زمان مطالعه: 3 دقیقه
پرفورمنس مارکتینگ

پرفورمنس مارکتینگ

پرفورمنس مارکتینگ یا همان بازاریابی عملکردی نوعی استراتژی بازاریابی دیجیتال است که بر اساس نتایج هدایت می‌شود.

پرفورمنس مارکتینگ یا همان بازاریابی عملکردی نوعی استراتژی بازاریابی دیجیتال است که بر اساس نتایج هدایت می‌شود. این نوع بازاریابی برای شرکت‌هایی که به دنبال دستیابی به مخاطب هستند، ایده‌آل است. در این نوع بازاریابی پرداخت بر اساس نحوه تعامل کاربران با محتواست. با آسمونی همراه باشید.

اصطلاح پرفورمنس مارکتینگ

در اصطلاح، پرفورمنس مارکتینگ یا همان بازاریابی عملکردی مدت کوتاهی پس از ظهور تبلیغات پرداخت به ازای کلیک ( یا همان PPC ) ابداع شد که با تبلیغات بنری ( یا همان تبلیغات نمایشی ) و سرویس تبلیغات در گوگل AdWords ( که اکنون به عنوان Google Search Ads شناخته می‌شود) رشد پیدا کرد.

به طور کلی، بازاریابی عملکرد اغلب با پرداخت به ازای نتیجه همراه است و مدل صورتحسابی که برای بازاریاب‌ها به همراه دارد تغییر نمی‌کند. اینکه آیا مدل من از بازاریابی از نوع عملکردی است یا خیر تا زمانی مشخص می‌شود که تصمیمات کمپین بر اساس نتایج قابل اندازه‌گیری بوده و آنگاه می‌توانیم توضیح دهیم که چنین روش بازاریابی در واقع پرفورمنس مارکتینگ بوده است.

کاربرد پرفورمنس مارکتینگ

بازاریابی عملکردی در فضای مجازی و آنلاین رقم می‌خورد که نتایج برنامه‌های تبلیغاتی قابل اندازه‌گیری باشد. همه افرادی که دارای کسب و کارهای کوچک و بزرگ هستند، می‌توانند بسته به اهدافی که مدنظرشان دارند؛ از این روش بازاریابی استفاده کنند.

برخی از افراد قصد فروش بیشتر محصولات را دارند و برخی دیگر نیز جذب مخاطب فعال از اهداف بازاریابیشان است که پرفورمنس مارکتینگ این قابلیت را برای آن‌ها فراهم خواهد کرد. در نتیجه برای رشد و گسترش فروشگاه‌ها، برند‌ها و حوزه‌های خدماتی، استفاده از بازاریابی عملکردی بهترین گزینه پیشنهادی است.

پرفورمنس مارکتینگ
پرفورمنس مارکتینگ

انواع روش‌های Performance Marketing چیست؟

تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC)

PPC نوعی از پرفورمنس مارکتینگ است که در آن تبلیغ‌کننده برای هر کلیک کاربر، هزینه پرداخت می‌کند. رایج‌ترین پلتفرم برای این نوع بازاریابی گوگل ادوردز (Google Ads) است.

همکاری در فروش (Affiliate Marketing)

در  افیلیت مارکتینگ، کسب‌وکار به ازای هر بازدیدکننده یا مشتری، به یک یا چند شرکت وابسته پاداش می‌دهد. به عنوان مثال، یک شرکت وابسته، یک محصول یا خدمت را در وبلاگ یا شبکه‌های اجتماعی‌اش تبلیغ می‌کند. وقتی شخصی روی آن کلیک کرده و خرید کرد، درصدی از فروش را دریافت می‌کند. در مقاله «افیلیت مارکتینگ چیست» به طور مفصل راجع به این روش صحبت کرده‌ایم.

بازاریابی ایمیلی

از طریق بازاریابی ایمیلی، بازاریابان موضوعات مختلف، محتوا و فراخوان‌ها را آزمایش کرده و نرخ‌های باز کردن ایمیل، نرخ کلیک و نرخ تبدیل را برای بهینه‌سازی عملکرد کمپین تحلیل می‌کنند.

