- آسمونی
- مجله اینترنتی
- تحصیل و آموزش
- مدرسه و دانشگاه
- معرفی دانشگاه شیراز

معرفی دانشگاه شیراز
معرفی دانشگاه شیراز یکی از دانشگاه های دولتی ایران
دانشگاه شیراز یکی از دانشگاه های دولتی ایران است. دانشگاه شیراز مانند دیگر دانشگاه های دولتی دارای تاریخچه است. تاریخچه دانشگاه شیراز شامل زمان تشکیل و وظایف و فعالیت ها و اهداف دانشگاه شیراز می باشد. اگر می خواهید در مورد دانشگاه شیراز بیشتر بدانید این بخش آسمونی" href="http://asemooni.com">آسمونی را تا پایان مطالعه نمایید چرا که به معرفی دانشگاه شیراز و تاریخچه دانشگاه شیراز و آدرس سایت دانشگاه شیراز می پردازیم.
تاریخچه دانشگاه شیراز
دانشگاه شیراز یکی از دانشگاههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و از قدیمیترین دانشگاههای ایران است که در سال 1325 خورشیدی تأسیس گردید. پیش از انقلاب 1357 ایران، دانشگاه کنونی شیراز، «دانشگاه پهلوی» نامیده میشد. بر اساس رتبهبندی دانشگاههای ایران که هر سال توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام میشود دانشگاه شیراز در میان دانشگاههای جامع ایران رتبهٔ سوم کشور را پس از دانشگاههای تهران و تربیت مدرس کسب کردهاست و یکی از 5 دانشگاه مادر در رشتههای مهندسی بهشمار میآید. محوطه دانشگاه شیراز که توسط مینورو یاماساکی طراحی شده، از نظر وسعت در کشور ایران در رتبهٔ دوم قرار دارد.
بر اساس رتبهبندی بهترین دانشگاههای آسیا در سال 2017، که توسط سیستم رتبهبندی دانشگاهها و مؤسسههای آموزش عالی تایمز (تایمز هایر اجوکیشن) اعلام شد، دانشگاه شیراز به عنوان برترین دانشگاه جامع ایران معرفی گردید.
این دانشگاه همواره به سختگیری شهره بودهاست و معدلهای دانشجویان آن در رشتههای مختلف عموماً در سطحهای پایینتری نسبت به همترازان خود در سایر دانشگاهها قرار دارد.
دانشگاه شیراز (دانشگاه پهلوی قبل از انقلاب) در سال 1946 شروع به کار نمود. معمار اصلی این دانشگاه مینورو یاماساکی نام دارد، که از دیگر کارهای مشهور او مرکز تجارت جهانی نیویورک میباشد. بهدنبال دعوت محمدرضا پهلوی از رئیس دانشگاه پنسیلوانیا به ایران پس از مذاکراتی چند توسعهٔ دانشگاه شیراز مستقیماً تحت نظر و مدیریت این دانشگاه صاحبنام آمریکایی قرار گرفت تا جایی که روابط علمی و فرهنگی بین این دو دانشگاه از مستحکمترین روابط علمی فرهنگی میان ایران و آمریکا گردید و تا روزهای آخر حکومت شاه ادامه داشت. در سال 1962، عیسی صدیق مسئول پیادهسازی الگوهای این دانشگاه آیوی لیگ در دانشگاه پهلوی گردید. تدوین بسیاری از دروس، طراحی و توسعه پردیسهای دانشگاه، تربیت استادان، و بنیانگذاری بسیاری از مؤسسات تحقیقاتی دانشگاه پهلوی همه و همه در اختیار این دانشگاه آیوی لیگ قرار گرفتند. بعدهها، در دوره هوشنگ نهاوندی، مؤسسه معروف دانشگاه ایالتی کنت نیز در شکلگیری و توسعه دانشگاه پهلوی نیز حضور پیدا کرد.
