- آسمونی
- مجله اینترنتی
- فیلم و سینما
- نقد فیلم
- یک طنز تمیز، نقد فیلم ملاقات با جادوگر
یک طنز تمیز، نقد فیلم ملاقات با جادوگر
دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
چکاوک شیرازی
یک طنز تمیز، نقد فیلم ملاقات با جادوگر
ملاقات با جادوگر یک طنز تمیز و دقیق است که با وجود فیلم نامه ی خوب توانسته یکی از معدود فیلم های طنزی باشد که این واژه را مال خود کرده است. زیرا همان طور که می دانید واژه ی طنز و کمدی با یکدیگر فرق اساسی دارند. فیلم های خنده داری که ساخته می شود همگی کمدی هستند و هیچ کدام به مورد ویژه ای اشاره نمی کنند، اما فیلمی با باز طنز انگشت خود را روی مواردی می گذارد که برای جامعه دردناک است. اما هنر طنزپرداز باعث می شود که علاوه بر درک واقعیت و تماشای آن، بخندیم و در بسیاری از مواقع تلخ بخندیم.
امیر ژوله با این فیلم به نوعی، استقلال خودش را نشان داد. او که سال ها در سایه ی طنزپردازان ممتازی مانند مهران مدیری و پیمان قاسم خانی بود، حالا با یک تجربه ی سینمایی کاملا مستقل، توانسته خودش را بیشتر از قبل ثابت کند. فیلم یک پکیج کامل بود، از طنز و کمدی به جا و صحیح. بدون آن که لازم باشد هر صحنه را با شوخی های سطحی پر کند تا بلکه خنده ای از مخاطبش بگیرد. قابل توجه آن دسته از عزیزانی که گمان می کنند با نشان دادن مصرف کوکائین!!و...در فیلم هایشان می توانند مخاطب داشته باشند.
ملاقات با جادوگر داستان خوبی دارد. دختری برای پس گرفتن پول خانواده از یک کلاهبردار به ایران می آید و در این حین به آقازاده ای برمی خورد که می خواهد از ایران برود اما پدرش مدارکش را گرفته که او نتواند از ایران خارج شود. که این منع از روی علاقه نیست و پدر سیاست مدار اهداف دیگری دارد. مسیر آشنایی این دو نفر و رسیدن به خواسته هایشان مملو از اتفاقات بامزه ای است که هم داستان را به جلو می برد و هم از بیننده خنده می گیرد.
تنها موردی که هیچ توجیهی برایش وجود نداشت، حضور نسیم ادبی در نقش حوریه بود. هر چند که نسیم ادبی این نقش را بسیار عالی بازی کرده و هر چند که حضور این کاراکتر باعث به وجود آمدن لحظه های کمدی بیشتری شده اما می شد به راحتی حذفش کرد. در واقع بود و نبودش تفاوتی در فیلم نامه به وجود نمی آورد.
یکی از موارد تاسف بار در مورد این فیلم بحث تبلیغاتش بود که متاسفانه آن طوری که معرفی شد به نظر یک فیلم کمدی سطح پایین می رسید. این در حالی است که فیلم های کمدی دیگر ، به عنوان نمونه، صبحانه با زرافه ها، تنها ده ثانیه ی نسبتا خوب فیلم را برای تبلیغات خرج می کنند و مخاطب را به سالن می کشانند. در هر حال امیدوارم ملاقات با جادوگر در گیشه هم موفق بوده باشد تا ما شاهد فیلم های بیشتری باشیم که فیلم نامه اش را امیر ژوله نوشته باشد.
کاش به بهانه ی همین فیلم از علیرضا خمسه برای سالها فعالیت هنری تقدیر می شد. زیرا ایشان هم با این نقششان کم بود اما یکی از بهترین بازی های خود را ارائه دادند.
در مورد فیلم نامه ی ملاقات با جادوگر هم چنان معتقدم ما با استانداردهای فیلم نامه نویسی فاصله ی زیادی داریم اما در حد و اندازه های خودمان، می توانیم متن ها آبرومندی بنویسیم.