بهینه‌سازی موتورهای جستجو

با وجود آنکه SEO یک روش پولی نیست اما بخش مهمی از پرفورمنس مارکتینگ است. عملکرد سئو توسط رتبه‌بندی کلمات کلیدی، ترافیک و موارد دیگر اندازه گیری می‌شود.

تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی

پلتفرم‌هایی مانند فیس‌بوک، اینستاگرام، توییتر و لینکدین به تبلیغ‌کنندگان اجازه می‌دهند، تا به مخاطبان هدف دست یابند. عملکرد این نوع بازاریابی توسط تعاملات، کلیک‌ها، نمایش‌ها و نرخ تبدیل ردیابی می‌شود.

اینفلوئنسر مارکتینگ

برندها اغلب برای تبلیغ محصولات یا خدمات‌شان، با اینفلوئنسرها همکاری می‌کنند. عملکرد این نوع بازاریابی را می‌توان توسط کلیک‌ها و فروش‌های انجام شده از طریق کدهای تبلیغاتی منحصر به فرد اینفلوئنسر یا پیوندهای وابسته، اندازه گیری کرد.

نمایش تبلیغات

تبلیغ‌کنندگان برای تبلیغات بنری که در وب‌سایت‌های مرتبط با محصول یا خدمات‌شان نمایش داده می‌شوند، هزینه می‌پردازند. این هزینه به ازای هر نمایش (CPM)، کلیک (CPC)، یا کسب (CPA) پرداخت می‌شود.

بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا شامل ایجاد و به اشتراک‌گذاری محتوای رایگان ارزشمند، برای جذب و تبدیل مشتری بالقوه به مشتری است. نوع محتوایی که به اشتراک می‌گذارید، ارتباط نزدیکی با نوع محصول‌تان دارد. عملکرد این نوع بازاریابی معمولاً با نرخ تعامل، سهم‌های اجتماعی و تعداد سرنخ‌های ایجاد شده، اندازه‌گیری می‌شود.

مراحل پرفورمنس مارکتینگ

  • تعیین هدف : اینکه قصد دارید به چه صورت از پرفورمنس مارکتینگ استفاده کنید.
  • انتخاب یک شبکه یا کانل بازاریابی مناسب : که اگر با کانال‌های این حوزه آشنایی ندارید، در ادامه پیرامون آن توضیح داده شده است.
  • برنامه‌ریزی : برای پرداخت بودجه و به سرانجام رساندن مراحل بازاریابی.
  • نظارت بر عملکرد کمپین تبلیغاتی : اینکه از کدام نوع کمپین تبلیغات می‌توانید برای برند یا فروشگاه یا پلتفرم‌ خود بیشترین بازده را کسب کرده و سرمایه‌گذاری مارکتینیگی خود را روی آن انجام دهید.
  • مدیریت هزینه‌ها : و هزینه‌هایی که در بخش‌های مختلفی قصد سرمایه‌گذاری دارید، باید مدیریت شود. اینکه به کدام بخش پول بیشتری تزریق کرده یا به کدام بخش هدفمند‌تر وجه مالی برسانید، از اهمیت زیادی برخوردار است.

روش‌های پرداخت در پرفورمنس مارکتینگ

در بازاریابی عملکردی، معیارهای مختلفی وجود دارد که بازاریاب‌ها به طور یکسان از آنها برای سنجش عملکرد کمپین‌های بازاریابی آنلاین استفاده می‌کنند. نام این معیارها ممکن است در هر پلتفرمی متفاوت باشد؛ اما به عنوان یک قانون اساسی، همه آن‌ها به دنبال یک هدف یکسان هستند. رایج‌ترین شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) به شرح زیر است:

  • CPM (Cost-Per-Mille): هزینه به ازای هر ۱۰۰۰ نمایش
  • CTR (Click-through rate): نرخ کلیک
  • CPC (Cost Per Click): هزینه به ازای هر کلیک
  • CPA (Cost Per Acquisition): هزینه هر اکشن (خرید / نتایج)
  • CPL  (Cost Per Lead): هزینه در ازای لید (سرنخ) تولید شده
ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «پرفورمنس مارکتینگ» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.