زمان مطالعه: 1 دقیقه
دریاچه ی تار در دماوند

دریاچه ی تار در دماوند

 از دماوند به سمت فیروزكوه، خروجی دلیچایی، روستای دهنار، روستای هویر و بعد از آن جاده خاكی بسیار ناهموار...

 

از دماوند به سمت فیروزکوه، خروجی دلیچایی، روستای دهنار، روستای هویر و بعد از آن جاده خاکی بسیار ناهموار به طول حدود 14 کیلومتر ما را به دریاچه تار می رساند.

دریاچه تار واقع در شهرستان دماوند یکی از دریاچه های آب شیرین ایران است که طول آن بیش از یک کیلومتر و عرض آن در حدود 250 متر می باشد. این دریاچه در میان خط الراس "دوبرار" و "زرین کوه" محصور شده است که بازمانده برف های زمستانی این قلل زیبایی نمای اطراف دریاچه را دو چندان می کند.

برای رسیدن به دریاچه‌های کوچک و زیبای «تار» و «هویر» که همچون دونگین فیروزه ای در ارتفاع 3500 متری کوههای البرز قرار دارند باید از راه پر پیچ و خمی در زیر نگاه قله دماوند بگذرید که انتهایش سکوت سکر آور و آبی زلال آب پاک ، خستگی مسیر را از تن هر گردشگری بیرون می‌آورد.  

 

اهالی علت آمدن مردم به این منطقه را فرار از دست مغول‌ها می‌دانند و می‌گویند: «در قدیم روستاها و آسیاب‌های فراوانی در منطقه بوده اما ریزش برف فراوان مردم را از منطقه فراری داده است.»

گردنه را که رد کنید، جاده با شیب تندی به تار رود می‌رسد. سمت چپ رود هم جاده‌ای است که به دره‌ای به نام سیستان ختم می‌شود، که به گفته مردم بومی منطقه آثار باستانی فراوانی در آن وجود دارد و بسیاری را برای کشف عتیقه به اینجا می‌کشاند. در ته دره، کره اسبی در حال دویدن است و مادرش نگران او را نگاه می‌کند. کمی آنطرف‌تر انبوهی از گله‌های گوسفند و بز در اطراف جاده دیده می‌شود که ردشان تا چادرهای عشایر عرب و سنگسری ادامه دارد. 

پس از گذشتن از یک بلندی بالاخره «دریاچه تار» دیده می‌شود. دریاچه‌ای کوچک و زیبا که آبی‌اش، آبی‌تر از هر آبی است و زلالی آب آن را جلوه‌ای دو چندان داده است.دریاچه تار در ارتفاع 3300 متری در عرض جغرافیایی 35 درجه و 43 دقیقه و طول جغرافیایی 52 درجه و 51 دقیقه در مابین خط‌الرأس زرین کوه و دو برار قرار دارد و بیشترین طولش 5/1 کیلومتر است.

آب این دریاچه با ماهی‌های قزل‌آلای خال قرمز و ماهی زردکش، حاصل جوشش چشمه‌های زیر آن و آب شدن برف‌های کوه‌های اطراف و رودخانه کوچک فصلی است. در اطراف دریاچه هیچ گونه پوشش جنگلی و درخت وجود ندارد و بادهای غربی سرد همیشه در تار می‌وزند. در ایامی نه چندان دور آویشن‌های فراوانی در منطقه وجود داشته که به خاطر فرسایش شدید دیگر اثری از آنها باقی نمانده است.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «دریاچه ی تار در دماوند» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.