درج نظر
مطالعه: 2 دقیقه
بیوگرافی محمود فیاض

بیوگرافی محمود فیاض

زمانی که رقابتهای المپیک پس از جنگ جهانی دوم از سر گرفته شد، 28 سال از ورود دسته پروزن به رقابتهای المپیک می گذشت.

تا قبل از بازیهای المپیک 1948، دسته پروزن سبک ترین وزن رقابتهای وزنه برداری المپیک به شمار می آمد. اما از این بازیها قرار شد وزن 56 کیلوگرم نیز در برنامه مسابقات وزنه برداری قرار گیرد و به این ترتیب دسته 60 کیلوگرم ( پروزن) به دومین وزن رقابتهای این رشته تبدیل شد.

سایر قوانین در میان تمام اوزان مشترک بود. هر وزنه بردار در هر حرکت سه بار فرصت بلند کردن وزنه داشت و در صورت موفقیت در نخستین حرکت، در حرکت دوم حداقل باید 5 کیلوگرم به وزن اولین وزنه خود می افزود. در صورت موفقیت در حرکت دوم نیز باید حداقل 2.5 کیلو در حرکت سوم به وزنه خود می افزود.

در پروزن 23 نفر با یکدیگر رقابت می کردند در حالی که به علت جنگ جهانی دوم و دوازده سال وقفه در رقابتهای المپیک، رکوردها مدتها بود که دست نخورده باقی مانده بودند. به این ترتیب امکان شکستن 4 رکورد جهانی شامل یکضرب، دوضرب، پرس و مجموع وجود داشت و همین طور 4 رکورد المپیک. رکوردهایی که آخرین بار در المپیک 1928 شکسته شده بودند.

طی دو دهه تحولات چشمگیر بودند و رکوردها یکی بعد از دیگری شکسته شدند. در حرکت یکضرب محمود فیاض از مصر به 105 کیلوگرم رسید و رکورد جهانی را 2.5 و رکورد المپیک را 15 کیلو ترقی داد تا امید اول کسب مدال طلا باشد.

در حرکت پرس نوبت به جعفر سلماسی از ایران رسید که با 100 کیلوگرم، رکورددار جهان شد و رکورد المپیک را هم 10 کیلوگرم بهبود بخشید. سلماسی با این حرکت 2.5 کیلو از رادنی ویلکز نماینده ترینیداد و توباگو پیش افتاد تا در کنار فیاض مصری صدرنشین رقابت باشد. سرنوشت به حرکت دوضرب کشیده شد.

در این حرکت فیاض کار را با حرکت شگفت انگیز 130 کیلو آغاز کرد و سرانجام به 135 کیلو رسید تا رکورد جهان را چهار کیلو و رکورد المپیک را ده کیلوگرم بهبود بخشد. سلماسی در این بخش تنها یک بار وزنه 115 کیلوگرمی را بلند کرد اما نماینده ترینیداد به رکورد 122.5 کیلوگرم رسید تا از نماینده ایران پیش بیفتد.

به این ترتیب در جدول مجموع نیز نماینده ترینیداد به 317.5 کیلو رسید و 5 کیلو از سلماسی پیش افتاد تا برنده مدال نقره شود. سلماسی هم 5 کیلو نسبت به سه تعقیب کننده خود برتر بود و برنده برنز شد. اما مدال طلا به فیاض رسید که با مجموع 322.5 کیلوگرم، 22.5 کیلو رکورد جهان و 35 کیلو رکورد المپیک را ترقی داد!

فیاض روز 9 مارچ 1925 در اسکندریه به دنیا آمده بود و تنها طلای زندگی خود را به این ترتیب در سالن امپرِس در مرکز نمایشگاه ارلز کورت به دست آورد؛ با این حال جایزه در این سالن داده نشد و کمی بعد او در میان زمین چمن استادیوم ومبلی جایزه خود را دریافت کرد. فیاض در 19 دسامبر 2002 از دنیا رفت.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «بیوگرافی محمود فیاض» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.