- آسمونی
- مجله اینترنتی
- فیلم و سینما
- دانستنی سینما
- نگاهی به سینمای کره جنوبی؛ قسمت هفتم

نگاهی به سینمای کره جنوبی؛ قسمت هفتم
سه شنبه ١٩ دى ١٤٠٢
نویسنده: نجیبه نعمتی
تاثیر سینمای کره در ایران
کیدراما به دلیل شباهت های فرهنگی، درام و روابط عاطفی، غیرت و... کشش حاکم در آن علاقمندان بسیاری در ایران دارد.
کیدرامای در ایران با سریال هایی همچون: « جومونگ» و « جواهری در قصر» که در میان ایرانیان به « یانگوم» مشهور بود شناخته شد. این دو سریال از صدا و سیمای جمهوری ایران پخش گردید که با استقبال زیادی هم روبرو گردید به نحوی که بازیگر اصلی جومونگ به ایران سفر کرد.

با افزایش کیدراما و اجرای سیاست باز جمهوری کره، استقبال از سینمای کره در ایران فزونی گرفت و هم اکنون اعتیاد به کیدراما در ایران بیشتر شده است.
کانال های تلگرامیو اینستاگرامیتوسط هواداران ایرانی این نوع سینما هر روز بیشتر شده است و هواداران زیادی را به خود جلب میکنند.
آموزش زبان کرهای در موسسات زیاد شده است و حتی موسسات انتشارات در چاپ و نشر کتابهای آموزش زبان کرهای بر هم دیگر پیشی میگیرند.
سفر و گردشگری به کره فزونی یافته است. بازارها و رستوران های کرهای یکی بعد از دیگری در کشور و به خصوص تهران باز شدهاند.
به دلیل استقبال ایرانیان از کیدراماهای کرهای سبب شده است تا دو پلتفرم « فیلمیو» و « نماوا» بیشتر حجم فیلم و سریال خود را بر روی کیدراما متمرکز سازند به نحوی که نمایش کیدراما یا همزمان با کره است یا تنها یک روز فاصله با زمان پخش آن با کره صورت میگیرد.
زیر نویس نگاری برای این سریال ها رواج یافته که بدون نظارت صورت میگیرد. گاهی نوشتارهای اشتباه و آکنده از غلط های املایی هستند و حتی با تاثیر پذیری شخص مترجم آورده میشود.
دوبله نیز با کمیتاخیر بعد از زیرنویس ها میآیند. و بدین وسیله سبب کاریابی برای جوانان در آمده است.
بیشتر تماشاچیان کیدرامای کرهای در جهان زنان هستند که این مسئله در ایران نیز مطابقت دارد.
نوجوانان به خصوص برای تماشای کیدراماهای تینیجری( نوجوان پسند) از تماشاچیان این سریال ها هستند.
این در حالی است که علاوه بر نتفلیکس « دیزنی پلاس»بیشتر این سریال ها را خریداری و یا پیش خرید مى كند.

سینمای کره جنوبی نمونه بارزی از موفقیت یک سینمای معاصر غیر غربی است. تعداد زیاد فیلمسازان و همچنین تعداد زیاد فیلمهای داخلی تولید شده در کره جنوبی، این کشور را به یکی از بازارهای مهم فیلم در جهان تبدیل کرده است. صنعت فیلم کره در دهههای 50 و 60 میلادی، دوران طلایی داشته است و سپس از این دوران طلایی خود فاصله میگیرد تا نهایتا در سال 2001، صنعت فیلم کره جنوبی بازار داخلی خود را از هالیوود پس می گيرد. امروزه فیلمهای با کیفیت کره جنوبی هر روزه وارد بازارهای جهانی فیلم میشوند و با مخاطبان بین المللی در سینماها و تئاترهای هنری و در جشنوارههای بین المللی بزرگ فیلم، ارتباط برقرار میکنند. با وجود این که شناخت و ایجاد ارتباط با فیلمهای کرهای هر ساله بیشتر میشود، اما همچنان میراث غنی سینمای کره تاکنون مورد توجه جدی انگلیسی زبانان قرار نگرفته است.

برای سرمایه گذاران، صنعت سرگرمیکره جنوبی نمیتواند چیزی جز یک معدن طلا ثابت کند. اتصال جوانان هدف اصلی بوده و کرهای ها با مهارت و با قدرت خود جایگاه بالایی را در این صنعت به دست آورده اند.
می توان با الگو قرار دادن صنعت فرهنگی کره در رشد صنعت فیلمسازی کشور کوشا باشیم.