زمان مطالعه: 4 دقیقه
کاربرد لیزر در بیماری های پوستی

کاربرد لیزر در بیماری های پوستی

لیزر یک نوع نور برانگیخته شده و پرانرژی است که در شرایط عادی در طبیعت دیده نمی‌شود ولی با تکنولوژی و وسایل خاص می‌توان آن را ایجاد کرد.

لیزر یک نور پر انرژی و تک موج است که به وسیله ی فناوری و ابزار خاصی تولید می شود . انرژی موجود در لیزر می تواند تا هزار برابر بیشتر از انرژی نور خورشید باشد . لیزر ها علاوه بر انرژی زیاد دقت بالایی دارند و به نقطه های کوچک می تابند . انرژی موجود در نور لیزر توسط سلول ها جذب می شود و سبب تخریب آن ها می شود . تک موج بودن نور لیزر باعث می شود که این نور فقط سلول های خاصی را تخریب کند .

کاربرد لیزر در بیماری های پوستی و زیبایی

انواع لیزر و کاربرد آن در بیماریهای پوستی
انواع لیزر و کاربرد آن در بیماریهای پوستی

به طور کلی لیزرها در رفع چین و چروک، جوانسازی، لایه برداری سطحی و عمقی، لیفتینگ و جوانسازی پوست، رفع موهای زائد صورت و بدن، رفع لک های پوستی، رفع کک و مک، رفع بعضی خال ها، رفع جای زخم، رفع جای آکنه و جوش، پاک کردن تاتو، رفع ترک های پوستی ناشی از حاملگی یا کاهش و افزایش وزن، درمان ضایعات عروقی، ماه گرفتی، واریس ها و… به کار می رود.

لیزر برای درمان کدام بیماری های پوستی استفاده می شود؟

لیزر برای درمان کدام بیماری های پوستی استفاده می شود؟
لیزر برای درمان کدام بیماری های پوستی استفاده می شود؟

ضایعات عروقی

برای درمان انواع ضایعات عروقی می توان از لیزر استفاده کرد . مواردی چون ماه گرفتگی ، رنگ های نازک پوستی ، قرمزی صورت و گردن و گوشت اضافه در بدن ( کلویید ) با لیزر درمان می شود .

خالکوبی و ضایعات رنگدانه ای

ازجمله موارد دیگر استفاده از لیزر از بین بردن ضایعات رنگدانه ای پوست مانند کک و مک و خال های مادرزادی است . همچنین از طریق لیزر میتوان بدون آسیب رساندن به پوست اطراف ، خالکوبی را از بین برد .

درمان لکه های حاملگی

لکه های حاملگی ( ملاسما ) به هورمون ها وابسته هستند و بطور کامل از بین نمی روند . به وسیله ی درمان دارویی و لیزر میتوان این لکه ها را کمرنگ تر کرد . پس از کم رنگ شدن امکان بازگشت لکه ها وجود دارد ولی مدت زمان دقیقی برای اثر گذاری این درمان وجود ندارد و ممکن است پس از دو یا ده سال لکه ها دو مرتبه پر رنگ شوند .

از بین بردن موهای زائد

از بین بردن موهای زائد
از بین بردن موهای زائد

برای از بین بردن موهای زائد و یا موهای اندام های بدن می توان از لیزر استفاده کرد . اثر گذاری لیزر در از بین بردن مو های تیره بیشتر است و موهای روشن و نازک به سختی توسط لیزر از بین می روند .

درمان جای جوش و جوانسازی پوست

لیزر برای از بین بردن یا کاهش چین و چروک صورت ، آکنه ، اسکار زخم و جوان سازی پوست نیز استفاده می شود . در مواردی که به علت جوش های زیاد پوست دچار فرورفتگی های زیادی می شود ، با استفاده از لیزر می توان باعث تحریک ساخته شدن سلول های پوستی جدید شد و تا هشتاد درصد مشکل فرورفتگی و جای جوش در پوست را برطرف کرد . البته درمان جای جوش بوسیله ی لیزر زمانی استفاده می شود که آکنه هنوز فعال نباشد . در غیر این صورت ابتدا باید از طریق دارو آکنه درمان شود و سپس از لیزر برای بهبود جای جوش استفاده شود .

