- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات فوتبالی
- بازیکنانی با سابقه بازی در سپاهان و پرسپولیس(2)
بازیکنانی با سابقه بازی در سپاهان و پرسپولیس(2)
با هم مروری داریم بر بخش دنبال انتقالهای مهم سالهای اخیر دو تیم بزرگ کشور. انتقالهایی که عمدتا پیراهن زرد را کنار گذاشته و قرمزپوش شدند!
ابراهیم توره
حضور توره در پرسپولیس با آمار نسبتا خوب گلزنی اما بدون موفقیت سپری شد و یک حاشیه بزرگ که ناشی از بازی نکردن او در برابر تیم امیرقلعه نویی بود! کمی بعد، وقتی او به سپاهان امیر قلعه نویی پیوست، به یک ماشین گلزنی تبدیل شد؛ بازیکنی که به اندازه ای گل زد و قهرمان شد تا سرانجام از سپاهان، سر از عجمان و بالاخره موناکو در لیگ فرانسه درآورد.
گئورگی گِولسیانی
مدافع-هافبک 193 سانتی متر گرجستانی سه سال موفق را در سپاهان پشت سر گذاشت و بعد از آن مثل تمام بازیکنان ایرانی در برابر وعده ها و پول دولتی سرخپوشان وسوسه شد و سر از پرسپولیس درآورد؛ گولسیانی در تیم جدید خود، به هرچیز که در سپاهان نرسیده بود، دست پیدا کرد: قهرمانی لیگ و قهرمانی جام حذفی.
دانیال اسماعیلی فر
هشت سال بعد از اولین حضور دانیال در اصفهان و ذوب آهن، دانیال هم مثل بسیاری دیگر، تصمیم به حضور در پرسپولیس گرفت. بازیکن سمت راست سپاهان، بعد از دو سال بازی در جمع طلایی پوشها، راهی پرسپولیس شد و در تیم جدیدش افتخاراتی را کسب کرد که زمانی با سبزهای ذوب آهن به دست آورده بود؛ فتح جام حذفی و سوپرکاپ ایران. البته برای کسب سوپرکاپ با پرسپولیس عموما نیازی به انجام مسابقه نیست!
سروش رفیعی
سه مقطع حضور در پرسپولیس، رکورد سروش رفیعی است. در این بین، او پیراهن تیمهایی مثل فولاد، تراکتور، الخور، شهرخودرو و البته سپاهان را به تن کرد. رفیعی دو فصل برای طلایی پوشها به میدان رفت و یک بار دیگر سر از پرسپولیس در آورد.
رامین رضاییان
بازیکن سمت راست پرسپولیس طی دو مقطع، مستقیما از پرسپولیس راهی سپاهان شد تا مسیری متفاوت از اکثر بازیکنهای این سالها را طی کرده باشد. او مجموعا سه سال برای پرسپولیس بازی کرده که دومین مقطع آن تنها 6 ماه به درازا انجامید. پس از آن دو سال در سپاهان درخشید و با این تیم فاتح جام حذفی شد و آن گاه از تمدید قرارداد خودداری کرد و سر از استقلال درآورد.
رحمان احمدی
احمدی شاید تاثیرگذارترین انتقال تاریخ دو تیم باشد. او در سال 1390 در لیگ قهرمانان با پرسپولیس دو اخطاره شد؛ کمی بعد به سپاهان آمد و به خاطر بازی او مقابل السد، برد سپاهان تبدیل به باخت(3-0) شد و السد با همین نتیجه به دور بعد صعود کرد و قهرمان آسیا شد. برای سپاهان هم چیزی جز حسرت نماند.
سید جلال حسینی
سه فصل درخشان و سه قهرمانی با سپاهان، آمار سید جلال در کهکشانی های اواخر دهه 80 سپاهان بود. بعد از آن بود که حسینی در لیگ چهاردهم راهی پرسپولیس و درخشش و افتخارات هم با او به تهران منتقل شد. پنج قهرمانی طی شش سال آمار سید جلال با پرسپولیس بود.
محسن بنگر
یکی دیگر از بازیکنان تیم کهکشانی سپاهان بود که بعد از رسیدن به اوج و قهرمانی های پیاپی لیگ با طلایی پوشان، راهی پرسپولیس شد؛ در کنار هوادارانی که همواره او را مورد توهین قرار داده بودند. با انتقال به تهران، همه چیز کاملا تغییر کرد و به سرعت محبوبیت بنگر بین اصفهانی ها تبدیل به تنفر شد. بنگر هر اندازه بیشتر در پرسپولیس ماند، بدتر و متزلزل تر شد و سرانجام هم در اصلاحات برانکویی، برای همیشه از جمع سرخها کنار رفت.
ادموند بزیک
یک سانتر بلند و یه ضربه والی از ادموند بزیک، یکی از زیباترین گلهای سپاهان را در تساوی (3-3) این تیم مقابل پرسپولیس در سال 1382 به ثمر رساند. بزیک همان بازیکنی بود که یک فصل کامل در پرسپولیس گل نزد و حتی کفشهای مهدی هاشمی نسب را از هم تیمی خود قرض گرفت تا شاید با آن کفشها طلسم گل نزدنش شکسته شود؛ که نشکست. بالاخره هم علی پروین مربی قرمزها گفت: بازیکنی که گل نزد بدرد ما نمی خورد! اما وقتی بزیک به سپاهان منتقل و زیر نظر استانکوی فقید، احیا گشت، معلوم شد مشکل از مربی بوده نه از مهاجم. بزیک سال 1382 با سپاهان آقای گل لیگ برتر شد تا طلایی پوشان از این انتقال سود فراوانی کنند.
****
برای سپاهانی ها و پرسپولیسی ها، این نقل و انتقالات، طعم های مختلفی داشته؛ طعم جنجال، محرومیت، نفرت و محبوبیت، گلزنی و سرانجام افتخار. نمی توان منکر این واقعیت شد که در سالهای اخیر این مسیر بیشتر از سمت اصفهان به تهران بوده است؛ نه این که سپاهانی ها با مشکل مالی دست و پنجه نرم کنند یا این که پرسپولیسی ها ثروتی نجومی داشته باشند. واقعیت بیشتر در وعده هایی است که بسیاری از آنها هرگز محقق نمی شوند اما این قابلیت را دارند که روز به روز از ستارگان تیمهای شهرستانی کم کرده و تهرانی ها را قدرتمندتر سازند!