روی یک پهلو، باعث می‌شود شانه‌ها و پاها فشار زیادی تحمل کنند. نتایج پژوهشی که در دانشگاه کالیفرنیا انجام شده است، نشان می‌دهد افرادی که همیشه روی یک پهلو می‌خوابند بیشتر در معرض سنگ کلیه قرار می‌گیرند. بررسی‌های انجام‌ شده روی 93 بیماری که به سنگ کلیه مبتلا بودند نشان داده است سنگ کلیه 79 درصد این افراد در سمتی قرار دارد که روی آن خوابیده‌اند.

خوابیدن با چند بالش؛ ‌مفید برای ستون فقرات

در هر حال، هر کدام از ما عادت‌های خاص خودمان را داریم و وضعیت خوابیدن از این عادت‌ها مستثنا نیست. تا جایی که امکان دارد وضعیت خوابیدن‌تان را اصلاح کنید، اما در هر حالت برای داشتن خوابی راحت بهترین کار استفاده از چند بالش است.

افرادی که به پشت می‌خوابند می‌توانند یک کوسن کوچک زیر گودی کمرشان قرار دهند. افرادی که به پهلو می‌خوابند باید یک بالش کوچک بین زانوهایشان بگذارند. قراردادن یک بالش کوچک دیگر زیر ران‌ها برای افرادی که به پشت می‌خوابند باعث حمایت بیشتر از مفاصل‌شان خواهد شد. توصیه می‌شود برای زیر سرتان از بالش‌های ارتوپدی استفاده کنید تا انحنای طبیعی گردن‌تان حفظ شود.

ارزیابی مهاجرت ثبت نام لاتاری
نظر خود را درباره «آخر به کدام پهلو باید بخوابیم!؟ چپ یا راست» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.