درمان پسوریازیس

یکی از شایع ترین بیماری های پوستی در ایران پسوریازیس می باشد که در این بیماری سلول های پوستی بیشتر از حد ریختن آن ها تولید می شود . این بیماری درمان قطعی ندارد و برای کاهش علائم ‌بیماری از لیزر استفاده می شود .

درمان التهابات پوستی

درمان التهابات پوستی
درمان التهابات پوستی

در افرادی که از ژل پاژ استفاده کرده اند و دچار عوارض بلند مدت آن شده اند ، بعد از تخلیه ی ژل التهاب رخ می دهد . استفاده از لیزر در کاهش التهاب و کبودی ناشی از عوارض ژل پاژ بسیار موثر است .

از بین بردن جای زخم و سوختگی

برای از بین بردن آثار زخم های مانند زخم جراحی و یا از بین بردن آثار سوختگی می توان از لیزر استفاده کرد . البته با وجود اینکه لیزر درصد زیادی به بهبود آثار زخم کمک می کند ، آثار زخم و سوختگی بطور کامل از بین نخواهد رفت و پوست به حالت اول باز نمی گردد .

عوارض‌ جانبی‌ لیزر

عوارض‌ جانبی‌ لیزر
عوارض‌ جانبی‌ لیزر

لیزر در کنار اثرات‌ خوب، به‌ ندرت‌ عوارض‌ جانبی‌ نیز دارد. البته‌ پیش‌ از درمان، این‌ عوارض‌ به‌ اطلاع‌ بیمار می ‌رسد. پزشک‌ نیز با در نظر گرفتن‌ تمام‌ جوانب، سعی‌ خواهد کرد آنها را به‌ حداقل‌ برساند. بسته‌ به‌ این‌ که‌ از چه‌ سیستم‌ لیزری‌ و در درمان‌ چه‌ ضایعه‌ ای‌ از این‌ تکنولوژی‌ استفاده‌ شود، عوارض‌ متفاوت‌ خواهد بود.

در یک‌ نگاه‌ کلی‌ می‌ توان‌ به‌ این‌ موارد اشاره‌ کرد:

  • درد؛ که‌ غالباً خفیف‌ است‌ و می ‌توان‌ آن‌ را با استفاده‌ از بی‌ حس ‌کننده‌ های‌ موضعی‌ یا تزریقی، باز هم‌ کاهش‌ داد.
  • تورم؛ که‌ بیشتر در اطراف‌ پلک‌ و گردن‌ ایجاد می‌ شود و معمولاً سه‌ تا پنج‌ روز بعد از عمل‌ از بین‌ می‌ رود.
  • به‌ وجود آمدن‌ حالتی‌ شبیه‌ به‌ خون مردگی‌ زیر پوست؛ که‌ معمولاً بلافاصله‌ بعد از عمل‌ پدید می ‌آید و طی‌ هفت‌ تا ده‌ روز محو می‌ شود.
  • ایجاد تاول‌ یا دَلـَمه‌ در محل؛ که‌ طی‌ یک‌ تا دو هفته‌ بهبود می یابد.
  • افزایش‌ رنگ‌ پوست‌ یا کاهش‌ آن‌ در محل؛ که‌ طی‌ سه‌ تا شش‌ ماه‌ بهبود می ‌یابد.
  • پدید آمدن‌ اِسکار؛ که‌ بسیار نادر است.
  • این‌ که‌ ضایعه‌ مورد نظر کاملاً بهبود نیابد یا عود کند.

در پایان، به‌ این‌ نکته‌ اشاره‌ می‌ کنیم‌ که‌ به‌ لیزر باید نگاهی‌ واقع گرا داشت. انتظار بیش‌ از حد داشتن‌ منطقی‌ نیست‌ و گرفتن‌ نتیجه‌ صد در صد نیز همیشه‌ امکان‌ ندارد.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «کاربرد لیزر در بیماری های پوستی» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره کاربرد لیزر در بیماری های پوستی فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.