دانشگاه شیراز اولین دانشگاه کشور است که مدرکش بینالمللی شد و همچنین «اولین دانشگاه ایران» که برنده جایزه نوبل در آن سخنرانی کرد. در زمان پهلوی نیز دانشگاه شیراز خواهر دانشگاه پرینستون ایالات متحده آمریکا خوانده میشد.
همچنین دانشگاه شیراز اولین دانشگاه دارای هیئت مدیره در ایران است. اعضای این هیئت مدیره عبارت بودند از وزیر دربار، وزیر فرهنگ، رئیس دانشگاه، استاندار فارس، مدیر عامل سازمان برنامه، مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران و عدهای بین 9 تا 15 نفر از شخصیتهای ذیصلاح فرهنگی و اقتصادی و ارباب صنایع کشور که با پیشنهاد وزارای دربار و فرهنگ و تصویب محمدرضا شاه پهلوی برای مدت 6 ماه انتخاب میشدند و ریاست هیئت امنا نیز با وزیر دربار و در غیاب وی با وزیر فرهنگ بود. این نهاد در آن زمان نماینده قانونی دانشگاه بود و همه امور علمی، فنی، آموزشی، مالی، اداری و استخدامی دانشگاه نیز زیر نظر آن اداره میشد.
پردیس ارم دانشگاه شیراز
پردیس ارم یا کوی ارم؛ محل استقرار تشکیلات اصلی و هستهٔ مرکزی دانشگاه شیراز
این مجتمع که به خوابگاه ارم معروف است، در تپهای مجاور میدان ارم واقع شدهاست و شامل محوطه بسیار بزرگی از زمینهای دامنهای کوهاست که تعداد زیادی از ساختمانهای اداری و کلاسهای درسی و خوابگاههای دانشجویی در این منطقه قرار دارند.
مینورو یاماساکی آمریکایی طراح و معمار ساختمانهای خوابگاه دانشجویان روی تپه کوی ارم میباشد.[11] این پروژه مصادف با انقلاب سال 57 گشت و نیمه کاره ماند.
با این حال طی یک برنامه چندین ساله قرار است تمامی ساختمانهای مربوط به دانشگاه شیراز، که در حال حاضر در سطح شهر به صورت پراکنده واقع شدهاند، به صورت منسجم قرار گیرند. عمده قسمتهایی که در کوی ارم واقع هستند، عبارتاند از: دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشکده علوم تربیتی ، دانشکده اقتصاد و مدیریت و علوم اجتماعی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، پردیس علوم (بخش فیزیک و بخش شیمی) و کتابخانههای علوم و تکنولوژی و کتابخانه میرزای شیرازی و تالار حکمت.
استادان نمونه کشوری دانشگاه شیراز
- ارسلان قهرمانی
- منصور طاهری
- محمد نمازی
- نظامالدین فقیه
- نعمتالله ریاضی
- هاشم شرقی
- حبیب فیروزآبادی
- ناصر ایرانپور
- فریدون اسماعیل زاده
مشاهیر و دانشآموختگان دانشگاه شیراز
- ایرج بشیری استاد تاریخ، دانشگاه مینه سوتا، ایالات متحده آمریکا
- پروفسور دایموندونیهو
- آرتور پوپ
- مصطفی معین
- عباس میلانی
- جان لیمبرت (سفیر ایالات متحده)
- محسن کدیور
- قاسم کاکایی
- اسدالله علم
- نظامالدین فقیه
- عطاالله مهاجرانی
- محمد همایون
- محمد سلیمانی
- علیرضا طهماسبی
- ریچارد فرای
- محمد قائد
- منصور رستگار فسایی
- داود شهیدی
- منصور حکمت
- اسماعیل کهرم
- سعدالله نصیری قیداری
- ابراهیم نبوی
- احمد توکلی
- غلامعلی حداد عادل
- محمود فرشیدی
- امراله ابجدیان
- پریسا مقتدی
- محمد امیری اردکانی
- پدرام جهان فتحی
- آرشاک جوهر پور
- امین آقا
- آرمان نفیسی پشتیری
- علی باباچاهی
- فریبرز ارغوانی پیرسلا
سایت دانشگاه شیراز
www.shirazu.ac.ir