زمان مطالعه: 2 دقیقه
زندگینامه محسن فخری‌ زاده

زندگینامه محسن فخری‌ زاده

محسن فخری ‌زاده یکی از پنج شخصیت ایرانی بود که نامش در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی فارن پالیسی منتشر می‌شود، قید شده بود.

محسن فخری زاده عضو ارشد سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بود. وی ۷ آذر ۱۳۹۹ ترور شد و در پی شدت جراحات به شهادت رسید. او پیش از ترور، ریاست سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را برعهده داشت. آسمونی زندگی‌نامه این دانشمند هسته‌ای را گردآوری کرده که در ادامه می‌بینید.

نام و نام خانوادگی محسن فخری زاده
تاریخ تولد ۱ فروردین ۱۳۴۰
تاریخ شهادت ۷ آذر ۱۳۹۹
محل تولد قم، ایران
حرفه فیزیکدان هسته‌ای
نام همسر صدیقه قاسمی

 

شهید محسن فخری‌زاده

درباره محسن فخری‌زاده

محسن فخری ‌زاده مهابادی ۱ فروردین ماه ۱۳۴۰ در قم متولد شد. محسن فخری‌زاده فیزیکدان هسته‌ای اهل ایران، رئیس سازمان پژوهش‌های نوین دفاعی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همینطور معاون وزیر دفاع بود. وی  اصالتا اهل شهر مهاباد از توابع بخش مهاباد شهرستان اردستان استان اصفهان بود. محسن فخری‌زاده تحصیلات خود را در دانشگاه‌های شهید بهشتی، صنعتی اصفهان و دانشگاه تهران گذراند.

محسن فخری‌زاده یکی از پنج شخصیت ایرانی بود که نامش در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی فارن پالیسی منتشر می‌شود، قید شده بود.

در قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت که در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷، علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران تصویب شده نام وی جزو افراد تحریم شده قرار داده شده بود.

ماشینی که شهید فخری‌زاده در آن به وسیله تروریست‌ها به شهادت رسید

محسن فخری‌زاده مهابادی و ارتباط با برنامه هسته‌ای

آمریکایی‌ها وی را صندوقچه اسرار برنامه هسته‌ای ایران قلمداد می‌کردند که همواره در تعیین موضع ایرانی‌ها در مذاکرات، نقشی مخفیانه ولی موثر داشته‌ است. طبق نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تا زمانیکه با فخری‌زاده گفتگوی مستقیم انجام نشود، نمی‌توان در میزان ورود ایران به دانش هسته‌ای، اظهار نظر کرد.

او به همراه سیدعباس شاهمرادی زواره استاد دانشگاه صنعتی شریف، مهم‌ترین نام‌های مطرح از افرادی هستند که غربی‌ها به دنبال مصاحبه بودند. او توسط غربی‌ها با رابرت اُپنهایمر، کارشناس فیزیک آمریکایی مقایسه می‌شود که در دهه ۴۰ میلادی کار نظارت بر ساخت بمب اتم در آمریکا را برعهده داشت.

در سال ۲۰۲۰، نشریه دیلی‌میل با انتشار یک سند اعلام کرد که در این سند که خطاب به فخری‌زاده به عنوان شخصیت اصلی برنامه هسته‌ای ایران است، اطلاعات مهمی درباره تلاش ایران برای ساخت بمب هسته‌ای دیده می‌شود. اسرائیل گفته‌است که این یکی از ده‌ها هزار سند مربوط به برنامه هسته‌ای ایران پیدا است که در سال ۲۰۱۸ توانسته از ایران سرقت کند. در آن زمان بنیامین نتانیاهو در جریان تشریح عملیات سرقت اسناد اتمی ایران توسط موساد، از فخری‌زاده به عنوان «مغز متفکر برنامه هسته‌ای ایران» نام برده بود.

فیزیکدان هسته‌ای محسن فخری زاده

ترور محسن فخری‌زاده

محسن فخری‌زاده در عصر ۷ آذر ۱۳۹۹ در شهر آبسرد، شهرستان دماوند ترور شد. در جریان این ترور در میدان خلیج فارس شهر آبسرد ابتدا یک خودروی نیسان کنار خودروی فخری‌زاده منفجر شده و بعد از آن شخصی دیگر تیراندازی رگباری کرده‌ است. وی بعد از انفجار و اصابت تیر، پس از انتقال با بالگرد به بیمارستان، به شهادت رسید. مزار محسن فخری زاده در امامزاده صالح واقع در تجریش می‌باشد.

 

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «زندگینامه محسن فخری‌ زاده» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.