زمان مطالعه: 8 دقیقه
آیا دعا نویسی درست است؟

آیا دعا نویسی درست است؟

بسیاری از افراد به ویژه خانم ها به توصیه دوستانشان ممکن است برای حل برخی مشکلاتشان به دعانویس مراجعه کنند. عده ای معتقدند که این کار در زندگی آن ها بسیار تاثیر دارد ولی عده ای معتقدند که همه این کارها فقط خرافات است. نظر شما چیست؟

بسیاری از افراد به ویژه خانم ها به توصیه دوستانشان ممکن است برای حل برخی مشکلاتشان به دعانویس مراجعه کنند. عده ای معتقدند که این کار در زندگی آن ها بسیار تاثیر دارد ولی عده ای معتقدند که همه این کارها فقط خرافات است. نظر شما چیست؟ آیا شما فکر می کنید که دعانویسی در زندگی انسان تاثیر دارد؟ آیا خود شما تا به حال به دعانویس مراجعه کرده اید؟ اگر پاسختان مثبت است، چه نتیجه ای گرفته اید؟ پورتال آسمونی در این بخش مطالب جالبی در مورد دعانویسی و اینکه این کار درست یا اشتباه برای شما عزیزان عنوان می کند. پس با ما همراه شوید.

pray-programming1
pray-programming1

آیا مراجعه به رمال و دعانویس گناه است؟

بدون تردید آیات قرآن و دعا تاثیر خاص خود را دارند و می توان به اذن الهی در موارد گوناگون از آنها بهره برد. البته باید توجه داشت که استفاده از این دعاها، نیاز به رمال و دعا نویس ندارد، هر کسی می تواند آیات قرآنی مثل آیه الکرسی را بخواند و یا بنویسد و همراه داشته باشد و از آثار آن برخوردار باشد. دعاهای قرآنی شفای هر درد و رافع هر مشکل است. ولی عده ای از جهالت مردم سوء استفاده می کنند و با نوشتن خطوط کج و معوج مردم را فریب می دهند و جیب آنها را خالی می کنند و به تصور نوشتن دعاها مردم را سر کار می گذارند که باید مواظب بود.

نکاتی درباره دعانویسی

1- باید دعاها و اذکار را از منابع معتبر گرفت و بسیاری از افراد و یا سایت هایی که در این مورد می باشند معتبر و قابل اعتماد نمی باشند. ذکرها و دستورات فراوانی در کتاب های معتبر مانند مفاتیح الجنان و نیز حواشی آن وجود دارد که مورد اعتماد و مجرب است.

2- در مورد دعانویس‏ها باید دانست که بسیاری از این افراد شیادانی هستند که از عقاید مردم سوء استفاده می‏کنند. بنا بر این باید در برخورد با آنان هشیار بود. برای دعا به درگاه خداوند نیازی به واسطه و دعانویس نیست؛ بلکه هر کس می‏تواند برای رفع مشکلات خود به درگاه او عرض حاجت نماید و از اعمال نیک برای تقرب به درگاه خداوند بهره ببرد. مگر آن که به افراد وارسته و اهل دل دسترسی داشته باشیم که به طور یقین دعای آنان و نفوذ کلام آنان تأثیر ویژه‏ای دارد.

3- مراجعه به دعا نویس، آری یا خیر؟ رجوع به دعانویس ها در سنت و سیره پیامبر (ص) و امامان علیهم السلام نبوده و بزرگان دین هیچگونه توصیه ای در این باره ندارند، لذا بهترین روش برای رفع مشکلات هم تعقل و تدبیر شخصی و هم مشورت با خردمندان و توکل بر خدا و پرداخت صدقه و خواندن دعاهای معتبر است. گفتنی است اگر خود انسان و یا فرد دعانویس از کتاب های معتبر، دعای مستندی که از طریق معصومین وارد شده است انتخاب کنند اشکال ندارد. غالبا مراجعه به دعانویس، از طرف کسانی صورت می گیرد که معمولاً نتوانسته اند برای گرفتاری خود چاره جویی کنند و یا به دعای خود اعتمادی ندارند و فکر می کنند اگر به آن ها رجوع کنند، مشکلشان حل خواهد شد. چه بسا به دلیل اعتمادی که به آنها دارند، حالت تلقین به نفس در افراد ایجاد می شود و با این روحیه قدرت و تسلط بر بیماری یا مشکل خود پیدا نمایند و به تدریج آن را حل کنند. اما در هیچ کتاب و به نظر هیچ مرجعی دینی، رجوع به دعانویس توصیه نشده است، بلکه همه افراد تشویق شده اند خودشان دست به دعا بردارند و از خدا کمک بخواهند. پیش بینی بعضی از افراد نسبت به رویدادهای آینده و غیب گویی اگر واقعیت داشته باشد، می تواند عوامل مختلف داشته باشد، از جمله این که در اثر رابطه با ارواح مجرده (جن و شیاطین) به دست آید. اما این عمل از نظر اسلام حرام است و رجوع به این افرد از نظر اسلام جایز نیست. رسول اکرم (ص) فرمود "هر کس نزد ساحر یا کاهن یا دروغ گویی برود و گفته او را باور کند، به کتاب خدا کافر شده است".

