- آسمونی
- مجله اینترنتی
- چهره ها
- چهره های سینمایی
- به بهانه سالگرد درگذشت کیومرث پوراحمد کارگردان نام آشنای سینمای ایران

به بهانه سالگرد درگذشت کیومرث پوراحمد کارگردان نام آشنای سینمای ایران
یکشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۳
نرگس خرقانی
سال 1402 و چند روز پس از پایان عید نوروز خبری غم انگیز فضای سینمای ایران را فرا گرفت.
درگذشت ناگهانی کیومرث پوراحمد کارگردان مطرح و پر آوازه سینمای ایران در روز 16 فروردین سال 1402 باعث غم و اندوه فراوانی شد اما پس از آن صحبت هایی درباره احتمال خودکشی این کارگردان مطرح شد که یک خبر متاثرکننده را تبدیل به یک خبر حیرت انگیز کرد و بسیاری از مخاطبان سینما و خصوصا دوست داران آثار این کارگردان معروف را در بهت و حیرت فرو برد.
باورش سخت بود که خالق فیلم قصه های مجید و بسیاری از فیلم های زیبای کودکانه خودخواسته به زندگی اش پایان داده باشد.
اما به دور از این حواشی مربوط به درگذشت نا بهنگام این کارگردان مشهور چیزی که شاید با گذشت زمان در اذهان باقی مانده باشد، کارنامه این کارگردان است.
فیلم هایی که همه ما با آن بسیار خاطره داریم. از سری فیلم های شیرین و دوست داشتتنی قصه های مجید گرفته تا فیلم سینمایی خواهران غریب و یا تنها فیلم اتوبوس شب به عنوان تنها روایت کیومرث پوراحمد از 8 سال دفاع مقدس همگی فیلم هایی خاطره انگیز است که در حافظه تاریخی مخاطبان سینما و همچنین تاریخ سینمای ایران حک شده است.

با تمام فیلم های خوب و قابل دفاعی که از کیومرث پوراحمد باقی مانده است، حتی کارگردان خوبی چون او هم در میان کارهایش فیلم هایی دارد که شاید خیلی جای دفاع نداشته باشد. متاسفانه این روند را در کارهای پایان این کارگردان بیشتر می توان دید.
در واقع اکثر کارهای کیومرث پوراحمد در دهه ۹۰میلادی نه در گیشه موفق بودند و نه توانستند منتقدان را راضی کنند و حتی در برخی مواقع از حداقل استاندارهای فیلم سازی و فیلمنامه نویسی هم فاصله داشتند.
کافیست آخرین فیلم این کارگردان را بررسی کنیم یعنی فیلم پرونده باز است که به ظاهر داستانی کودکانه دارد اما فرسنگ ها از فیلمی چون قصه های مجید فاصله دارد و حتی در داستان پردازی هم مشکلات فراوانی دارد.

حتی تلاش تهیه کننده فیلم و اصرار بر این موضوع که این فیلم به کارگردانی کیومرث پوراحمد است و نمایش تصاویری از پشت صحنه این فیلم باز هم فیلم پرونده باز است نتوانست در گیشه و در نزد مخاطبان سینما موفق باشد.
با این وجود یاد کیومرث پوراحمد برای همیشه باقی مانده است با آثار ارزشمندی که در چند دهه 60، 70 و هشتاد بر روی پرده سینما برد و همین ها برای تاریخ سینمای ایران کافیست تا در حسرت از دست دادن کارگردان بزرگی چون کیومرث پوراحمد باقی بماند