زمان مطالعه: 2 دقیقه
تیم ملی ژاپن؛ متخصص کامبک و بازگشت از شکست

تیم ملی ژاپن؛ متخصص کامبک و بازگشت از شکست

تبدیل برد (4-2) از شکست(1-2) مقابل ویتنام، اولین کامبک ژاپنی ها در جام ملتها نیست و قطعا آخرین بازگشت آنها نیز نخواهد بود.

اگر بخواهیم فوتبال پرافتخارترین تیم آسیا را در یک سکانس به نمایش بگذاریم، باید سراغ نیمه نهایی جام ملتهای آسیا در سال 2019 برویم. ژاپن در آن مسابقات هیچ یک از رقابتهای خود را با اختلاف بیشتر از یه گل نبرده بود؛ حتی در برابر تیمهایی مثل ترکمنستان و ویتنام. سامورایی ها در دور گروهی گل اول بازی را از ترکمنستان و ازبکستان خوردند، اما اولین مسابقه را ( 3-2) و دومین دیدار را سرانجام( 2-1) برنده شدند.

در نیمه نهایی نیز حریف آنها ایران بود که طی 5 مسابقه قبلی حتی یک گل هم نخورده بود. مسابقه بدون گل پیش می رفت تا این که صدای سوتی از بین تماشاگران بلند شد و تقریبا همه بازی را رها کردند؛ از جمله مدافعان ایران که به نشانه اعتراض به سمت داور حمله کردند. همه....

بجز ژاپنی ها!

آنها روی همین توپ بادآورده به گل رسیدند و سرانجام مسابقه را(3-0) بردند. فوتبال ژاپن در جام ملتهای آسیا مملو از لحظاتی مشابه است که نبرد آنها تا لحظه آخر ادامه پیدا می کند..

سال 1992 و در آخرین دیدار دور گروهی سامورایی ها با ایران، تیم ملی کشورمان با تساوی (0 ـ 0) هم صعود می‌كرد و با تدابیر دفاعی به جنگ ژاپن آمد. اما ژاپن باید این مسابقه را می برد؛ آن هم در برابر قهرمان وقت آسیا( ایران). سرانجام در دقیقه 87 كازویوشی میورا تك گل بازی را به ثمر رساند؛ ژاپنی ها در نیمه نهایی هم در آخرین لحظات از پس چین برآمدند و سرانجام اولین قهرمانی خود را در آسیا جشن گرفتند. عنوانی که سال 2000 با اقتدار و با بردهایی مثل(4-1) برابر عربستان و (8-1) در برابر ازبکستان تکرار شد.

ژاپنی‌‌ها بعد از آن هم در دو دوره جام ملت‌‌ها ( در سالهای 2004و 2011)  قهرمان شدند. در هر دو دوره از همان آغاز در بین مدعیان بودند. امّا چیزی که آنها را قهرمان كرد تركیبی بود از شانس، اراده، تسلیم‌ناپذیری و حفظ روحیه حتی در واپسین لحظات، در یك چهارم نهایی مسابقات 2004 ، ناكامورا و آلكس، دو پنالتی ابتدایی ژاپن مقابل اردن را از دست دادند. اردن سه بار فرصت داشت که یک پنالتی خود را به گل تبدیل کند و راهی دور بعد شود. امّا... كار به ضربات ششم و هفتم رسید و سرانجام ژاپن (4 ـ 3) برد!

در نیمه‌نهایی همان مسابقات، ژاپن نزدیک یک ساعت 10 نفره بازی کرد. این تیم سرانجام در دقیقه 85 از بحرین عقب افتاد. اما در دقیقه 90 به گل تساوی رسید و سرانجام (4ـ3) برنده شد!

سامورایی ها هفت سال بعد، فاتح مسابقات 2011 شدند. در حالی كه در مرحله گروهی تا دقیقه 2+90 از اردن عقب بودند، اما سرانجام  به تساوی (1ـ1) رسیدند. ژاپن در بازی با سوریه با اشتباه مسلم‌ داور یك گل خورد و ده نفره هم شد، اما سرانجام تیمی که (2ـ1) پیروز شد، ژاپن بود!

برد (3ـ2) ژاپن در مرحله یك چهارم نهایی مقابل قطر میزبان هم در حالی بدست آمد كه ژاپن، ده نفره شد و (2ـ1) هم از میزبان عقب افتاده بود؛ اما در این شرایط(3-2) برد؛ آن هم در برابر تیمی که فیلیپ تروسیه ملقب به جادوگر سفید هدایتش می کرد و قبلا قدرت مربیگری خود را در همین ژاپن نشان داده بود.

بعد از این مسابقه، نوبت به برد مرحله نیمه نهایی در برابر كره‌جنوبی رسید. در شرایطی كه كره‌جنوبی در دقیقه 120 به گل تساوی رسیده بود و از نظر روحی بسیار برتر از سامورایی‌ها به نظر می رسید، با این حال عملكرد ژاپن در ضربات پنالتی خیره‌كننده بود و (3ـ0)  پیروز شد.

 آخرین بازی ژاپن با برد(1-0) مقابل استرالیا همراه شد و چهارمین قهرمانی در آسیا به این ترتیب حاصل شد. تا سامورایی ها به پرافتخارترین تیم تاریخ رقابت ها بدل شوند.

شاید اگر هر تیم دیگر آسیایی جای ژاپنی ها بود، حداقل دو تا از این قهرمانی ها را از دست می داد، اما ژاپنی ها ثابت کرده اند که با همه تیمهای آسیایی تفاوت دارند...

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «تیم ملی ژاپن؛ متخصص کامبک و بازگشت از شکست» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.