4- از نظر اسلام رفتن پیش دعانویس و آنچه در بین مردم شایع است و این که بخت انسان بسته شده است، همه از خرافات است.

pray-programming
pray-programming

توصیه های در رابطه با دعا

  1. زیارت عاشورا و سوره یس و الرحمن را تلاوت کنید(دور از زیاده روی؛ یعنی هر اندازه که مناسب حال تان باشد).

از پیامبر اکرم(ص) روایت شده که در خواندن سوره یس ده خاصیت است، از جمله رسیدن به همسر مناسب.(2)

  1. توسل جستن به ائمه اطهار علیهم السلام.
  2. خواندن نماز حاجت.(3)
  3. توبه و استغفار از همه گناهان سبب گشایش امور می شود.
  4. نماز جعفر طیار را به کیفیتی که در مفاتیح آمده است بخوان تا ان شاء الله در زمان مقرر پیش خدا همسر لایق تان نصیب تان گردد. در این رابطه علاوه بر دعا لازم است که به خدا حسن ظن داشته باشد.

پس با دعا و با استمرار و اصرار بر آن و انجام وظایف خود - که ذکر شد - منتظر باشید تا لطف خداوند شامل حال تان شود. - نکات پایانی: 1- مهم این است که به خداوند و حاکمیت اراده الهی همچنان معتقد باشید و تمام این اعمال وسیله هستند چه بسا همین فراز و نشیب ها دامی از سوی شیطان باشد که ایمان شما را متزلزل کند. لذا با پایداری و استقامت ایمان خود را حفظ کنید تا در نتیجه آن شیطان ناامید شود و درهای رحمت الهی به سوی شما باز گردد. 2- در مورد دعانویسی برادران اهل تسنن، باید بگویییم: از نظر علماء در صورتی که از منابع معتبر استفاده شود، اشکالی ندارد.

فتوای مراجع و فقها در مورد دعانویسی و فال‌بینی

1- آیت‌الله خامنه‌ای نوشتن دعا برای بازکردن گره از مشکلات از نظر اسلام پذیرفته است؟ * اگر دعایی باشد که به نقل از معصوم یا قرآن آورده شده اشکالی ندارد ولی دعای غیرمعصوم از نظر اسلام پذیرفته نیست. نظر اسلام در مورد سرکتاب باز کردن چیست؟ * هر چیزی که در چارچوب دین گفته شده اشکال ندارد. اگر بروز مشکلات و گرفتاری دعای ناحق برای مسلمانی نوشته شود تکلیف او چیست؟ * توکل به خدا و توسل به اهل بیت.

2- آیت الله مکارم شیرازی نوشتن دعا برای امور خیر مثل پیدا کردن کار، رونق در زندگی با ایجاد محبت چه حکمی دارد؟ * نوشتن دعاهایی که از حضرت معصومین (ع) رسیده و در کتب معتبر موجود است اشکالی ندارد ولی دعانویسی حرفه‌ای که شغل افراد سودجوست صحیح نیست و غالب کتاب‌هایی که به آن استناد می‌کنند اعتباری ندارند. درآمدی که از راه دعانویسی کسب می شود حلال است؟ * خیر. جایز نیست.

3- آیت الله سیستانی دعانویسی چه حکمی دارد؟ آیا انجام این کار در اسلام حرام است؟ * کسانی که با استفاده از سحر و جادو دعا می‌نویسند کذابند. این دسته از افراد جعلیات تحویل مردم می‌دهند و کارشان اشکال دارد و حرام است اما در صورتی که با استفاده از آیات قرآن و احادیث ائمه (ع) این کار صورت بگیرد اشکالی ندارد. درآمدی که از راه دعانویسی کسب می‌شود اشکال دارد؟ * اگر کسانی که دعا را می‌نویسند با استفاده از سحر و جادو این کار را انجام دهند پولشان حرام و مراجعه به آنان نیز حرام است. برای چه موضوعاتی می‌توان به دعانویس مراجعه کرد؟ * برای هیچ موضوعی نمی‌توان به دعانویس مراجعه کرد. وقتی کتاب‌های ادعیه که در رأس آن «مفاتیح الجنان» قرار گرفته و به این خوبی راهنمایی می‌کند دیگر مراجعه به دعانویس لازم نیست.

