- آسمونی
- مجله اینترنتی
- دکوراسیون
- دانستنی معماری
- آجر قزاقی قرمز (طبیعی)

آجر قزاقی قرمز (طبیعی)
از قدیم استفاده خشت در ایران مرسوم بوده است و در همه جای کشور آثار آن دیده میشود این خشت بصورت آفتاب خشک مورد استفاده بوده با پیشرفت علم خشت را پخته تا در مقابل عوامل محیطی مستحکم ترشده وفشار بیشتری تحمل کنددربناهای موجود در ایران قدمت آجرها به بیش ازچند هزارسال می رسد امروزه آجر قزاقی سنتی در طرحها و اندازه های مختلف برای ترمیم ساختمانها و نمای ساختمانهای تازه ساز مورد استفاده خاص می باشد.
آجرهای قزاقی به صورت دستی تولید میگردد . در ایران باستان استفاده از خشت های دست ساز برای ساختمان سازی مرسوم بوده است.این خشت ها در برابر نورمستقیم آفتاب خشک میگردیده و با پیشرفت علم ، این آجرهای خشتی پخته می شده تا در برابر عوامل محیطی مستحکم تر شده و بتواند فشار بیشتری را تحمل نماید. بناهایی که در ایران موجود می باشد دارای قدمت بیش از هزار ساله است و در آن ها از آجرهای قزاقی دست ساز و آجرهای سنتی استفاده میشده،آجر های قزاقی از لحاظ استحکام بسیار بالا میباشند.
طریقه تولید آجر قزاقی سنتی
آجر قزاقی به صورت سنتی و دستی تولید میگردد به این صورت که ، ابتدا خاک مورد نیاز که بیشتر هم خاک رس سرند شده میباشد تهیه شده ، و بعد از آن از خاک گل تولید میگردد و درون قالب های چوبی قرار میگیرد و پس از خشک شدن خشت ها قزاقی در کوره قرار گرفته ، در واقع مدت زمان پخت آجر قزاقی رنگ آجر را مشخص مینماید.
تاریخچه آجر قزاقی
آجر قزاقی از قدیمی ترین آجرهای سنتی ایران می باشد.در زمان ورود قزاق ها ، قزاق ها سربازخانه شان را با نوعی آجربا ابعاد 5*10*20 میساختند و بعد از آن این آجرها به آجر قزاقی معروف شد و با توجه به قدمت این نوع آجرها، جز آجر های سنتی دسته بندی میشوند.
بازار معمار با توجه به احیای فرهنگ سنتی ایرانی اقدام به فروش انواع آجر های قزاقی و آجرهای سنتی نما نموده است.از این آجرها برای نما جدید و همچنین مرمت و بازسازی نماهای سنتی قدیمی به کار می رود.درروایتی دیگر تاریخچه این آجرها به دوره ساسانیان باز میگردد که از آن ها در بنا های عظیمی مانند : طاق کسری ، پلهای دختر ، گنبد کاووس ، مسجد جامع اصفهان و یزد استفاده شده است. این آجرهای به صورت طرح دار و گرد و رنگ های زرد و گلبهی و ابلق و پوسته پیازی و قرمز تولید میگردد.
بازار معمار آمادگی خود را برای همکاری با مساجد و بناهای سنتی و میراث فرهنگی اعلام می دارد.