- آسمونی
- مجله اینترنتی
- اطلاعات ضروری
- ایمنی و امنیت
- نکات ایمنی در استفاده از بخاری
نکات ایمنی در استفاده از بخاری
15 نکته برای استفاده از بخاری های نفتی
-
هرسال در شروع فصل زمستان باید بخاریها سرویس شده قسمتهای داخلی ، کاربراتور و لوله کشیها بازدید و تمیز شوند
-
بخاری نباید کنار مبل ، پرده ، کمد و مواد قابل اشتعال دیگر قرارگیرد
-
لوله بخاری نباید از درون چوب ، فیبر و مواد قابل اشتعال عبور داده شود
-
میزان حرارت نباید آنقدر باشد که بدنه بخاری سرخ شود
-
اگر نفت اضافی در کوره جمع شده قبل از روشن کردن نفت را خارج سازید
-
اگر بخاری بهر علت موقع کار کردن خاموش شد صبر کنید تا کوره کاملا" سرد شود بعد آنرا روشن کنید
-
در موقع خروج از منزل بخاری را خاموش سازید
-
لباس و وسایل دیگر را بمنظور خشک کردن نزدیک بخاری قرار ندهید
-
اگر بخاری آتش گرفت از آب برای خاموش کردن استفاده نکنید . خاموش کننده پودر و گاز بسیار موثر و مفید است .اگر خاموش کننده ندارید. با انداختن لحاف یا پتو ی خیس آتش را بپوشانید و آتش را خاموش سازید
-
موقع خاموش کردن مواظب باشید بخاری واژگون نشود
-
وقتی دودکش کشش کافی نداشته باشد در جداره داخلی آن دوده ها جمع شده و در شرایط خاصی آتش گرفته جداره دودکش را باز می کند و آتش به اطراف سرایت کرده آتش سوزی ایجاد می نماید پس لازم است قبل از نصب هر گونه دستگاه حرارتی از باز بودن دودکش آن اطمینان حاصل نماییم
-
دودکش باید حد امکان مستقیم کشیده شده باشد
-
ملاط آجرها و مصالح ساختمانی اطراف آن مقاوم در برابر حرارت باشد
-
دود کش باید تحمل حرارت کافی را داشته و محاسبا ت فنی آن صحیح باشد
-
بخاری بایستی همواره با شعله آبی بسوزد .در صورتی که با شعله زرد میسوزد بایستی آنرا فوراً از سرویس خارج کنید و جهت رفع عیب به تعمیرکاران متخصص اطلاع دهید .
شهریار نوری الاصل کارشناس و مدرس امداد و نجات هلال احمر استان کرمانشاه با بیان اینکه سوختن ناقص بخاری و یا مسدود بودن مسیر دودکش آن می تواند گاز منوکسید کربن را در هوا منتشر کند، گفت: این گاز بی بو و بی رنگ بوده و استشمام آن می تواند ظرف مدت کوتاهی موجب مرگ افراد شود.
وی تصریح کرد: در همین راستا و با توجه به شروع نصب بخاریها در آغاز فصل سرما رعایت موارد ایمنی به هنگام نصب و راه اندازی بخاری باید به طور جد مورد توجه قرار گیرد.
کارشناس هلال احمر استان کرمانشاه اولین نکته ایمنی در نصب بخاری را اطمینان از بازبودن مسیر دودکش بخاری در داخل ساختمان عنوان کرد.
وی تصریح کرد: نباید به جای لولههای مخصوص بخاری از لولههای آکاردونی آلومینیومی که مخصوص هواکش و هود آشپزخانه است استفاده شود، زیرا احتمال شکسته شدن و سوراخ شدن این لولهها بسیار است و به همین علت توصیه می شود تا از لولههای مخصوص بخاری استفاده شود.
وی تاکید کرد: افراد نباید هیچگاه لوله بخاری را از داخل شیشه پنجره بیرون بیاورند، زیرا این کار موجب برگشت هوا و خاموش شدن بخاری و در نتیجه نشت گاز می شود.
نوری الاصل کنترل شلنگ بخاری را بسیار حائز اهمیت دانست و توصیه کرد: حتما هر سال قبل از روشن کردن بخاری شلنگها را مورد بررسی قرار داده و آنها را از نظر خشک شدن، پارگی، ترک برداشتن و فاسد شدن کنترل کرد و حتی المقدور سعی شود از شلنگهای فشار قوی استفاده کرده و از هر شلنگی به این منظور استفاده نکنند.
این کارشناس هلال احمر استان کرمانشاه تاکید کرد: طول شلنگ متصل به شیرگاز تا بخاری نباید بیش از 1.5 متر باشد و باید با بست فلزی در هر دو قسمت بسته شود.
وی در خصوص بررسی نشتی گاز با استفاده از کبریت هشدار داد و تصریح کرد: توصیه میشود افراد در این زمینه از کف مواد شوینده استفاده کنند.
نوری الاصل تاکید کرد: همچنین هنگام وصل لوله دودکش به بخاری نباید بیش از دو زانو در مسیراستفاده شود، زیرا زانوهای اضافی موجب کندی حرکت گاز و پس زدگی آن خواهد شد که بسیار خطرناک است.
این کارشناس هلال احمر استان کرمانشاه همچنین بر استفاده از کلاهک H مانند و قرار دادن آن بر روی دودکش تاکید کرد.