4- آیت الله وحید خراسانی دیدگاه اسلام در مورد دعانویسی، نفرین، جادو و... چیست؟ دعا و ادعیه به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ یکی از طریق آیات قرآنی است که از نظر اسلام مشکلی ندارند و دیگری از طریق سحر و جادوست که حرام است. درآمدی که از راه دعانویسی کسب می شود حلال است؟ * پولی که افراد از طریق سحر و جادو کسب می‌کنند اشکال دارد و حرام است. از نظر اسلام نوشتن دعای ناحق برای دیگران چه حکمی دارد؟ * اگر با استفاده از سحر و جادو دعایی بنویسند. مثلاً بین زن و شوهر اختلاف بیندازند یا بخت کسی را ببندند، مرتکب عمل حرام شده‌اند. شیخ انصاری در «مکاسب محرمه» آورده است: « اگر برای مسلمانی سحری نوشته شود که به واسطه آن اتفاق ناگواری برای او بیفتد یا باعث دردسر او شود، قتل کسی که سحر به امر او نوشته شده واجب است». وقتی دعانویسی به نیت خیر این قدر نهی شده و عذاب دارد، دیگر عذاب سحر و جادو به نیت شر بماند. سرکتاب باز کردن از نظر اسلام پذیرفته است؟ * خیر. کار درستی نیست. فردی که دعای ناحقی برای او نوشته شده است در شرایطی که در مورد وجود دعا در مورد خودش اطمینان پیدا کند آیا می‌تواند اقدامی انجام دهد؟ * اگر برای کسی دعای بد نوشته شود مراجعه به اهل این کار برای باطل کردن آن و به عنوان پادزهر ضرورت داشته و از نظر شرعی اشکال ندارد.

5- آیت الله صافی گلپایگانی عده‌ای با استفاده از قهوه، شمع، اعداد و... فال‌هایی می‌گیرند و حتی درباره ی گذشته یا آینده افراد مسائلی را بازگو می‌کنند که در اغلب موارد درست است. با توجه به این شرایط مراجعه به آنان اشکال دارد؟ * رمالی و فال‌گیری جایز نیست. از آنجا که چنین اعمالی وجه شرعی ندارند. رفتن نزد این افراد جایز نیست. حال اینکه یک سری مسائل را کنار هم قرار می‌دهند و به طور تصادفی موضوعاتی درست از آب در می‌آید دلیل بر مراجعه به آنان نمی‌شود. درآمدی که از راه دعانویسی کسب می‌شود حلال است؟ * افرادی که از این راه کسب درآمد می‌کنند مالک این پول نیستند. می‌توان به صحت و سقم دعا مطمئن شد و به کار دعانویس اعتماد کرد؟ * اگر عالمی که دعا را می‌نویسد به قرآن و احادیث علم کافی داشته و مستند به روایات باشد، اشکال ندارد. فردی که ناخواسته برای او دعایی نوشته‌اند می‌تواند برای باطل کردن سحر اقدام کند؟ * سحر و جادوی بد در حق مسلمان حرام است. اگر مسلمانی به این اطمینان برسد که دعای ناحقی در مورد او نوشته شده مثلاً بختش را با سحر و جادو بسته اند، می‌تواند برای باطل کردن آن اقدام کند. نوشتن دعا برای امور خیر مثل پیدا کردن کار، رونق در زندگی و ایجاد محبت چه حکمی دارد؟ * آنچه به غیر از اصول شرعی باشد مورد تأیید نیست. وقتی کار غیر شرعی باشد، دیگر اثر آن مهم نیست که باعث گشایش شده یا مشکلات شخص را مضاعف کرده است. سرکتاب باز کردن از نظر اسلام پذیرفته است؟ * سرکتاب باز کردن مورد تأیید نیست. در متن دین عنوانی به اسم سرکتاب باز کردن نداریم.

6- آیت الله آقا مجتبی تهرانی دعانویسی در اسلام چه حکمی دارد؟ * مراجعه به کسانی که با استفاده از سحر و جادو عمل می‌کنند درست نیست ولی مراجعه به کسانی که با استفاده از قرآن و احادیث دعا می‌نویسند اشکال ندارد. سرکتاب باز کردن از نظر اسلام پذیرفته است؟ * درست نیست. مسلمانی که برای او سحر و جادو نوشته‌اند چه کاری می‌تواند انجام دهد؟ * کسانی که سحر کرده اند، مرتکب حرام شده اند و اگر فرد یقین داشته باشد که برای او سحر نوشته شده می‌تواند با مراجعه به عالم، برای باطل کردن سحر اقدام کند. اگر به واسطه دعانویسی زندگی یک نفر رو به بهبودی برود یا مشکلش برطرف شود یا اختلاف با همسر یا خانواده همسرش رفع شود، نوشتن دعا اشکالی دارد؟ * سحر حرام است حتی اگر برای امور خیر باشد مراجعه به این افراد هم جایز نیست.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «آیا دعا نویسی درست است؟» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
نمایش نظرات بیشتر

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.